kayhan.ir

کد خبر: ۲۳۸۷۳۷
تاریخ انتشار : ۲۵ اسفند ۱۴۰۰ - ۲۱:۲۱
معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی در پاسخ به کیهان خبر داد

افزایش تقاضای گردشگران خارجی برای ورود به کشور

معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی گفت: از ابتدای آبان تا ۲۰ اسفند یک میلیون و 200 هزار نفر گردشگر ورودی به کشور داشتیم که نشان از توسعه صنعت گردشگری در ماه‌های اخیر دارد.
 
 
 
 
به گزارش خبرنگار کیهان، علی‌اصغر شالبافیان دیروز در نشست خبری اظهار داشت: در ماه‌های اخیر که دغدغه‌های مرتبط با کرونا تا حدودی کاهش پیدا کرد و بعد از بازگشایی مرزها با موافقت ستاد ملی مقابله با کرونا باید تمهیدات لازم را برای توسعه گردشگری می‌اندیشیدیم، با توجه به اینکه هنوز وضعیت بیماری کاملا مشخص نبود به گونه‌ای برنامه‌ریزی کردیم که علاوه‌بر آمادگی برای ارائه خدمات سفر به ترغیب سفر نپردازیم. شالبافیان با اشاره به تقویت صنعت گردشگری افزود: از  ابتدای آبان تا ۲۰ اسفند یک میلیون و 200 هزار نفر گردشگر ورودی به کشور داشتیم که نشان از توسعه صنعت گردشگری در ماه‌های اخیر دارد.
 معرفی شایسته ایران به دنیا
 از اولویت‌های وزارت میراث فرهنگی و گردشگری است
وی در پاسخ به سؤال خبرنگار کیهان در مورد وضعیت ورود گردشگران خارجی به ایران باتوجه به فرارسیدن ایام نوروز و طی ماه‌های اخیر گفت: عمده ورود گردشگران خارجی از کشورهای همسایه بوده است اما با توجه به علاقه‌مندی فعالان برای احیای بازارهای گردشگری، از کشورهای غیر همسایه نیز تقاضاهای خوبی داریم. برنامه ما در حوزه گردشگری خارجی از نظر محصول توجه به همه محصولات گردشگری دارای مزیت است، خصوصاً محصولات گردشگری که آورده اقتصادی فرهنگی بیشتری دارد و موجب معرفی ایران و در عین حال منتفع شدن بخش خصوصی و تحریک کسب و کارهای حوزه گردشگری می‌شود، در این راستا حوزه‌هایی مانند گردشگری پزشکی (سلامت) و گردشگری فرهنگی تاریخی و انواع گردشگری که در اسناد ما احصا شده است مورد توجه است.»
معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی و گردشگری با بیان اینکه احیای مسیرهای جدید برای جذب گردشگران خارجی از جمله برنامه‌های دیگر وزارت میراث فرهنگی و گردشگری است، ادامه داد: در حوزه ورود گردشگران کشورهای همسایه و گردشگرانی که از کشورهای غیرهمسایه می‌آیند، یکسری مسیرهای مشخص ایجاد شده است. بنابراین فراهم کردن مسیرهای جدید گردشگری برای گردشگران خارجی یکی دیگر از اولویت‌های ماست. اگر ما به صورت مشخص به گردشگری محور کشورهای غربی اشاره می‌کنیم، به‌خاطر پتانسیل‌هایی است که این مسیر و سایر مسیرها دارا هستند.
شالبافیان، معرفی شایسته ایران به دنیا را از اولویت‌های وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی برشمرد و گفت: در قانون بودجه سال 1401 به پیشنهاد وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و پیگیری نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی که جای قدردانی از این عزیزان دارد، هزینه‌کرد اشخاص حقوقی در زمینه معرفی زمینه‌های گردشگری، تولید محتوا و انتشار محتوا به زبان‌های خارجی به شرط تایید وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی به عنوان هزینه قابل قبول مالیاتی تلقی می‌شود که این یکی از اولویت‌های ما بود و در این بند قانونی اختصاص داده شد؛ در این راستا یکی از نقاط ضعفی که اکنون احساس می‌شود این است که بعضاً به نحو شایسته‌ای ظرفیت‌های گردشگری و واقعیت تمام کشورمان منعکس نمی‌شود یا نشده است.
 بر اساس توصیه ستاد ملی مقابله با کرونا
 اولویت با اقامتگاه‌های رسمی است
وی در پاسخ به سؤالی درباره اقدامات این وزارتخانه برای اقامت گردشگران در نوروز ۱۴۰۱ یادآور شد: درباره نوروز اقدامات خوبی انجام شده است. در حوزه اقامت اگرچه بر اساس توصیه ستاد ملی مقابله با کرونا، اولویت با اقامتگاه‌های رسمی است اما در صورت تشخیص شرایط خاص این اجازه به استانداران داده شده است تا از سایر اقامتگاه‌ها مانند اقامتگاه‌های آموزش و پرورش و خوابگاه‌های دانشجویی نیز استفاده شود.
 اجازه نمی‌دهیم افرادی سیمای گردشگری را خدشه‌دار کنند
معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی در پاسخ به سؤال دیگری درباره تخلف احتمالی برخی از شرکت‌های مسافرتی در نوروز و احتمال هرج و مرج با آغاز سونامی سفر در نوروز ۱۴۰۱، بیان داشت: اگر کسی تخلف کند و ما مطلع بشویم و برخورد نکنیم طبیعی است که به اصلی‌ترین وظیفه خود عمل نکردیم. ما اینجا هستیم که از حقوق مردم صیانت کنیم. اجازه نخواهیم داد ‌اندک افرادی سیمای فعالان گردشگری را خدشه‌دار کنند. نظارت‌های ما تقویت شدند و تیم‌های نظارتی وزارتخانه افزایش یافته‌اند.
شالبافیان خاطرنشان کرد: ارزان‌‌سازی سفر نیازمند همکاری سایر دستگاه‌ها است. پیش‌بینی ما این است که سفرهای نوروزی امسال نسبت به نوروز ۱۳۹۸ که نوروز قبل از شیوع کرونا بود، ۳۰ درصد افزایش پیدا خواهد کرد.