رکورد 14 ساله قیمت گاز در آمریکا شکست
به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از CNBC، قیمت گاز در معاملات دوشنبه شب آمریکا، به بالاترین میزان در 14 سال گذشته رسید. فقط در معاملات روز دوشنبه، قیمت گاز در این کشور سه درصد افزایش یافت و به 7569 دلار به ازای هر یک میلیون و احد گرمایی انگلیسی رسید. افزایش قابل توجه صادرات الانجی LNG آمریکا به اروپا با هدف جایگزین کردن گاز روسیه باعث بالا رفتن قیمت گاز در داخل این کشور شده است.
موسسه EBW اعلام کرده که با توجه به آنکه بازار افزایشی است و اینکه به شکل مناسبی برای گذار از شوکهای افزایشی بعدی آماده نشده است، به احتمال زیاد در تابستان پیش رو شاهد بالا رفتن بیشتر قیمت گاز در آمریکا خواهیم بود. این در حالی است که فقط طی سال 2022 قیمت گاز در آمریکا از دو برابر بیشتر شده است و باعث شده تا نگرانیها نسبت به بالا رفتن تورم و تبعات آن برای اقتصاد این کشور افزایش یابد.
آمارهای وزارت کار آمریکا نشان داد که نرخ تورم در این کشور به بالاترین میزان در 40 سال گذشته رسیده که یکی از اصلیترین دلایل آن افزایش قیمت سوخت و مواد غذایی بوده است.
واشنگتن که با اصرار بر گسترش ناتو به همسایگی روسیه، تحریککننده آغاز و ادامه جنگ اوکراین است، اقدامات روسیه را دلیل بالا رفتن قیمتها در داخل این کشور اعلام کرده، به گونهای که هفته پیش جو بایدن رئیسجمهور آمریکا گفت: «من هر کاری که در حیطه اختیاراتم هست، انجام میدهم تا افزایش قیمتهای ایجاد شده توسط پوتین را پایین بیاورم.»
افزایش قیمت جهانی نفت
در شرایطی که قیمت گاز به شدت افزایش یافته، به گزارش خبرگزاری مهر، با تشدید نگرانی درباره عرضه نفت توسط لیبی و تداوم جنگ اوکراین، قیمت نفت هم در معاملات پرتلاطم روز دوشنبه افزایشی دوباره یافت و هر بشکه نفت خام برنت به بالای ١١٢ دلار رسید.
قیمت شاخص نفت خام برنت دریای شمال امروز (۳۰ فروردین ماه) در بازار جهانی نسبت به آخرین قیمتهای روز دوشنبه با یک دلار و ۳۱ سنت افزایش به ۱۱۲ دلار و ۶۹ سنت رسیده که نسبت به آخرین قیمتهای معاملاتی همین روز، یک و 51 صدم درصد افزایش را به خود دیده است.
همچنین قیمت نفت «وست تگزاس اینترمیدی ییت» در بازارهای جهانی با شش دلار و ۴۰ سنت کاهش به ۱۰۷ دلار و ۵۶ در هر بشکه رسید که نسبت به آخرین قیمتهای معاملاتی روز دوشنبه ۷ و 9 صدم درصد کاهش را به خود دیده
است.
قیمت نفت وست تگزاس اینترمیدی ییت، دیروز هم نسبت به پنج روز پیش با کاهش ۱۴ و پنج صدم درصد یا ۱۳ دلار و ۲۵ سنتی روبهرو شده است، همچنین قیمت این محصول نسبت به ۲۰ روز پیش با کاهشی دو و 21 صدم درصدی یا دو دلار و ۴۳ سنتی و نسبت به دو ماه پیش با افزایشی ۲۱ و 13 صدم درصدی یا ۱۸ دلار و ۷۶ سنتی روبهرو شده است.
از طرف دیگر قیمت نفت برنت دریای شمال روز جاری نسبت به پنج روز پیش با کاهش 14 و 36 صدم درصدی یا ۱۴ دلار و ۱۴ سنتی روبهرو شده است. همچنین قیمت این محصول نسبت به ۲۰ روز پیش با افزایش 56 صدم درصدی یا ۷۰ سنتی و نسبت به دو ماه پیش با افزایش ۲۵ و 29 صدم درصدی یا ۲۲ دلار و ۷۳ سنتی روبهرو شده است.