kayhan.ir

کد خبر: ۲۴۰۷۷۵
تاریخ انتشار : ۱۰ ارديبهشت ۱۴۰۱ - ۲۰:۵۲
برگزاری اردوی تیم ملی با حضور غایبان جام تختی

درستکار: مسئولان ورزش جایگاه کشتی را حفظ کنند برای کشتی‌گیران مدال جهانی مهم‌تر از بازی‌های آسیایی است

سرمربی تیم ملی کشتی آزاد گفت که برای کشتی‌گیران، کسب مدال در مسابقات جهانی از موفقیت در بازی‌های آسیایی مهم‌تر است.

 

سرویس ورزشی-

نیمه دوم خرداد ماه جام تختی کشتی آزاد به عنوان سومین مرحله از چرخه انتخابی تیم ملی در تنکابن برگزار خواهد شد. در این مرحله درحالی‌که حسن یزدانی، کامران قاسم‌پور و امیرحسین زارع به عنوان سه طلایی کشتی آزاد در جهانی 2021 نروژ به همراه رحمان عموزاد، یونس امامی، علی سوادکوهی، امیرحسین فیروزپور، محمدحسین محمدیان و یدالله محبی به عنوان 6 طلایی ایران در قهرمانی آسیا معاف از مسابقه هستند و از مرحله نهایی انتخابی تیم ملی بار دیگر وارد چرخه خواهند شد، علیرضا سرلک، محمد نخودی و مجتبی گلیج سه مدال‌آور ایران در جهانی نروژ به همراه کشتی‌گیران منتخب مراحل قبلی چرخه در مسابقات حضور خواهند یافت.
باتوجه به اینکه جام تختی یکی از مراحل مهم چرخه انتخابی تیم ملی است و تا حدود زیادی تکلیف ملی‌پوشان کشتی در سال 2022 و همچنین شرایط برگزاری مرحله نهایی انتخابی تیم ملی در آن مشخص خواهد شد، اردویی که بعد از مسابقات آسیایی برگزار می‌شود با تعداد کمتری از کشتی‌گیران خواهد بود.درواقع کادرفنی تیم ملی ترجیح می‌دهد کشتی‌گیرانی که قرار است در جام تختی مبارزه کنند، در شهرهای خود و زیر نظر مربیان‌شان خود را برای حضور در این مسابقه آماده کنند تا بعد از جام تختی حرف و حدیثی درخصوص حمایت از کشتی‌گیر خاصی به میان نیاید.
دور جدید تمرینات تیم ملی کشتی آزاد بعد از قهرمانی آسیا طی روزهای آینده استارت خواهد خورد. به احتمال فراوان 9 کشتی‌گیری که از شرکت در جام تختی معاف هستند اکثریت اردونشینان را تشکیل خواهند داد.
کشتی به‌اندازه افتخاراتش دیده نشده است
پژمان درستکار سرمربی تیم ملی کشتی آزاد که باید شاگردانش را پس از قهرمانی آسیا برای دو رقابت مهم جهانی صربستان و آسیایی‌هانگژو آماده کند، در تازه‌ترین صحبت‌هایش درباره مسابقات پیش رو گفت:کشتی سال بسیار سختی را پیش رو دارد که اولین خان آن مسابقات قهرمانی آسیا بود. برنامه‌ریزی ما برای کشتی طوری است که اوج آمادگی و پیک عملکرد ملی‌پوشان مسابقات جهانی صربستان و پس از آن در بازی‌های آسیایی‌هانگژو باشد. مسابقات قهرمانی آسیا و تورنمنت‌هایی که پیش رو داریم فرصت‌هایی هستند که به ما کمک می‌کنند تیم تا مسابقات جهانی به اوج برسد. به همین خاطر تا پیش از شرکت در رقابت‌های جهانی صربستان در تورنمنت‌ها و مسابقات مختلف به دنبال برطرف‌کردن نقاط ضعف تکنیکی و تاکتیکی کشتی‌گیران هستیم.
وی در ادامه به کار سخت تیم ایران در جهانی صربستان اشاره کرد و گفت: در مسابقات جهانی جدا از اینکه روس‌ها در صربستان حضور خواهند داشت یا نه، حریفان قدری مانند آمریکا، گرجستان و آذربایجان داریم که به لحاظ نفراتی که در اختیار دارند، تیم خوبی هستند و کشتی‌گیران طراز اول دنیا را در ترکیب شان قرار دارد و مدعی کسب سکوهای اول تا سوم هستند.
سرمربی تیم ملی کشتی آزاد با بیان اینکه باید مراقب تک ستاره‌های دیگر کشورها هم باشیم، خاطر نشان کرد: همیشه کشتی ایران در رقابت‌های جهانی از تک ستاره‌های کشورهای دیگر در سبک وزن یا سنگین وزن مانند ژاپنی‌ها، کوبایی‌ها، لهستانی‌ها، مجارستانی‌ها و... ضربه خورده که باید حواسمان را جمع کنیم. باید حواسمان به ستاره‌هایی مانند کشتی‌گیر لهستانی که در 70 کیلوگرم که قهرمان جهان شد یا موسکایف کشتی‌گیر مجاری که مدال المپیک دارد، کشتی‌گیر اسلواکی که در 74 مدال نقره جهان را گرفته است یا طاها آکاگل ترک در سنگین‌وزن باشیم.به همین خاطر جدا از کشتی‌گیران روس، آذربایجان، آمریکا و گرجستان که یک تیم ده نفره مدعی دارند، تک ستاره‌هایی از کشورهایی مانند هند، قرقیزستان، ژاپن، کوبا، لهستان، مجارستان، اسلواکی و ترکیه هم حریفان بچه‌های ما هستند.
سرمربی تیم کشتی آزاد در ادامه به بازی‌های آسیایی اشاره کرد و اظهار داشت: کشورهایی که در آسیا هستند، بیشتر روی بازی‌های آسیایی حساب باز می‌کنند و برنامه‌ریزی آنها برای این مسابقات است. به همین خاطر در 6 وزن المپیکی باید با یک برنامه‌ریزی دقیق و درصد اشتباه پایین و انتخاب یک ترکیب ایده‌آل تلاش کنیم که در هر دو میدان جهانی و آسیایی موفق باشیم.
در شرایطی مسابقات کشتی بزرگسالان جهان از 19 تا 27 شهریور 1401 در شهر بلگراد صربستان برگزار می‌شود که رقابت‌های کشتی بازی‌های آسیایی‌هانگژو چین نیز از 30 شهریور تا 2 مهر برگزار خواهد شد، فاصله‌اندک این دو رقابت مهم به یکی از چالش‌های کشتی تبدیل شده است. درستکار با اشاره به این دغدغه گفت:یکی از چالش‌های بزرگ امسال، فاصله کم بازی‌های جهانی و آسیایی است که موفقیت در هر دو میدان یک برنامه‌ریزی دقیق را می‌طلبد.در کشتی، مدال جهانی ارزش و اعتبار بالاتری از بازی‌های آسیایی دارد و قهرمانان ملی‌پوش دوست دارند که مدال‌های جهانی‌شان را افزایش دهند و به مدال قهرمانی دنیا برسند.
سرمربی تیم کشتی آزاد با اشاره به اهمیت مدال‌های بازی‌های آسیایی برای مسئولان ورزش گفت: نباید هم فراموش بکنیم که بازی‌های آسیایی برای وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک، مهم و پراهمیت است. ما باید به گونه‌ای عمل کنیم که در بازی‌های آسیایی هم پرچم کشورمان در بالاترین نقطه قرار بگیرد.
درستکار در ادامه تصمیم‌گیر اصلی برای اولویت‌‌های اعزام به مسابقات جهانی یا آسیایی‌هانگژو را فدراسیون دانست و تاکید کرد: تمام برنامه‌های فنی به نحو احسن در حال اجرا شدن است و در نهایت با توجه به اولویت‌هایی که وجود دارد و فاصله‌اندکی که بین دو مسابقه است، سیاستگذار اصلی و ارگانی که باید تصمیم نهایی را بگیرد، فدراسیون کشتی است که باید مشخص کند برای اعزام به این دو مسابقه چه اتفاقی بیفتد.
درستکار در ادامه با بیان اینکه کشتی هیچ گاه به‌اندازه افتخاراتش دیده نشده، اظهار داشت: کشتی ورزش ملی و فرهنگی ما ایرانیان است و مردم عرق و علاقه خاصی به کشتی دارند و توقع هم از کشتی بالاست ولی همیشه کشتی مظلوم بوده است. با تمام احترام به تمام رشته‌های ورزشی که به موفقیت‌هایشان افتخار می‌کنیم و با مدال گرفتن‌شان خوشحال می‌شویم اما کشتی به‌اندازه افتخارات و مدال‌هایی که به دست آورده است، هیچ وقت در طول تاریخ دیده نشده است.
سرمربی تیم کشتی آزاد با اشاره انتظاراتی که همواره از کشتی در آستانه بازی‌های آسیایی و المپیک برای مدال‌آوری وجود دارد، گفت: با وجود حمایت‌هایی که کافی نیست اما همیشه نزدیک المپیک و بازی‌های آسیایی توقع از کشتی برای کسب مدال بالا می‌رود. امسال اما معتقدم که مسئولان ورزش نگاه ویژه‌ای به کشتی دارند.
وی افزود: همراه با محمد بنا چند جلسه با آقای صالحی امیری داشتیم و او قول مساعدت داده‌اند و احساس می‌کنم نگاه رئیس‌کمیته ملی المپیک به کشتی حمایتی است. از سجادی وزیر ورزش و صالحی امیری رئیس‌کمیته ملی المپیک درخواست دارم نگاهشان به کشتی چه امسال که بازی‌های آسیایی را داریم و چه در آینده، در شان و جایگاهی باشد که این رشته دارد تا کشتی بتواند افتخارآفرینی کند و پرچم ایران را در مسابقات مختلف جهانی، المپیک و آسیایی بالا ببرد.
درستکار با اشاره به حمایت‌های فدراسیون در فراهم کردن بهترین شرایط برای تیم‌های ملی گفت: حمایت‌های فدراسیون چه به لحاظ زیرساخت‌هایی که فراهم شده و چه حمایت‌هایی که از کشتی‌گیران و مربیان می‌شود، بدون اغراق در طول تاریخ بی‌نظیر بوده است. از حمایت همه‌جانبه دبیر و تیمش در فدراسیون کشتی تشکر و قدردانی می‌کنم که واقعا تلاش می‌کنند همه چیز از سالن تمرین، تغذیه و خوابگاه در بهترین شکل در اختیار تیم‌های ملی باشد. خانه کشتی شهید صدرزاده و شهید‌هادی، رستوران و فضای تفریحی که برای ملی‌پوشان آماده شده، وسایل بدن‌سازی و سایر امکانات در بهترین شرایط توسط فدراسیون برای استفاده ملی‌پوشان محیا شده است.