به دلیل زیان سنگین
50 درصد سهامداران بورس از بازار سرمایه خارج شدهاند
با طولانی شدن روند نزولی بورس تهران از ابتدای سال تاکنون، بیش از 50 درصد سهامداران سرمایه خود را از تالار شیشهای خارج کردهاند.
به گزارش ایسنا، با تداوم روند نزولی بورس تهران و افت قیمتها و نیز افزایش میانگین زیان سهامداران به 9 درصد طی هفته های اخیر سرمایهگذاران بورس به سه دسته تقسیم شدند؛ عدهای که ترجیح دادند در این بازار باقی مانده و با خرید و فروش تک سهمها اندکی از زیان خود را جبران کنند، عدهای که به طور کلی از بازار خارج شدند و عدهای که نقدینگی خود را به سمت اوراق مشارکت سوق دادند.
به این ترتیب از بین رفتن جذابیت خرید در بورس تهران و زیان 9 درصدی بازار سرمایه در مقابل تورم 23درصدی موجب شده است تا 50 درصد سرمایهگذاران از بورس تهران خارج شده و احتمالا ترجیح دادند تا پول خودرا در بانک، سرمایهگذاری کنند، اما حدود 20 درصد سرمایهگذاران نیز در این شرایط ترجیح دادند تا در شرایط رکودی حاکم در سایر بازارها، پول خود را به سمت خرید اوراق مشارکت سوق دهند تا به محض آشکار شدن نشانههای بهبود در بورس تهران، سرمایه خود را به بازار سرمایه بازگردانند.
به طوری که آمارها نشان میدهد با تداوم رکود حاکم در بازار سرمایه، میزان جذب نقدینگی به سمت اوراق مشارکت افزایش پیدا کرده و حدود 22 درصد از کل معاملات بازار سرمایه در هفته گذشته به اوراق بدهی اختصاص یافته است.
این آمار نشان میدهد سرمایهگذارانی که محلی امن برای سرمایهگذاری پیدا نکردهاند ترجیح دادند تا داراییهای خود را از بورس خارج کرده و تبدیل به اوراق مشارکت کنند تا به محض بهتر شدن شرایط بار دیگر به بورس بازگردند.
گفتنی است سهامداران بورس طی 9 ماهه اخیر بیش از نصف سرمایه اصلی خود را از دست دادهاند.
ریزش 439 واحدی شاخص
بورس اوراق بهادار تهران اولین روز معاملاتی هفته جاری خود را هم در حالی آغاز کرد که قیمت سهام شرکتها با افت مواجه شد و شاخص بورس 439 واحد از ارزش خود را از دست داد.
فعالان بازار معتقدند که اعلام دولت مبنی بر افزایش نیافتن نرخ خودرو نیز اظهار نظر رئیس کل بانک مرکزی در خصوص فروش مازاد سرمایهگذاری بانکها و خروج آنها از بنگاهداری در داخل و اظهارات اخیر اوباما علیه داعش در خارج تاثیر منفی در بورس تهران گذشته است. زیرا این اقدام بانک مرکزی تاثیر منفی در بورس میگذارد زیرا نه تنها اجازه رشد به بازار سرمایه نمیدهد بلکه مانع از جان گرفتن بازار سرمایه شده و نقدینگی جدیدی وارد بورس نمیشود.
از سوی دیگر فعالان بازار سرمایه امیدوار بودند که با کاهش نرخ سود سپرده بانکی شاهد رشد بورس باشند اما اقدام بانکها در تمدید سپردههای کوتاهمدت به صورت یک ساله بدون نرخ شکست، موجب شد تا نقدینگی از بانکها خارج نشده و بورس تهران نیز با رشد مواجه نشود.
در مجموع این عوامل موجب شد که در بازار دیروز قیمت اکثر نمادهای بورسی قرمز رنگ شده و در سرازیری نزول قرار بگیرد به طوری که در معاملات روز شنبه شرکتهای نفت و گاز پارسیان، چادرملو، مپنا، تاپیکو، گلگهر، بانک صادرات، سایپا، بانک پاسارگاد، ایرانخودرو غدیر از شرکتهای تاثیرگذار در افت شاخص بورس بودند.
علاوه بر این صنایعی همچون محصولات شیمیایی، استخراج کانههای فلزی، خدمات فنی و مهندسی، بانکها، خودرو، شرکتهای چند رشتهای صنعتی و فلزات اساسی از صنایع تاثیرگذار در افت شاخص بورس بودند. همچنین در بازار دیروز شرکتهای پارس الکتریک، صنعتی آمار و پست بانک از بیشترین تقاضای خرید برخوردار شده و شرکتهای خودروسازی همچون پارسخودرو و مپنا بیشترین تقاضای فروش را از آن خود کردند.
اما وضعیت منفی حاکم در بورس تهران موجب شد تا سهامداران حقیقی نسبت به فروش سهامهای خود اقدام کنند به طوری که عملکرد بورس تهران در اولین روز هفته نشان میدهد که حقیقیها از صنایعی همچون محصولات شیمیایی، خودرو، بانکها، خدمات فنی و مهندسی، محصولات دارویی و سرمایهگذاریها خارج شدند؛ به بیان دیگر در معاملات دیروز حقیقیها 193 هزار و 8 میلیون سهم خریداری کرده و در مقابل 259 هزار و 385 میلیون سهم فروختند.