به گزارش اتاق اصناف تهران، قاسم نوده فراهانی درباره فعالیت صنوف در ماه مبارک رمضان اظهار کرد: با هماهنگی ستاد مقابله با کرونا، اتحادیههای صنفی، معاونت نظارت بر اماکن عمومی تهران بزرگ و دستگاههای ذیربط در مورد فعالیت صنوف در ماه مبارک رمضان همچون سالهای گذشته تصمیماتی اتخاذ شده که این موارد برای تمامی واحدهای صنفی از روز یکشنبه همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان لازمالاجراست. وی افزود: بر این اساس امسال نیز همچون دیگر سالها با هرگونه حرمتشکنی از طریق تظاهر به روزهخواری در واحدهای صنفی برخورد میشود. همچنین اجرای پروتکلهای بهداشتی ستاد ملی مقابله با کرونا همچنان مورد تاکید است و بر تمامی واحدهای صنفی به شکل مستمر توسط واحدهای بازرسی و نظارت اتاق اصناف تهران و اتحادیههای صنفی تهران نظارت میشود. رئیس اتاق اصناف تهران تاکید کرد: امسال برابر مصوبات ابلاغی فعالیت واحدهای صنفی تهیه، طبخ و توزیع غذا از جمله اغذیهفروشی، رستورانهای داخل شهری، چلوکبابیها، کبابیها، فست فودیها، جگرکیها، آبمیوه و بستنی، قهوهسراها، کافیشاپها، قهوهخانهها، سفرهخانهها اعم از سنتی و عادی و... از اذان مغرب تا اذان صبح است و اجازه فعالیت یا عرضه مواد غذایی در واحد صنفی خود را نداشته و صرفا یک ساعت قبل از اذان مغرب میتوانند به صورت بیرونبر فعالیت کنند. نوده فراهانی درباره فعالیت واحدهای صنفی اغذیه فروش و عرضهکننده غذای سرد گفت: صنوف اغذیهفروشان مجاز هستند در طول روز صرفا غذای سرد به صورت بیرون بر با رعایت کامل شئونات عرضه کنند.
خرمای رمضان تأمین است
همچنین به گزارش خبرگزاری تسنیم، محسن رشید فرخی؛ رئیس انجمن ملی خرما ایران درباره خرمای مورد نیاز ماه مبارک رمضان، گفت: در سال 1400، یک میلیون و 250 هزارتن خرما همانند هر سال در کشور تولید شده است و هیچ کمبودی در این زمینه نداریم. او تصریح کرد: به همین منظور جلساتی با معاونتهای تنظیم بازار جهاد کشاورزی و میادین میوه و ترهبار شهرداری برگزار شد و آمادگی خود را برای عرضه مستقیم کالا اعلام کردیم و مقرر شد به کسانی که ستاد تنظیم بازار معرفی میکند به هر میزان که بخواهند خرما ارائه شود. همچنین توافق شد برای ارائه خدمات به روزهداران، فروشگاههای زنجیرهای خرما با سود معمول و قیمتهای مناسب عرضه کنند.
رئیس انجمن ملی خرما ایران با بیان اینکه خرما به اندازه کافی موجود است، گفت: انجمن به وزارت جهاد کشاورزی اعلام آمادگی کرد که خرما به میزان لازم درب سردخانهها در مبادی خروجی با قیمتهای مناسب در اختیارشان قرار بگیرد.
رشید فرخی با اشاره به اینکه با توجه به تورم در چهارسال اخیر، خرما کمترین افزایش قیمت را داشته است، افزود: در صورتی که خرما با قیمتهایی خارج از عرف عرضه شود، باید ستاد تنظیم بازار و دستگاههای نظارتی ورود کنند.
او در مورد میزان مصرف ماه مبارک رمضان گفت: از کل خرمای تولیدی کشور، نزدیک 30 درصد صادر و 70 درصد به مصرف داخلی کشور میرسد که از این میزان نیز 40 درصد مصرف کل مربوط به ماه مبارک رمضان است.
رئیس انجمن ملی خرما ایران افزود: در سال 1399، حدود 270 هزارتن به ارزش 300 میلیون دلار صادرات داشتیم که بیشترین تمرکز صادراتی ما کشورهای اروپایی است.
گفتنی است، براساس دادههای بازار، نرخ هر کیلوگرم خرمای مضافتی بین 35 تا 40 هزارتومان، خاسویی 65 تا 90 هزارتومان، پیارم120 تا
150 هزار تومان و خرمای زاهدی 38 تا 50 هزارتومان
است.