kayhan.ir

کد خبر: ۲۴۱۶۲۰
تاریخ انتشار : ۲۶ ارديبهشت ۱۴۰۱ - ۲۰:۰۹
یک تولیدکننده:

کمبود شکر نداریم اما مدیریت توزیع مشکل دارد

 
 
 
یک تولیدکننده شکر گفت: کمبود شکر در کشور نداریم بلکه مشکل در مدیریت توزیع است؛ به همین دلیل در یک شهر با کاهش عرضه و در شهری با فراوانی مواجه هستیم.
فریبرز کریمی‌زند؛ مدیرعامل شرکت کشت و صنعت نیشکر دهخدا در گفت وگو با خبرگزاری تسنیم درباره گرانی ناشی از کمبود شکر در برخی مناطق کشور اظهار داشت: کمبود شکر در کشور نداریم بلکه مشکل در مدیریت توزیع است؛ به همین دلیل در یک شهر با کاهش عرضه و در شهری با فراوانی مواجه هستیم.
وی افزود: با بالا رفتن نرخ مصوب شکر به هر کیلوگرم 18 هزار تومان، این محصول نرخ خود را به نرخ  شکر وارداتی نزدیک کرده است به‌طوری که تجار می‌توانند با در نظر گرفتن 10 درصد سود این محصول را به‌قیمت 19 تا 20 هزار تومان عرضه کنند و به‌نظر می‌رسد با این اقدام برخی تجار بخش خصوصی به‌ویژه صنایع شیرینی و شکلات اقدام به واردات کنند.
علیرضا اشرف؛ رئیس ‌انجمن صنایع قند و شکر ایران نیز یادآور شد: انجمن از طریق مکاتبات متعدد، موجودی انبارهای کارخانجات تولیدکننده شکر و نیاز به واردات را به دولت اعلام کرده است و بخش حاکمیتی برای تنظیم بازار این محصول اقدام می‌کند.
وی افزود: اعضای انجمن، تنها تولیدکننده شکر هستند و در این‌که نظام تنظیم بازار به‌درستی عمل می‌کند یا خیر  نقشی ندارند، تنها در یک مقطعی در سال‌های قبل مسئولیت تنظیم بازار به انجمن سپرده شده بود.
مدیرکل توزیع و فروش شرکت بازرگانی دولتی ایران هم روز یکشنبه از توزیع 60 هزار تن شکر در کشور با هدف حفظ آرامش بازار و ثبات قیمت‌ها خبر داده بود.
گفتنی است، در حالی که قیمت مصوب هر کیلوگرم شکر درب کارخانه از 13 هزار 
و 200 تومان به 18 هزار تومان افزایش یافته است اما این محصول در بازار با قیمت‌های بالایی به فروش می‌رسد به‌طوری که بر اساس گزارش‌های میدانی برای خرید یک کیلوگرم شکر باید 25 تا 30 هزار تومان پرداخت کرد.
رکوردزنی حمل کالاهای اساسی
 از بنادر
گرانی شکر به دلیل مشکلات توزیع در حالی رخ داده که مدیرکل حمل کالای سازمان راهداری در گفت‌و‌گو با خبرگزاری مهر خبر داد: با توجه به اینکه در فصل برداشت محصولات کشاورزی خصوصاً در خوزستان هستیم و نیز چغندر قند که محصول با فسادپذیری بالا در فصل برداشت قرار دارد، باید به سرعت به کارخانجات قند حمل شود که در حال انجام است.
مهرداد حمداللهی با اشاره به کمبود کامیون در بنادر گفت: مشکلی برای اعزام ناوگان حمل بار جاده‌ای به بنادر برای انتقال کالای اساسی نداریم و از هشت بندر امام خمینی، چابهار، آستارا، انزلی، شهید رجایی، نوشهر، بوشهر، امیرآباد کالاهای اساسی به داخل کشور با کامیون حمل می‌شود.
وی افزود: سال گذشته رکورد حمل کالای اساسی از بنادر را با حمل ۲۷ میلیون تن شکستیم و رشد ۳۵ درصدی نسبت به ۱۳۹۹ به ثبت رسید. از ابتدای سال جاری تا روز شنبه ۲۴ اردیبهشت، سه میلیون و ۱۰۰ هزار تن کالای اساسی از بنادر به داخل کشور حمل شده است که نسبت به مدت مشابه سال ۱۴۰۰ بیش از ۱۶ درصد رشد تناژ داشته است.
حمداللهی ادامه داد: تا هفته گذشته روزانه به طور متوسط تا ۲۸۰۰ کامیون در کل کشور از بنادر کالای اساسی را حمل می‌کنند که حدود ۷۰ هزار تن در روز از هشت بندر مجموع آنهاست.