ماجرای شبکه قاچاق بالههایکوسه در چابهار چه بود؟
داود میرشکار درباره محموله کشف شده باله کوسه در چابهار به ایرنا گفت: پیرو مشاهداتی که در مرکز استان داشتیم، متوجه شدیم که یکسری گوشت ماهی به عنوان ماهی گوشتی و تون در بازار عرضه میشود که بعد از بررسی متوجه شدیم که گوشت کوسه است. میرشکار ادامه داد: با توجه به ممنوعیت صید و شکار این گونه، به موضوع ورود کردیم و پیرو دستورالعملها و قوانینی که وجود دارد مبنی بر اینکه صید، تجارت و فروش کوسه ممنوع است و جرایم بالایی دارد موضوع را پیگیری کردیم که بعد از ورود، حدود پنج محموله در شهرستان زاهدان کشف و ضبط شد که بیشتر، خودروهای یخچالدار و ماهی فروشان سطح شهر زاهدان بودند و سه محموله آن شامل ۹۶، ۲۳ و ۵ کوسه بود.
وی افزود: بعد از بازرسی سردخانهها برآورد کردیم که حدود ۸ هزار کوسه و حجم زیادی باله کوسه در آن مکانها نگهداری میشود، در واقع بالهها به حدی زیاد بود که قابل شمارش نبودند که قاچاقچیان قصد بارگیری آنها و صادر به خارج از کشور را داشتند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان سیستان و بلوچستان گفت: اطلاعات سپاه سرنخی پیدا کرد و به سرزنجیرههای اصلی قاچاق خرید و فروش کوسه رسید و بعد از آن با ما هماهنگ کردند و ما هم بعد از ورود به چابهار به کمک اطلاعات سپاه به سراغ سردخانهها رفتیم و برای بازدید از آنها دستور قضایی گرفتیم که متوجه شدیم دو سردخانه بزرگ ۱۰۰ متر مربعی پر از گوشت و باله کوسه است.
میرشکار بیان داشت: مهمترین تهدیدات این آبزیان صید غیر مجاز است که بیشتر به علت قاچاق باله کوسه است که قیمت بالایی دارد، البته فقط مصرف سوپ ندارد بلکه مصارف آرایشی و بهداشتی هم دارد.