kayhan.ir

کد خبر: ۲۴۰۴۴۹
تاریخ انتشار : ۰۵ ارديبهشت ۱۴۰۱ - ۱۸:۵۷
 شبکه کان اسرائیل اعلام کرد

 وحشت صهیونیست‌ها از پیوند قدس با غزه و جنوب لبنان

 
 
 
 سرویس خارجی-
 با تبادل آتش در مرزهای جنوبی لبنان و فلسطین اشغالی که همزمان با تشدید تنش‌ها در مسجدالاقصی صورت گرفته، و همین‌طور حملات اخیر موشکی از غزه به سرزمین‌های اشغالی که در حمایت از مسجدالاقصی روی داده، صهیونیست‌ها ضمن اعلام نگرانی نسبت به پیوند محکم و اتحاد قدس با غزه و جنوب لبنان، اعلام کرده‌اند این روند خطرناک است و باید متوقف شود.
سحرگاه دوشنبه آسمان مرزهای فلسطین اشغالی و لبنان با آتش موشک و راکت در دو سوی مرز روشن شد. خبرهای ابتدایی از وقوع یک انفجار در مرز لبنان و فلسطین اشغالی حکایت داشت، اما خیلی زود مشخص شد که صدای انفجار ناشی از تبادل آتش در سوی مرزهاست. «رادیو اسرائیل» هم در همان ساعات بامدادی دوشنبه اعلام کرد که توپخانه‌هایش منطقه‌ای در لبنان را هدف قرار‌ داده‌اند. ارتش رژیم صهیونیستی نیز خیلی زود بیانیه‌ای منتشر و تأکید کرد که این بمباران در پاسخ به حمله موشکی به سمت شهرک‌های اسرائیلی در ساعات پایانی شب گذشته بوده است. بلافاصله شبکه «المیادین» خبر داد که منطقه «حرجیه» در جنوب لبنان هدف دست‌کم 45 گلوله توپ قرار گرفته است.
رسانه‌های لبنانی چند ساعت قبل از آن از شلیک موشک نوع «گراد» از منطقه راس‌العین در جنوب لبنان به سمت اراضی اشغالی خبر داده و همزمان منابع عبری هم شنیده شدن صدای دو انفجار در نزدیکی شهرک شلومی (در الجلیل غربی) را تأیید کرده بودند. شرایطی که به نظر می‌رسد بی‌ارتباط با تنش‌های اخیر در مناطق فلسطینی و به‌ویژه تحولات حساس مسجدالاقصی نیست.
قدس، غزه و مقاومت لبنان با هم پیوند دارند
طی دو هفته گذشته و همزمان با ماه مبارک رمضان، صحن مسجدالاقصی به صورت روزانه صحنه سرکوب شهروندان فلسطینی از سوی نظامیان صهیونیستی بوده و تقریبا در دو هفته گذشته شهر بیت‌المقدس، هیچ روزی را بدون بازداشتی از میان شهروندان فلسطینی سپری نکرده است.صهیونیست‌ها کار را به جایی رساندند که داخل صحن مسجد شده و به رقص و پایکوبی مشغول شدند، اقدامی که خشم جهان اسلام را برانگیخت و جوانان غیور فلسطینی را به مقابله جانانه با آنها واداشت.
حالا تنش در مسجدالاقصی و یورش صهیونیست‌ها علیه شهروندان فلسطینی نه تنها با هشدار گروه‌های مقاومت فلسطینی رو‌به‌رو شده، بلکه سایر گروه‌های مقاومت در منطقه از عراق گرفته تا یمن و لبنان به شدت اقدامات رژیم صهیونیستی را محکوم کرده‌اند. بنابراین طبیعی است که تنش‌ها در مسجدالاقصی، واکنش گروه‌های مقاومت لبنانی را نیز به همراه داشته و تردیدی نیست که بخشی از تبادل آتش و حملات راکتی در بامداد دوشنبه تحت تاثیر تحولات جاری در مسجدالاقصی صورت گرفته است.
صهیونیست‌ها خود نیز به پیوند قدس و مقاومت لبنان اذعان دارند و چند ساعت پس از تنش مرزی لبنان با فلسطین اشغالی، شبکه صهیونیستی «کان» با اعلام نگرانی از تنش در مرز لبنان و ارتباطش با تنش در مسجدالاقصی اعلام کرد: «قدس، غزه و جنوب لبنان پیوند محکمی با یکدیگر دارند و در جنگ اخیر غزه این را به خوبی درک کردیم.»
رسانه‌ها و کارشناسان رژیم صهیونیستی همچنین در واکنش به تنش اخیر در مرز لبنان، به ضعف خود اذعان کردند و خبرنگار شبکه ۲۰ تلویزیون رژیم صهیونیستی در این ارتباط گفت: «دشمنان ما ضعف و ناتوانی ما در مرزهای جنوبی را دیده‌اند، برای همین اکنون از مرزهای شمالی هم به سمت ما موشک شلیک می‌کنند.» دیگر رسانه‌های صهیونیستی نیز همزمان با تنش در مرز لبنان نتوانستند نگرانی و ترس خود از این موضوع را پنهان کنند و پایگاه خبری صهیونیستی «والا» در گزارشی انتقادی گفت: ارتش باید به چند سؤال پاسخ گوید: چرا سامانه گنبد آهنین فعال‌‌سازی نشده، چرا آژیر هشدار به صدا درنیامده و چرا ساعت‌ها منتظر ماندیم تا بالاخره مشخص شود که چه اتفاقی افتاده است؟!
فریاد «فلسطین، فلسطین» در کازابلانکا
اگرچه تحولات مرزی بامداد دوشنبه در جنوب لبنان بی‌ارتباط با تنش‌های اخیر در مسجدالاقصی نیست، اما لازم است توجه داشت که حمایت از فلسطین امروزه دیگر محدود به جغرافیای مقاومت در منطقه غرب آسیا نیست، بلکه علاوه‌بر تظاهرات و اعتراضات خیابانی که روز شنبه در شهرهای مختلف آمریکا و اروپا از جمله در نیویورک، برلین، شیکاگو، لاهه، آمستردام، پاریس و... در حمایت از فلسطین برگزار شد، شب دوشنبه نیز فریاد مردمی حمایت از فلسطین از میان چند هزار تماشاچی مسابقات فوتبال لیگ آفریقا در کشور مغرب بلند شد و هواداران باشگاه «الوداد» مغرب در جریان بازی یک چهارم نهایی لیگ قهرمانان آفریقا در کازابلانکا، فریاد «فلسطین، فلسطین» سر دادند. صفحه شبکه «الجزیره» نیز در توئیتر ویدئویی از تشویق هواداران مغربی در کازابلانکا، بازنشر داد که با استقبال شمار زیادی از کاربران این شبکه اجتماعی همراه شد و برخی نوشتند که مردم مغرب از اکنون به استقبال روز قدس رفته‌اند و بر سر سران سیاسی خود که دستانشان را به عادی‌‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی آلوده کرده‌اند، فریاد می‌زنند.
جالب آنجاست که شهر کازابلانکا سال‌هاست که یکی از مقاصد عمده گردشگران صهیونیستی به شمار می‌رود و پادشاهی مغرب نیز در دسامبر ۲۰۲۰ با حمایت و پافشاری دولت دونالد ترامپ رئیس‌جمهور سابق آمریکا، اقدام به عادی‌‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی کرده بود، اگرچه سال‌ها قبل از علنی ‌سازی روابط مغرب و تل‌آویو، گردشگران صهیونیست همواره پای ثابت اماکن گردشگری شهر کازابلانکا بودند و با وجود این شرایط، اما فریاد حمایت از فلسطین در یکی از اصلی‌ترین رویدادهای ورزشی مغرب در کازابلانکا بلند شد!
ادامه بازداشت‌ها
در میان انفعال دولت‌های مدعی غربی و سازمان‌های به اصطلاح حقوق بشری آنها طی روز دوشنبه موج بازداشت شهروندان فلسطینی از سوی نظامیان صهیونیستی ادامه داشت. خبرگزاری العهد در این ارتباط گزارش داد که به دنبال یورش گسترده نظامیان صهیونیست به کرانه باختری درگیری شدیدی میان آنها و شهروندان فلسطینی درگرفت و شاهدان عینی اعلام کردند که ۱۶ فلسطینی توسط صهیونیست‌ها بازداشت شدند. با این حال با ادامه مقاومت و حضور گسترده و روزانه فلسطینی‌ها در مسجدالاقصی که گاه تعداد آنها از جمله در اولین نماز جمعه ماه رمضان به 80 هزار نفر هم رسید، به نظر می‌رسد که تل‌آویو نتوانسته به اهداف خود در راستای اعمال محدودیت در مسجدالاقصی برای مسلمانان دست یابد و موج سرکوب‌ها و تنش‌های اخیر حتی کار را برای تل‌آویو پیچیده‌تر هم کرده است. این موضوع از سوی چهره‌های فلسطینی نیز مورد توجه قرار گرفته و «خالد مشعل»، رئیس‌دفتر سیاسی جنبش حماس در خارج از فلسطین دیروز در سخنانی تاکید کرد که «ملت فلسطین پس از روز‌ها جهاد و رویارویی با اشغالگران صهیونیست در مسجدالاقصی، این نبرد را پیروزمندانه به پایان رساند.» وی خاطر نشان کرد که علی‌رغم نابرابر بودن امکانات، عزم و اراده ملت فلسطین بر اراده و خواسته صهیونیست‌ها پیروز شد. وی همچنین گفت: «پیشگام نبرد اخیر در مسجدالاقصی، گروهی از جوانان و زنان مبارز و معتکف فلسطینی در مسجدالاقصی بودند که به نیابت از امت به دفاع از قبله نخست برخاستند.»