فوت 21 بیمار کرونایی دیگر و شناسایی ۱۰۷۷ مورد ابتلای جدید
مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی وزارت بهداشت از شناسایی هزار و 77 بیمار جدید کووید۱۹ در کشور طی شبانهروز گذشته خبر داد.
به گزارش وبدا، در اطلاعیه این مرکز آمده است: تا کنون ۶۴ میلیون و ۲۸۰ هزار و ۱۶۳ نفر دُز اول، ۵۷ میلیون و ۴۷۸ هزار و ۳۶۹ نفر دُز دوم و ۲۶ میلیون و ۹۳۰ هزار و ۲۲۳ نفر، دُز سوم واکسن کرونا را تزریق کردهاند و مجموع واکسنهای تزریق شده در کشور به ۱۴۸ میلیون و ۶۸۸ هزار و ۷۵۵ دُز رسید. در شبانهروز گذشته نیز ۵۶ هزار و ۸۴۰ دُز واکسن کرونا در کشور تزریق شده است.
از 4 تا ۵ اردیبهشت ماه ۱۴۰۱ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، یک هزار و ۷۷ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی و ۱۸۰ نفر از آنها بستری شدند و مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۷ میلیون و ۲۱۷ هزار و ۱۱۷ نفر رسید.
متاسفانه در طول این مدت، ۲۱ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به ۱۴۰ هزار و ۹۹۶ نفر رسید.
خوشبختانه تا کنون ۶ میلیون و ۹۶۹ هزار و ۴۷۰ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستانها ترخیص شدهاند.
یک هزار و ۳۱ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در بخشهای مراقبتهای ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند.
تا کنون ۵۰ میلیون و ۸۶۲ هزار و ۲۴۵ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده است.
در حال حاضر ۲ شهرستان در وضعیت قرمز، ۴۸ شهرستان در وضعیت نارنجی، ۳۲۳ شهرستان در وضعیت زرد و ۷۵ شهرستان در وضعیت آبی قرار دارند.
به نظر نمیرسد تا پاییز
با موج جدید و جدی مواجه شویم
دبیر کمیته علمی کشوری مقابله با کرونا درباره وضعیت کرونا در کشور به ایسنا گفت: آنچه که در حال حاضر در کشورمان اتفاق افتاده، این است که مانند تمامی کشورها ما هم از نظر میزان بستری و هم از نظر میزان مرگ و میر ناشی از کرونا یک شیب نزولی را داریم که تقریبا به صورت خطی درآمده است. به طوری که منحنی که به صورت صعودی بالا رفته بود، اکنون پایین آمده و به صورت خطی درآمده است، بنابراین در حال حاضر در تمام کشورهای دنیا، میزان بستری و مرگومیر تقریبا سیر نزولی داشته و حتی در کشورهایی مانند چین و هنگ کنگ که میزان موارد بالا رفته بود نیز شاهد سیر نزولی هستیم. کشور ما هم از سایر کشورها مستثنی نیست.
حمیدرضا جماعتی درباره سویه غالب کرونا در کشور افزود: در مطالعه اخیری که در کشور ما انجام شد، سویه غالبی که در کشور وجود دارد، بیش از ۸۱ درصد زیر سویه 2 BA از خانواده اُمیکرون است. بنابراین آن سویهای که انتظار داشتیم که ممکن است منجر به ایجاد پیک جدیدی شود، فعلا چنین نشد و موج جدیدی را از 2 BA در کشورمان شاهد نبودیم.
جماعتی درباره پیشبینیها از روند کووید ۱۹ در کشورمان طی هفتههای آتی، گفت: باتوجه به شرایطی که در حال حاضر دیده میشود، اگر با مشکل جدید و زیر سویه جدیدی در کشورهای دیگر برخورد نکنیم، به نظر میرسد که در ماههای آینده حداقل تا فصول سرد، خیلی با پیک مهم و موج جدیدی برخورد نکنیم. اگرچه یک جای نگرانی وجود دارد؛ آن هم اینکه گفته شده که تقریبا هنوز در برخی کشورهای اطراف ما مانند ترکیه سه درصد سویه در گردششان دلتا است، شاید این جای نگرانی را بگذارد که باتوجه به رفتوآمدها و مراوداتی که بین کشور ما و کشورهای اطراف از جمله ترکیه است، ممکن است که دوباره دلتا بیاید و منجر به ایجاد زیرسویههایی مانند XD و XF شود، اما واقعیت این است که هنوز چنین چیزی را تجربه نکردیم و از آنجایی که در کشورهای دیگر هم با پیک جدیدی مواجه نشدند، به نظر نمیرسد که حداقل در فصل تابستان با مشکل جدی مواجه شویم. بر این اساس مانند پیشبینی که در سایر کشورهای دنیا مطرح شده، اگر قرار باشد با پیکی مواجه شویم، ممکن است در فصول سرد، یعنی در پاییز و زمستان باشد و با موجی از ویروس کرونا با زیرسویههای دیگر مواجه شویم، اما به نظر نمیرسد که حداقل تا چند ماه آینده با موج جدید و جدی مواجه باشیم.
سالمندان و مبتلایان به نقص سیستم ایمنی
دُز چهارم واکسن را تزریق کنند
وی ادامه داد: در عین حال در افرادی که سن بالا یا نقص سیستم ایمنی دارند، برای تزریق دُز چهارم واکسن کرونا اقدام کنند که میتواند در کاهش بستری و مرگومیر این افراد موثر باشد. در حال حاضر در بیمارستانها، کسانی که بیشتر بستری شده و دچار مرگومیر میشوند، کسانی هستند که سن بالا یا نقص سیستم ایمنی دارند مانند بیماران پیوندی یا بیماران مبتلا به سرطان یا افرادی که بیماریهای جدی زمینهای دارند. به همین دلیل توصیه ما این است که مردم در زمینه رعایت پروتکلهای بهداشتی در کل جامعه به ویژه در زمینه استفاده از ماسک، جدیت داشته باشند.