شاعران ایرانی از «محمدکاظم کاظمی» شاعر افغانستانی تجلیل کردند
مراسم تجلیل از «محمدکاظم کاظمی» شاعر افغانستانی مقیم ایران با حضور جمعی از شخصیتهای فرهنگی و سیاسی و خانواده این شاعر برگزار شد.
مراسم تجلیل از «محمدکاظم کاظمی» شاعر افغانستانی مقیم ایران با حضور جمعی از شخصیتهای فرهنگی و سیاسی و خانواده این شاعر برگزار شد.
در این مراسم که سهشنبه شب در نخلستان موسسه اوج برگزار شد شخصیتهایی چون غلامعلی حدادعادل، سعید جلیلی، علیرضا قزوه، سفیر افغانستان در ایران، معاون فرهنگی وزارت ارشاد و ... حضور داشتند.
غلامعلی حداد عادل رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی در این مراسم گفت: شعر کاظمی، شعر اعتراض است، شعر درد و رنج ملتی که حداقل نزدیک به 40 سال است یک دوران پرآشوب را سپری میکند، بغض در گلو شکسته یک ملت است.
سعید جلیلی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام هم در این مراسم گفت: یکی از بهترین شعرهایی که در رحلت امام به دل من نشست، شعر محمد کاظم کاظمی بود که این چنین شروع میشد، «امشب خبر کنید تمام قبیله را»، شعری که امام را متعلق به همه میداند.
سید احمد نور سفیر افغانستان در ایران شخص دیگری بود که در این مراسم به ایراد سخنرانی پرداخت و گفت: معمولا برای مشاهیر و نخبگان پس از آنکه به دیار بقا بروند نکوداشت گرفته میشود، ولی این نکوداشتها در زمانی که در بین ما هستند، بسیار قابل تقدیر است و بدون شک کاظمی از جمله مشاهیری در حوزه فرهنگ فارسی است که جایگاه خود را در طی زمانها حفظ خواهد کرد.
علی صالحی معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در این برنامه گفت: کاظمی شاعری دردمند است که با درد انسان زندگی میکند، غربت لحن او را تلخ کرده است، اما شاعر یأس نیست شاعر درد است و همین مزه ماندگاری به اشعار او داده است.
علیرضا قزوه، شاعر و مدیر مرکز آفرینشهای ادبی حوزه هنری هم درباره کاظمی اظهار داشت: افتخار میکنم که بزرگمردی مثل او در کشور ما است، خدماتی که این بزرگوار انجام داده است قابل فراموشی نیست و تمام تلاشش را صرف کرده تا نگاه مردم را نسبت به افغانستان و مردم این کشور عوض کند.
محمدکاظم کاظمی در پایان این مراسم با حاضر شدن روی سن با تشکر از حاضران گفت: امروز دیگر از افغانستان تنها در صفحه حوادث روزنامههای ایران سخن نمیگویند بلکه در صفحههای هنر و شعر نیز حضور دارد و امروز جامعه ایران به مدد اهالی رسانه تصویر دیگری از شاعران و مردم افغانستان پیدا کردهاند و این برای ما خوشایند است. اما چشمانداز اصلی ما این است که روزی فرا برسد که ما برای هم اتباع بیگانه نباشیم افرادی باشیم ساکن یک وطن بزرگ فرهنگی که دست تقدیر دشمن ما را از هم جدا کرده است.
اسماعیل امینی، حجتالاسلام سیدعبدالله حسینی، قنبرعلی تابش و علی محمد مودب نیز از دیگر حاضران در این مراسم بودند که درباره کاظمی سخنرانی کرده و یا شعر خواندند. براساس گزارش فارس، در پایان این مراسم از طرف سازمان رسانهای اوج، سفارت افغانستان در ایران، مرکز آفرینشهای هنری حوزه هنری، حوزه هنری خراسان رضوی، بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس، خانه ادبیات افغانستان، شهرستان ادب و امید مهدینژاد از این شاعر پیشکسوت اهل افغانستان تقدیر شد.