کد خبر: ۲۳۹۰۶۶
تاریخ انتشار : ۱۶ فروردين ۱۴۰۱ - ۲۱:۲۹
یک اپیدمیولوژیست هشدار داد

احتمال وقوع موج هفتم کرونا در کشور از اواسط اردیبهشت

 

یک اپیدمیولوژیست ضمن تشریح شرایط بیماری کرونا پس از تعطیلات نوروزی،‌ گفت: با توجه به تعطیلات،‌ سفرها،‌ افزایش مراودات، دید و بازدیدها و... احتمالا وقوع موج هفتم بین 2 تا 6 هفته به طول انجامد.
دکتر حمید سوری در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به اینکه طی تعطیلات نوروزی اقدام خاصی برای مدیریت کرونا را شاهد نبودیم، اظهارداشت: عملا مردم رفتار عادی خود را ادامه دادند و اگر رعایتی هم انجام می‌شد بیشتر فردی بوده و افراد برای محافظت خود اقدام می‌کردند. در چنین شرایطی با توجه به تغییراتی که در ساختار ژنتیکی ویروس رخ می‌دهد، احتمال اینکه شاهد خیز مجدد اپیدمی طی چند هفته پیش رو باشیم، زیاد است؛ مگر اینکه سطح ایمنی جامعه آن‌قدر بالا رود که ابتلای به بیماری رخ ندهد؛ در غیر این صورت بر اساس قوانین علمی حاضر، بیماری حاصل مواجهه افراد حساس با عامل بیماری‌زا است. عامل بیماری‌زا نیز از بین نرفته است و در برخی کشورهای اروپایی،‌ شرق دور و آمریکای جنوبی هنوز پیک‌هایی از کرونا وجود دارد.
هیچ شواهدی مبنی بر حذف اپیدمی کرونا
وجود ندارد
سوری افزود: با توجه به تغییرات ژنتیکی که رخ داده است و وجود زیر واریانت 2 BA امیکرون که قابلیت گسترش و انتشار بیشتری دارد، افراد حساس جامعه هنوز در خطر هستند و هیچ شواهدی مبنی بر اینکه اپیدمی در حال حذف است، وجود ندارد.
وی درباره زمان احتمالی وقوع موج هفتم بیماری، بیان داشت: با توجه به تعطیلات،‌ سفرها،‌ افزایش تماس‌ها، دید و بازدیدها و... احتمالا وقوع موج هفتم بین 2 تا 6 هفته طول بکشد و احتمال می‌دهیم در اواسط اردیبهشت موج بعدی رخ دهد.
این اپیدمیولوژیست درباره نحوه شکل‌گیری موج هفتم بیماری در کشور، گفت: هرکجا که تراکم تماس‌ها بیشتر بوده است احتمال اینکه شاهد طغیان بیماری باشیم نیز بیشتر است، ولی کانون‌های اصلی آلودگی مهم هستند. درحال حاضر به نظر می‌رسد ترکیبی از واریانت‌های (امیکرون و دلتا) در کشور وجود داشته باشد. احتمالا چرخش ویروس درون کشور رخ دهد و شانس گسترش موج از نقاط پر تردد و پر تماس بیشتر است. با توجه به جابجایی عظیم جمعیت امسال نوروز احتمال دارد که سرعت گسترش موج را بیشتر از شرایط عادی شاهد باشیم.
شرایط بیماری عادی نیست
وی با تاکید بر اینکه بازگشت به شرایط عادی با عادی شدن شرایط یکی نیست،‌ افزود: شرایط اصلا عادی نیست و مراقبت دانش‌آموزانی که بیماری زمینه‌ای دارند یا نشانه‌هایی از بیماری در آنها شناسایی می‌شود و... هم باید صورت گیرد. تعطیلی تنها کافی نیست و نمی‌تواند رویکرد مدیریتی خوبی باشد.
انتظار موج جدید را نداریم اما بهتر بود ۱۰ روز دیگر درباره بازگشایی مدارس تصمیم‌گیری می‌شد
از سوی دیگر یک عضو کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا در گفت‌وگو با خبرگزاری میزان اظهارداشت: بیماری در افرادی که به سبب مسافرت و دور همی‌ها گرفتار شدند مدتی زمان می‌برد تا خودش را نشان دهد و حداقل یک هفته پس از پایان تعطیلات زمان لازم است و از این رو هفته آینده باید منتظر تاثیر تعطیلات بر روند ابتلا به این بیماری باشیم.
مسعود یونسیان افزود: امیکرون را به تازگی پشت سر گذاشتیم و زیر سویه‌های جدیدی هم که به تازگی شناسایی شده‌اند معمولا افرادی که قبلا گرفتار زیر سویه‌های دیگر امیکرون شده‌اند را درگیر نمی‌کند و به طور کلی انتظار موج جدید را نداریم
وی بیان داشت: بهتر بود که ۱۰ روز پس از پایان تعطیلات که افت و خیز‌های موارد ابتلا مشخص می‌شد در این رابطه تصمیم‌گیری می‌شد.