اسرائیلیها به دنبال پاسپورت دوم/آنها نمیدانند چند سال بعد چه وضعی دارند
سرویس خارجی-
احساس ناامنی شدید و عدم آرامش روانی و جانی در سرزمینهای اشغالی فلسطین باعث شده تا ساکنان صهیونیست دغدغه تهیه گذرنامه و تابعیت دیگر مناطق و کشورها را در سر داشته باشند.
شاید وقتی رهبران صهیونیست در تصورات خود ایجاد سرزمینی مستقل حتی به قیمت اشغال زمین و کشتار دیگران را متصور بودند، هیچگاه این محاسبه را نداشتند که این «کشور خیالی» روزی به سرنوشت و وضعیتی دچار شود که ساکنان مهاجر در آن به فکر مهاجرت دوباره و دریافت گذرنامه دوم از کشور دیگری بیفتند. به طور کلی «امنیت» پاشنه آشیل رژیم صهیونیستی است و اکنون همین پاشنه آشیل زیر شدیدترین فشارها و آسیبها از سوی جبهه بزرگ مقاومت است. در سایه فقدان امنیت، آرامش از ساکنان مناطق اشغالی سلب شده و حتی ارتش رژیم صهیونیستی روز پنجشنبه اقدام به توزیع «اتاقهای امن» بیشتر در میان شهرکهای مجاور غزه کرد. اگرچه گفته شد که توزیع «اتاقهای امن سیار» در مناطق اشغالی تحت تاثیر تهدیدات مقاومت فلسطین و در آستانه برگزاری مراسم روز پرچم صورت گرفته، اما تردیدی نیست که تهدیدات مقاومت علیه اشغالگران تنها محدود و منحصر به برگزاری راهپیمایی روز پرچم نیست و بعید است که تا آزادی کامل فلسطین، ساکنان مناطق اشغالی رنگ آرامش و امنیت را به خود ببینند.
پاسپورت دوم، دغدغه اصلی صهیونیستها
همین احساس عدم امنیت و فقدان آرامش در رفتار و نوع واکنش شهروندان صهیونیستی به خوبی انعکاس یافته، تا آنجا که یک نویسنده و خبرنگار صهیونیست به تازگی با تاکید بر مبهم بودن آینده رژیم صهیونیستی، میگوید که «اکثر اسرائیلیها به دنبال دریافت پاسپورت دوم هستند.» این نویسنده ساکن مناطق اشغالی با نام «گدعون لوی»، براساس مشاهدات و تحقیقات میدانی خود میگوید که «اسرائیلیها نمیدانند تا چند سال دیگر چه وضعیتی خواهند داشت.» او در ابتدای یادداشتی که در پایگاه خبری «میدل ایست آی»، منتشر کرده، میگوید: «اگر از هر اسرائیلی عادی یا سیاستمدار یا روزنامهنگار یا دانشمند چه از راستگرایان یا چپگرایان سؤال شود به کجا میرویم؟ و اسرائیل تا ۲۰ سال دیگر چگونه خواهد بود یا ۵۰ سال دیگر؟ آنها حتی نمیتوانند توصیف کنند که ۱۰ سال آینده چه وضعیتی خواهد داشت.» نویسنده در ادامه پرسش دیگر مبنی بر این که «آیا اسرائیل تا ۲۰ یا ۵۰ سال دیگر وجود خواهد داشت؟» مطرح میکند و به منظور یافتن پاسخ این سؤال به تلاش زیاد شهرکنشینان برای دریافت پاسپورت دوم اشاره میکند و میافزاید: «هر پاسپورتی که باشد پرتغالی باشد یا لیتوانیایی، مهم آن است که اسرائیلیها میدانند باید یک پاسپورت دیگر غیر از گذرنامه اسرائیلی خود داشته باشند. گویی گذرنامه اسرائیلی نوعی مجوز موقت است که تاریخ انقضای آن نزدیک شده است. انگار دیگر امکان تمدید آن تا ابد وجود ندارد.» این نویسنده صهیونیست در بخش دیگری بیان میکند که اشغال یک سرزمین نمیتواند همیشه ادامه پیدا کند و تاریخ ثابت کرده است که مردمانی که برای پیروزی میجنگند، پیروز خواهند شد.
افزایش خودکشی میان نظامیان صهیونیست
به هر میزان که احساس ناامنی در سرزمینهای اشغالی فلسطین بیشتر میشود؛ خبرهای بیشتری نیز درباره خودکشی نظامیان رژیم صهیونیستی شنیده میشود. از جمله روز جمعه روزنامه عبریزبان «اسرائیل هیوم» فاش کرد که یک افسر این رژیم با درجه سروانی در سازمان اطلاعات، هفتهها پیش خود را از ساختمانی پَرت و خودکشی کرده است. این روزنامه اذعان کرد که این خودکشی در ساختمان همان واحدی اتفاق افتاده که سال گذشته جسد یک سروان دیگر در آن پیدا شده بود. در همین حال، این روزنامه مطلع شده است که خودکشی این افسر در واحد فعالیت سروان «ت» [که سال قبل مرده بود] تنها مورد نبوده و به یک سری موارد خودکشی دیگر در ارتش رژیم اشغالگر اضافه شده است؛ موارد مشابهی که ماه گذشته رخ دادهاند. رژیم صهیونیستی در یک ماه گذشته شاهد چهار خودکشی بوده است و روزنامه اسرائیل هیوم این را آمار بسیار بالایی توصیف کرده است.
هشدار آخر مقاومت
در عین حال صهیونیستها برای سرپوش گذاشتن بر وضعیت بیثبات خود این روزها به برنامهریزی برای انجام اقداماتی بنیادگرایانه و عوامفریبانه مانند مراسم وهنآمیز «روز پرچم» روی آوردهاند. مراسمی که در آن بدترین توهین به پیروان دیگر ادیان میشود و گروههای تندرو صهیونیست علی رغم شکست در اجرای چنین مراسمی در سالهای گذشته، اما امسال با جار و جنجال در پی برگزاری آن هستند. تا کنون هشدارهای متعددی درباره برگزاری چنین مراسمی داده شده و حتی واشنگتن به عنوان متحد نزدیک تلآویو خواستار تجدید نظر در صدور مجوز چنین مراسمی شده است. گروههای مقاومت فلسطینی نیز با انتشار بیانیههای هشدارآمیز متعدد نسبت به تبعات برگزاری این مراسم هشدار دادهاند و اتاق عملیات مشترک گروههای فلسطینی در این ارتباط بعدازظهر پنجشنبه نشست فوقالعادهای برگزار و با صدور بیانیهای اعلام کردند که از دستاوردهای عملیات «شمشیر قدس» عقب نخواهند نشست و برای پاسخگویی به این رژیم، به تجاوزات آن پاسخ خواهند داد. این گروهها ضمن اعلام بسیج عمومی، به رژیم صهیونیستی نسبت به انجام هر گونه حماقت و اجازه دادن برای یورش به مسجدالاقصی از طریق راهپیمایی پرچم هشدار داده و خاطرنشان کردند، این طرح به منزله بشکه باروتی است که منفجر خواهد شد و سراسر منطقه را شعلهور خواهد کرد.
سید حسن نصرالله
روز جمعه نیز رسانههای مقاومت اسلامی ویدئویی از سید حسن نصرالله دبیرکل محبوب حزبالله لبنان در آخرین سخنرانی دو روز پیش خود منتشر کردند که در آن به رژیم اشغالگر اسرائیل از آسیب رساندن به مسجدالاقصی و تشدید تنش در قدس اشغالی هشدار داده است. او در عین حال پیشبینی میکند در منطقه اتفاقات مهمی رخ خواهد و«هر گونه حمله به مسجدالاقصی منطقه را منفجر خواهد کرد.»
اسرائیل عمداً «ابوعاقله» را به قتل رساند
همزمان با تحولات و ناآرامیها در فلسطین اشغالی، نتیجه تحقیقات درباره قتل شیرین ابوعاقله خبرنگار فلسطینی هم اعلام و بر اساس آن ثابت شد که نظامیان صهیونیستی این خبرنگار را نه بر اثر اشتباه، بلکه تعمداً هدف قرار دادهاند. أکرم الخطیب» دادستان فلسطین در این باره گفت: این موضوع روشن است که یکی از نیروهای نظامی رژیم اشغالگر صهیونیستی گلولهای را مستقیما به سر «شیرین ابوعاقله» خبرنگار الجزیره شلیک کرده است و این در حالی است که وی قصد داشت از صحنه بگریزد و در امان بماند. وی افزود: «نظامیان صهیونیست به سمت هر کسی که قصد داشت به شیرین ابوعاقله کمک کند، تیراندازی کردند. ما مدارک و مستنداتی داریم که میتوانیم به وسیله آن با هرگونه روایت جدید و دروغین اسرائیل درباره قتل شیرین ابوعاقله مقابله کنیم.»