آمریکا در اقدامی فریبکارانه رسما علیه داعش اعلان جنگ کرد
رئیسجمهور آمریکا با هدف فریب افکار عمومی و دستیابی به اهداف خود در منطقه، به «داعش» رسما اعلان جنگ داد.
به گزارش خبرگزاری فارس، «باراک اوباما» دیروز به وزارت دفاع آمریکا(پنتاگون) دستور داد علیه سرکردههای داعش وارد نبرد شود. به نوشته «واشنگتن پست» رئیسجمهور آمریکا برای نخستین بار دستور هدف قرار دادن رهبران داعش را صادر کرده است و در صدر فهرست این رهبران، «ابوبکر البغدادی» قرار دارد. کاخ سفید نیز مدعی شد آمریکا در وضعیت جنگی با داعش قرار دارد. «جان کربی» سخنگوی پنتاگون نیز این وضعیت جنگی را تایید کرد و گفت: مبارزه با داعش محدودیت جغرافیایی ندارد. منظور کربی از این جملات، کشور سوریه است؛ مقامات دمشق هشدار داده بودند که هرگونه عملیات علیه داعش در خاک سوریه باید با هماهنگی مقامات این کشور صورت گیرد.مشاور سیاسی «بشار اسد» رئیسجمهوری سوریه نیز اعلام کرد، ممکن است هواپیماهای متجاوز (آمریکایی) با موشکهای ارتش سوریه هدف قرار بگیرند.
پنتاگون همچنین اعلام کرد، 125 مشاور نظامی خود را به عراق اعزام میکند. برخی منابع حتی اعلام کردند، شماری از جنگندههای آمریکایی در فرودگاه شهر «اربیل» مستقر میشوند.
در واکنش به این سیاست آمریکا، مقامات عراقی موضع صریح و خاصی نگرفتند؛ «حیدر العبادی» نخستوزیر عراق طی گفتوگوی تلفنی، از تلاشهای بینالمللی برای سرکوب گروه تروریستی داعش تشکر کرد. اما «هوشیار زیباری» وزیر خارجه عراق صراحتا اعلام کرد: استراتژی جدید رئیسجمهور آمریکا خردمندانه و متعادل است و به نابودی داعش کمک میکند.
در مورد نحوه اجرای عملیات نیز گزارش شد، ژنرال بازنشسته آمریکایی «جان آلن» فرماندهی ائتلاف علیه داعش را برعهده خواهد داشت و پنتاگون فقط به حملات هوایی دست خواهد زد. حملات زمینی نیز توسط سایر اعضای ائتلاف که معلوم نیست چه کشورهایی هستند، انجام خواهد شد. این در حالی است که بغداد طی روزهای اخیر بارها اعلام کرده به هیچ نیروی خارجی اجازه ورود به داخل عراق را نمیدهد.
اما، جدای از عملیات نظامی، ماشین تبلیغاتی دولت آمریکا برای اینکه مردم این کشور را آماده پذیرش این جنگ بکند، این روزها در رابطه با اقدامات داعش و جنایاتی که این گروه انجام داده است، سر و صدای زیادی به راه انداختهاند.«لیزا مونیکا» مشاور اوباما در این باره گفت: داعش خطری بینالمللی است و کشورهای عربی را تهدید میکند.این موضعگیریها و اظهارات در حالی صورت میگیرد که ایالات متحده تا همین چند ماه قبل از تروریستهای داعش در سوریه حمایت میکرد و حتی در اردن آنها را آموزش میداد.
به هر حال، آمریکا در حالی علیه داعش اعلان جنگ داده که متحدان منطقهایاش از این ائتلاف با بیمیلی استقبال کردهاند. به عنوان مثال کشورهایی مثل ترکیه و اردن تاکید کردهاند که در این ائتلاف حضور نخواهند داشت. به خاطر همین حرکتهای واگرا، محافل رسانهای منطقه ائتلاف ضد داعش آمریکا را یک «ائتلاف ناقص» توصیف میکنند.
دولت مصر نیز اعلام کرد در ائتلاف مذکور علیه داعش شرکت نمیکند.
به اعتقاد تحلیلگران، آمریکا اهداف متنوعی را از پروژه ضد داعش خود دنبال میکند. برائت جستن از جنایات کثیف تکفیریها، انحراف افکار عمومی و در نهایت ادامه پروژه ناکام تروریستها در منطقه، از جمله این اهداف است.