kayhan.ir

کد خبر: ۲۴۰۶۵۸
تاریخ انتشار : ۰۷ ارديبهشت ۱۴۰۱ - ۲۲:۳۴
رئیس‌شورای عالی استان‌ها در پاسخ به کیهان:

بی‌اطلاعی از حدود وظایف و اختیارات، علت اصلی بروز تخلف در شوراهاست

 
 
 
رئیس‌شورای عالی استان‌ها گفت: درصد قابل ملاحظه‌ای از تخلفات در برخی شوراها ناشی از عدم آموزش و بی‌اطلاعی افراد در زمان تصمیم‌گیری نسبت به حدود اختیارات، تکالیف و وظایفشان است.
به گزارش کیهان، نهم اردیبهشت هرسال به نام 
«روز شوراها» نام‌گذاری شده است. شورای اسلامی شهرها و روستاهای کشور نهادهای مردمی هستند که تصمیمات آنها تاثیر مهمی بر زندگی شهروندان و جامعه می‌گذارد. به همین مناسبت رئیس‌شورای عالی استان‌ها و نایب‌رئیس‌شورای شهر تهران روز گذشته نشست خبری با اصحاب رسانه برگزار 
کرد.
پرویز سروری در این نشست با اشاره به اینکه شوراها بزرگترین شبکه اجتماعی و برخاسته از دل مردم هستند گفت: شوراها به نوعی امانتدار آرای مردم هستند و این ظرفیت بزرگی است که در نظام جمهوری اسلامی شکل گرفته است.
 شورای عالی به دنبال نظام جمع‌سپاری
 به عنوان یک اصل اساسی
سروری افزود: ما به دنبال نظام جمع‌سپاری به عنوان یک اصل اساسی هستیم و این مسئله در دستور کار قرار دارد، بنابراین باید موضوعات مختلف به عنوان مطالبات ملی در دستور کار شورای عالی قرار بگیرد. به عنوان مثال باید تلاش کنیم که زمان صدور پروانه که موجب گلایه و ناراحتی مردم است را کاهش بدهیم و این مسئله باید در تمام کشور مورد توجه قرار بگیرد و زمان صدور پروانه و همچنین سوءاستفاده احتمالی و فرآیندهای غلط را با کاهش زمان صدور پروانه مرتفع کنیم.
وی با اشاره به موضوع محیط زیست و آلودگی هوا گفت: در راستای حفظ فضای سبز نیز باید یک وحدت رویه داشته باشیم، به عنوان مثال در مسئله باغات که یک موضوع مشخص در شورای عالی استان‌ها محسوب می‌شود، این موضوعات باید پیگیری و از طریق مصوبات در راستای حفظ باغات اجرایی شود.
 دریافت گزارشات مردمی
 از طریق سامانه ثبت تخلفات شورایی‌ها
رئیس‌شورای عالی استان‌ها با اشاره به فعالیت سامانه ثبت تخلفات شورایی‌ها گفت: این سامانه در دوره گذشته راه‌اندازی شد که ظرفیت خوبی را برای ارتباط مردم با شوراها ایجاد کرده است و در واقع هموطنان به طور مستقیم موارد و تخلفات را در این سامانه ثبت کرده و به این تخلفات رسیدگی می‌شود. سال گذشته بیش از دو هزار مورد گزارش به این سامانه رسیده است و مورد پیگیری و بررسی قرار گرفته و ما در این دوره نیز به دنبال تقویت این سامانه هستیم.
سروری بیان داشت: در سال گذشته 433 مورد تخلف از سوی شوراها در سطح کشور ثبت شد که البته بسیاری از آنها تبرئه شدند و میزان تخلفات شوراها زیر 4 دهم درصد در مقایسه با سایر دستگاه‌هاست. البته یک تخلف نیز نباید در نظام شورایی‌ها ثبت بشود چرا که این موضوع برای ما سخت و دشوار است.
 برگزاری همزمان انتخابات ریاست جمهوری و شوراها 
به صلاح نیست
وی با اشاره به برگزاری همزمان برگزاری دو انتخابات ریاست جمهوری و انتخابات شوراها در سطح کشور گفت: برگزاری این دو انتخابات با توجه به اینکه انتخابات ریاست جمهوری یک انتخابات سیاسی است و انتخابات شوراها یک انتخابات کاملا کارشناسی است به صلاح نیست و باید در این زمینه نیز راهکاری اتخاذ شود و زمان برگزاری آن تغییر کند. رئیس‌شورای عالی استان‌ها همچنین در ارتباط با موضوع باغات اظهارداشت: این موضوع علاوه‌بر پیگیری در شورای شهر تهران در شورای عالی استانها نیز در دست پیگیری است به طوریکه در شورای شهر تهران کمیسیون شهر‌سازی موظف شده است به طور جدی و با استفاده از نظر نخبگان طرحی را آماده و به شورای عالی استانها ارسال کند. همچنین دبیرخانه شورای عالی استانها نیز موظف شده است با استفاده از نظر نخبگان ملی و تشکیل یک کارگروه طرحی را آماده و خروجی طرح شورای شهر تهران و شورای عالی استانها به عنوان یک نظر ملی ترکیب خواهد شد و ان‌شاءالله در اجلاس بعدی این طرح در شورای عالی استان‌ها مطرح و در غیر این صورت در اجلاس آتی مطرح خواهد شد.
  بی‌اطلاعی از حدود وظایف و اختیارات
 علت اصلی بروز تخلف در شوراهاست
پرویز سروری در حاشیه این نشست، در گفت‌وگو با کیهان در مورد علت بروز تخلفات و فسادها در برخی شوراها طی ادوار گذشته که منجر به تشکیل پرونده قضائی و دستگیری یکسری از اعضای شوراها شد، گفت: شورای عالی استان‌ها بررسی و کار مطالعاتی جدی روی تخلفات انجام داده است و نهایتاً به این نتیجه رسیده است که درصد قابل ملاحظه‌ای از این تخلفات ناشی از عدم آموزش و عدم اطلاع افراد در زمان تصمیم‌گیری نسبت به حدود اختیارات، تکالیف و وظایفشان است. سروری با اشاره به راهکار شورای عالی استان‌ها برای پیشگیری از بروز تخلفات در شوراها اظهارداشت: اکنون نظام آموزشی مدونی را طراحی کرده‌ایم تا هرکسی که می‌خواهد روی صندلی شورا بنشیند، گواهینامه آموزشی داشته باشد و یک‌سری دوره‌های آموزشی را طی کرده باشد. بنابراین از زمانی که فرد رای می‌آورد تا زمانی که روی صندلی شورا می‌نشیند، دوره فترتی وجود دارد که در آن زمان دوره آموزشی جدی به افراد ارائه خواهد شد و همه باید آن دوره را بگذرانند و گواهینامه آموزش دریافت کنند، ضمناً مسیر قانونی این موضوع در حال طی شدن است.» رئیس‌شورای عالی استان‌ها با اشاره به نقش موثر قوه عدلیه در مبارزه با فساد و متخلفان در شوراهای شهر و روستای کشور بیان داشت: قوه قضائیه باید با قدرت مقابل سوءاستفاده کنندگان حاضر در شوراها قرار بگیرد و از طرفی شورای عالی استان‌ها نیز حتماً از این اتفاق استقبال می‌کند. با این حال علت اصلی بروز تخلفات در شوراها عدم آگاهی نسبت به مسئولیت‌ها و وظایف اعضاست؛ به عبارتی کسی عضو شورای شهر و روستا شده است و درحال تصمیم‌گیری است، متاسفانه حدود وظایف و اختیارات خود را نمی‌داند که نتیجه آن نهایتاً منجر به بروز تخلف می‌شود.