پیشرفت طرح نهضت ملی مسکن در بافت فرسوده شهری به ۵۰ درصد رسید
مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری گفت: میانگین پیشرفت فیزیکی پروژههای در دست اجرای شرکت بازآفرینی شهری در محلات هدف ۵۰ درصد است.
به گزارش وزارت راه و شهرسازی، محمد آئینی درخصوص روند اجرای طرح نهضت ملی مسکن و نوسازی سالانه ۱۵۰ هزار واحد در بافت فرسوده، اظهار داشت: شرکت بازآفرینی شهری ایران در حوزه حمایت از نوسازی و تولید مسکن در محلات هدف بازآفرینی شهری در پروژههای مرتبط با شرکت بازآفرینی شهری به طور مستقیم و غیرمستقیم بیش از ۴۵ هزار واحد را در دست ساخت دارد.
مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران درخصوص پیشرفت فیزیکی واحدهای در حال نوسازی، گفت: بیش از ۲۰ هزار واحد پیشرفت فیزیکی بالای ۹۰ درصد، ۵ هزار واحد پیشرفت فیزیکی بین ۶۰ تا ۹۰ درصد، یکهزار و ۵۰۰ واحد پیشرفت فیزیکی ۲۰ تا ۴۰ درصد، و ۱۵ هزار واحد بین ۱۰ تا ۲۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارند.
معاون وزیر راه و شهرسازی توضیح داد: در مجموع میانگین پیشرفت فیزیکی پروژههای در دست اجرای بازآفرینی شهری در محلات هدف ۵۰ درصد است.
آئینی با تاکید بر اینکه در دو ماه اخیر نوسازی محلات هدف بازآفرینی شهری روند رو به رشد و مناسبی داشته است توضیح داد: از ۱۵ اسفند تاکنون که سامانه و اعتبارات جدید برای نوسازی محلات هدف فراهم شده تاکنون بیش از ۱۶ هزار و ۵۰۰ واحد به بانک معرفی شده است و بر اساس گزارشی که از بانک اعلام شده بیش از ۱۱ هزار واحد هماکنون در شعب بانکها در سراسر کشور در حال انعقاد قرارداد هستند.
این مسئول، آذر1400 در گفت وگو با مهر درباره برنامههای دولت درخصوص بازآفرینی شهری و نوسازی بافتهای فرسوده گفته بود ۱۵ درصد برنامه نهضت ملی مسکن در داخل بافتهای فرسوده انجام میشود به این معنا که بازآفرینی شهری فضا را فراهم کند تا مردم وارد این جریان شوند و روند نوسازی بافتها تسریع شود.
وی خاطرنشان کرده بود: ۲۰ درصد از محدودههای شهری را بافتهای فرسوده و سکونتگاههای غیر رسمی اشغال کرده است؛ به طور متوسط ۳۰ درصد جمعیت شهری در بافتهای ناکارآمد زندگی میکنند. باید به این نکته هم توجه داشت که مالکیت واحدهای مسکونی در بافتهای فرسوده در اختیار مردم است و دولت مالکیتی بر آنها ندارد؛ میزان مالکیت مردم بر بافتهای فرسوده بیش از ۹۹.۵ درصد است. لذا قانونا امکان ملزم کردن مردم به نوسازی املاک شخصی آنها وجود ندارد، ما در بازآفرینی شهری به عنوان نماینده دولت در نوسازی بافتهای فرسوده، باید بستر نوسازی بافتهای فرسوده را فراهم کنیم تا خودِ مالکان راغب باشند سالانه ۱۰ درصد از بافتها را نوسازی کنند. طبق ماده ۵۹ قانون برنامه ششم باید سالانه حداقل ۱۰ درصد از بافت فرسوده شهری مرمت و احیا شود و این امر با ارائه بستههای تشویقی و تسهیلات مناسب محقق خواهد شد.