درهای نمایشگاه کتاب تهران پس از سه سال به روی مردم باز شد
سیوسومین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران از ساعت 10 روز چهارشنبه ۲۱ اردیبهشتماه به روی مردم و علاقهمندان به کتاب باز شد.
نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران که بزرگترین رویداد فرهنگی کشور محسوب میشود، سه سال به دلیل شیوع ویروس کرونا بهصورت مجازی برگزار میشد، اما کنترل این ویروس منحوس و پایین آمدن قابل توجه آمار مبتلایان و متوفایان روزانه کرونا، باعث برپایی مجدد این نمایشگاه شد؛ هر چند که رعایت شیوهنامههای بهداشتی در این نمایشگاه همچنان اجباری است. عریض شدن راهروهای نمایشگاه و اضافه شدن امکانهای تهویه در سالنهای اصلی، نظارت بر واکسینه شدن دو دُز تمام متصدیان و دستاندرکاران نمایشگاه و همکاری سازمان هلالاحمر و دانشگاه علوم پزشکی برای بررسی میدانی و تزریق واکسن در فضای نمایشگاه تمهیداتی است که برای رعایت دستورالعملهای بهداشتی مقابله با بیماری کرونا در این دوره اندیشیده شده است.
ضمن اینکه همزمان با برپایی فیزیکی نمایشگاه کتاب، عرضه آثار بهصورت مجازی و از طریق پایگاه اینترنتی ketab.ir همچون دو دوره قبلی برقرار است.
در این دوره ارسال کتابها برای مخاطبان کاملاً رایگان است، بنا به گفته رئیس نمایشگاه؛ یارانه درنظر گرفته شده برای ارسال کتابهای خریداری شده از نمایشگاه مجازی در این دوره دو برابر شده و همه فاکتورهای تا مبلغ 75 هزار تومان بدون نیاز به هزینه از سوی ناشران ارسال میشود. خریداران نیز به هر مبلغی که خرید کنند هیچ هزینهای بابت مرسولات پستی پرداخت نخواهند کرد.
در سیوسومین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران که مراسم افتتاحیه آن، عصر روز سهشنبه 20 اردیبهشت با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و جمع از اهالی فرهنگ و نشر برگزار شد، هزار و٧٠٠ ناشر حضور یافتهاند، همچنین در بخش مجازی این نمایشگاه نیز هزار و ١٠٠ ناشر کتابهای خود را در سایت ارائه کردهاند. همچنین ١٧٠ ناشر خارجی از ۳۲ کشور جهان نیز در این نمایشگاه حضور دارند. امسال کشور قطر مهمان ویژه نمایشگاه کتاب تهران است.
گفتنی است، ساعت کار نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران از ساعت ۱۰ تا ۲۰ در مصلی تهران است و نمایشگاه تا ۳۱ اردیبهشتماه برپاست. نمایشگاه مجازی کتاب نیز ۲۴ ساعته پذیرای علاقهمندان کتاب و کتابخوانی است.
استقبال مردم در روز اول
براساس گزارش خبرگزاریها، برگزاری سیوسومین نمایشگاه کتاب تهران در همان روز اول با استقبال علاقهمندان همراه شد.
خبرگزاری ایرنا گزارش داد: در ابتداییترین ساعات نخستین روز سیوسومین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران، وقتی وارد محوطه برپایی نمایشگاه، مصلای امام خمینی(ره)، شبستان شدیم، با جمعیت بسیاری از قشرهای مختلف مردم؛ پیر و جوان، دانشجو و بازنشسته و خانم و آقایی مواجه شدیم که به سمت نمایشگاه میرفتند، برخی از علاقهمندان و عاشقان به همراه خانواده آمده بودند و برخی نیز به همراه دوستانشان در سامانههایی که در نمایشگاه کتاب جانمایی شده، کتابهای مورد نظر خود را جستوجو میکردند یا در غرفه بهدنبال علایقشان بودند.
همچنین خبرگزاری تسنیم در گزارشی از آغاز به کار نمایشگاه کتاب تهران با تیتر «مردم آمدند، ناشران نه» نوشت: در این دوره نیز بسیاری از غرفهها هنوز آماده نشدهاند، ناشران بسیاری هنوز خود را به نمایشگاه نرساندهاند و تکلیف کارتخوان برخی از غرفهها نیز مشخص نیست. مشکل دیگر ناشران و غرفهداران کارتهای پارکینگ است که هنوز نه برای غرفهداران صادر شده و نه البته برای خبرنگاران.