جزئیات گام دوم واریز وام روسیه برای نیروگاه سیریک
پس از سفر رئیسجمهور به روسیه مقرر شد بخش دیگری از اعتبارات اسنادی به مبلغ
73 میلیون یورو برای پیشبرد روند ساخت نیروگاه سیریک در سال 2022 میلادی از سوی وزارت اقتصاد روسیه تاییدیه پرداخت گرفته و جذب پروژه شود.
به گزارش خبرگزاری فارس، پس از سفر رئیسجمهور به روسیه فرآیند تامین مالی پروژههایی که پیشتر در قالب وام دولتی 5میلیارد یورویی تعریف شده بود، سرعت گرفت.
در همین رابطه یکی از پروژههای مذکور، نیروگاه بخار 1400 مگاواتی سیریک بود که کلنگ آن پس از وقفهای پنج ساله در انتهای خرداد ماه سال 1400 به زمین خورد.
اعتبارات اسنادی (LC) پروژه نیروگاه سیریک در سال 2021 بازگشایی شد و در بودجه سال 2021 نزدیک به 6.2 میلیون یورو توسط دولت روسیه از طریق بانک روسی تا تاریخ 24 آذرماه سال 1400 پرداخت شد. با توجه به اینکه عمده کار انجام شده تا تاریخ مذکور از جنس عملیات اجرایی است و مطابق قرارداد این بخش باید توسط پیمانکاران ایرانی انجام شود، از عدد 6.2 میلیون یورو پرداخت شده از سوی روسیه نزدیک به 5.5 میلیون یورو سهم پیمانکاران ایرانی بوده و 700 هزار یورو نیز به پیمانکاران روسی پروژه پرداخت شده است.
جزئیات تخصیص اعتبار
پس از سفر رئیسجمهور به روسیه مقرر شد، بخش دیگری از اعتبارات اسنادی به مبلغ
73 میلیون یورو برای پیشبرد روند ساخت در سال 2022 میلادی از سوی وزارت اقتصاد روسیه تاییدیه پرداخت گرفته و جذب پروژه شود. بدین ترتیب مبلغ تزریق شده به پروژه با احتساب شش میلیون
و 200 هزار یورو پرداخت شده به 79 میلیون
و 200 هزار یورو خواهد رسید.
مبلغ کل قرارداد پروژه سیریک یک میلیارد
و 400 میلیون یورو بود که 85 درصد آن از وام پنج میلیارد یورویی دولت روسیه و 15 درصد آن نیز از سوی ایران تامین میشود. بنابر اظهارات وزیر امور اقتصاد و دارایی، با فاصله بسیار کم از سفر به روسیه اولین بخش از خط اعتباری از سوی آن کشور به نیروگاه سیریک تخصیص داده شده است.
رکورد ۴ میلیارد دلاری گردش تجاری
ایران و روسیه
گفتنی است علیرغم روابط خوب دو کشور ایران و روسیه، طی سالهای گذشته حجم مبادلات تجاری دو کشور در سطح پایینی قرار داشته است، اما با تأکید بر ارتباط با همسایگان در دولت سیزدهم و به ویژه پس از سفر اخیر رئیسجمهور کشورمان به روسیه، فصل جدیدی از روابط اقتصادی دو طرف آغاز شده است.
در همین زمینه به گزارش خبرگزاری تسنیم، «رستم ژیگانشین»؛ نماینده تجاری روسیه در ایران روز جمعه در گفتوگو با تاس اعلام کرد: احتمالاً گردش تجاری دو کشور تا پایان سال 2021 به رقم بیسابقه چهار میلیارد دلار رسیده است. گردش تجاری (ایران و روسیه) در طول 11 ماه اول 2021 نسبت به دوره مشابه سال گذشته 89 و چهار دهم درصد افزایش یافت و به سه میلیارد و 760 میلیون دلار رسید.
وی افزود: محصولات کشاورزی حدود 80درصد از گردش تجاری دو کشور را به خود اختصاص میدهد. ضمن اینکه اجرای پروژههای خاصی در حوزه انرژی در حال انجام است که در سال 2021 فعالتر شدند. این امر رشد گردش مالی در سال گذشته را تقویت کرد. همچنین توافق برای برگزاری نشست بعدی کمیسیون بیندولتی که این بار قرار است در مسکو برگزار شود، در جریان سفر اخیر رئیسجمهور ایران حاصل شد.
تقویت کانالهای مالی و بانکی
علیرضا پیمان پاک؛ رئیس سازمان توسعه تجارت نیز در گفتوگو با خبرگزاری فارس اظهار کرد: اقداماتی از قبیل ایجاد مرکز تجاری، تسریع در موافقتنامه تجارت آزاد، لجستیک، تقویت کانالهای مالی و بانکی، فعالسازی صندوق ضمانت صادرات برای توسعه تجارت با روسیه در حال انجام است. او افزود: از جمله طرحهای در حال انجام برای توسعه تجارت ایران با روسیه ایجاد کنسرسیومهای صادراتی و فعال کردن هلدینگهای بزرگ است که همه این موارد به توسعه تجارت کمک میکند. رئیس سازمان توسعه تجارت ایران ادامه داد: درباره فرش نیز یک شرکت تجاری ایرانی- اماراتی، نسبت به تهاتر 15 میلیون دلار فرش ایرانی با تجهیزات خط تولید سلولهای خورشیدی، برای واحدی در استانهای شمال غرب کشور اقدام کرد، واحد مذکور اولین واحد در منطقه است و در دو ماه آتی به بهرهبرداری میرسد.
پیمان پاک یادآور شد: مجموعههایی که امکان تهاتر دارند تقاضای خود را به ما ارائه میدهند و پس از بررسی تاییدههای بانک مرکزی اخذ و برای واحد مذکور کد تهاتر صادر و سپس برای بررسی قرارداد تهاتر درخواستکننده، اقدام به صدور مجوز تهاتر میشود.