پای سیاستهای تعدیل به حوزه سلامت هم باز شد
بهداشت و درمان خصوصی میشود
وزیر بهداشت و درمان به تشریح مدل اداره بیمارستانها به روش زنجیرهای پرداخت و گفت: برای مشارکت بخش خصوصی، سود 25 درصدی در نظر گرفتهایم.
وزیر بهداشت در حاشیه نشست با مسئولان تجهیزات پزشکی این وزارتخانه تأکید کرد: پیاده کردن مدل مشارکتهای خصوصی - دولتی در ارتقاء خدمات بیمارستانها، هزینههای پرداختی از سوی بیمارستانها را کاهش میدهد و فضایی ایجاد میکند که در آن بیماران از احترام بیشتری برخوردار باشند.
وی با توضیح مدل زنجیرهای شدن بیمارستانها، بیان داشت: در بحث اقتصاد سلامت، مهمترین نکته، مشارکت دادن مردم در ارائه خدمات از طریق سرمایهگذاری آنهاست.
هاشمی با اشاره به اینکه در این زمینه تجارب موفق زیادی با کمترین آمار تخلف دیده شده است، افزود: برای جذب سرمایهداران در ارائه خدمات سلامت نیاز به تعریف مشوقهای مختلف از سوی دولت داریم.
وزیر بهداشت با بیان اینکه در حال حاضر بیش از 50 درصد از بیمارستانها قدمت بالای 50 سال دارند و فرسودهاند، اظهار داشت: باید به فکر ارتقاء نحوه ارائه خدمات در بیمارستانها نیز باشیم.
به گفته هاشمی، انجام این وظیفه تنها در توان بخش دولتی نیست و نیاز به پیشنهاد راههایی داریم که برای مشارکت بخش خصوصی نیز مقرون به صرفه باشد.
وی با اشاره به در نظر گرفتن سود 25 درصدی برای مشارکت بخش خصوصی در این حوزه گفت: با این کار تصدیگری دولت و نیاز به جذب نیروی انسانی در بخش دولتی کاهش خواهد یافت.
وزیر بهداشت با بیان اینکه در این راستا اولین قرارداد با بخش خصوصی در این زمینه طی روزهای گذشته و همزمان با میلاد امام رضا(ع) بسته شد، ادامه داد: در ماه مبارک رمضان نیز برای مجموعه دیگری قراردادی با بخش خصوصی منعقد شد تا در طی آن تعدادی بیمارستان در استان خوزستان احداث گردد.
هاشمی تاکید کرد: امیدواریم در مورد سرمایهگذاری در حوزه سلامت فعالیتهای بیشتری صورت گیرد. سرمایهگذاران زیادی در حوزههای مختلف وارد مشارکت شدهاند ولی تا به حال این اتفاق به دلیل نگاههای حاکمیتی دولت، در بخش سلامت نیفتاده است.
به گزارش مهر، وزیر بهداشت اذعان کرد: ما از مشارکت تمام سرمایهگذاران هم در اداره و هم در ساخت و بهرهبرداری بیمارستانها استقبال و از آنها خرید خدمت میکنیم.
وی با اشاره به اینکه این یک مدل اقتصادی بینالمللی است. خاطر نشان کرد: به مردم این اطمینان را میدهیم که مشارکت بخش خصوصی در ارتقاء خدمات بیمارستانها به هیچ وجه از نظر اقتصادی لطمهای به آنها وارد نخواهد کرد و پرداخت مردم برای هزینههای درمان بر مبنای تعرفه دولتی خواهد بود.
هاشمی بیان داشت: پرواضح است که دریافت خدمات همچنان در این مدل اقتصادی از سوی دولت خواهد بود نه بخش خصوصی، چون هدف ما بهینهسازی مجموعههای دولتی با مشارکت بخش خصوصی است.
وی با تاکید بر اینکه در این صورت تحول در نظام سلامت اتفاق خواهد افتاد، افزود: در این شرایط باید انتظار داشته باشیم که دانشگاههای علوم پزشکی مستقل شوند وابستگی بیمارستانها به بودجه عمومی کاهش یابد.
شایان ذکر است از چندی پیش زمزمههایی مبنی بر واگذاری بخشهای مختلف حوزه سلامت به بخش خصوصی به گوش میرسید.
در این راستا وزیر بهداشت از ورود هلدینگهای بزرگ برای ارائه خدمات بهداشتی درمانی خبر داده و گفته بود: طرح تحول سلامت مقدمه و بهانهای برای خصوصیسازی نظام سلامت است.
این اقدام وزارت بهداشت اگر چه در نگاه نخست نتایج مثبتی را نشان میدهد، لکن ورود بخش خصوصی بدون فراهم بودن زیرساختهای نظارتی تنها به فربهتر شدن سرمایهدارانی میانجامد که به روشهای مختلف امتیاز ورود به این حوزه را بدست میآورند. امری که در نهایت میتواند به افت شدید کیفیت خدمات نظام سلامت بینجامد.