نگاهی به دیروزنامههای زنجیرهای
هجوم مدعیان اصلاحات به قانونمند شدن فضای مجازی
سرویس سیاسی-
روزنامه شرق در سرمقاله خود نوشت: «تبعات احتمالی اجرائیشدن طرح صیانت از کاربران در فضای مجازی از منظر اقتصاد سیاسی را میتوان چنین ارزیابی کرد: 1-ایجاد و تثبیت انحصار (رسمی و غیررسمی): انحصار پدیدهای است که در الگوهای متعارف، توسط بازیگران قدرتمند بازار و در قالب فرآیندهای بازاری برای تضعیف رقابتپذیری شکل میگیرد و در یک نظام اقتصاد سیاسی استاندارد، تصویب و اجرای قوانین ضد تراست از کارویژههای تنظیمگری دولت محسوب میشود.» در این باره لازم به ذکر است که هم اکنون انحصار در فضای مجازی کشورمان در اختیار شبکههای از جمله اینستاگرام و یا تلگرام و... است. مدعیان اصلاحطلبی هیچگاه با انحصار شبکههای اجتماعی خارجی مشکلی ندارند. باید این نکته را نیز یادآوری کرد که در انتخابات 1396 مدعیان اصلاحطلبی از انحصاری که تلگرام در فضای مجازی کشورمان داشت بیشترین سوءاستفاده را کردند.
در ادامه این نوشتار آمده: «با اجرای این طرح با حذف و محدودسازی حضور ارائهدهندگان خدمات پایه در بازار داخلی ایران، فضایی گلخانهای ایجاد میشود برای حضور بازیگرانی که در فضای آزاد رقابتی فاقد ظرفیت هستند. در حضور یوتیوب، شانسی برای آپارات وجود ندارد، در حضور سایتهای بینالمللی پخش و دانلود فیلم و سریال شانسی برای فیلیمو یا نماوا وجود ندارد، در صورت حضور آمازون و علیبابا در ایران دیگر کسی از دیجیکالا خرید نمیکند و در حضور اینستاگرام نیز شانسی برای اپلیکیشن جدید دیجیکالا یا روبیکا وجود نخواهد داشت.»
به صورت کلی مدعیان اصلاحطلبی همواره با تولیدات داخلی و هر ساخته دست جوانان ایرانی دشمنی دارند. لذا برای این طیف انحصاری که اکنون اینستاگرام دارد دارای هیچ مشکلی نیست بلکه مشکل از جایی شروع میشود که یک نرمافزار ساخته دست جوانان ایرانی بخواهد عرضاندام کند.
موضوع دیگر این است که اصلاحطلبان یا اصلا این طرح را نخواندهاند و یا خواندهاند و دانسته با قانونمندی فضای مجازی مخالفت میکنند. چرا که این طرح به دنبال محدود کردن شبکههای خارجی نیست بلکه حضور آنها را در فضای مجازی کشورمان میخواهد قانونمند کند. همانطور که در کشورهای اروپایی و یا حتی آسیای دور و.... برای این منظور قانون تهیه شده است. ایکاش در این مورد نیز این جماعت به شیوه اربابان اروپایی و آمریکایی خود نگاه میکردند.
تضمین خواهی روسیه پادویی مدعیان اصلاحات برای آمریکا را آشکارتر کرد
با وجود اعلام روسیه مبنی بر دریافت تضمین کتبی از آمریکا درباره عدم ممانعت از همکاری با ایران در چارچوب برجام، روزنامه منتسب به جمهوری اسلامی بار دیگر با تحریفگری، روسیه را مانع توافق جا زد.
این روزنامه نوشت: «برای نجات برجام از بنبست کنونی که روسها و روسگرایان داخلی و صهیونیستها عاملان به وجود آمدن آن هستند، چند نقشه راه قابل تصور است که یکی از آنها کنار گذاشته شدن روسیه از برجام است... روسیه اگر به ضوابط برجام و به منافع ملی ایران پایبندی نشان دهد و دست از تضمینخواهی و گروگانگیری برجام بردارد، لزومی ندارد درباره کنار گذاشته شدنش از برجام بحث شود ولی در غیر اینصورت باید بداند که بدون او هم برجام میتواند حیات داشته باشد.»
مقصرنمایی آمریکاپرستهای داخلی از روسیه در مذاکرات جاری معطوف به برجام در حالی است که آمریکا حتی حاضر به دادن تضمین معتبر نسبت به رعایت حداقل حقوق ایران هم نیست. گفتنی است، سعید خطیبزاده، سخنگوی وزارت خارجه کشورمان در نشست خبری تأکید کرد: فروکاستن آنچه در وین اتفاق میافتد به یک عنصر یعنی به یک درخواست روسیه، خواست آمریکا است برای اینکه مسئولیت آن در وضعیت کنونی را همه به فراموشی بسپرند. هیچکس نباید فراموش کند، مسئولیت وضعیت فعلی که الان در آن قرار داریم، با آمریکاست.
وی همچنین خاطرنشان کرد: رویکرد روسیه و چین تا به امروز سازنده بوده و در بین مذاکرهکنندگان در کمیسیون مشترک در ۱۱ ماه گذشته نزدیکترین و حمایت گونهترین مواضع با ایران را داشتهاند. روسیه ادعا میکند چرا باید با توافق بیضمانتی همراهی کند که در صورت اجرا، آمریکا میتواند او را به خاطر پایبندی به همان توافق تحریم کند؟ در همین راستا، سرگئی لاوروف وزیر خارجه روسیه روز سه شنبه در کنفرانس خبری مشترک با حسین امیرعبداللهیان وزیر خارجه کشورمان تصریح کرد که روسیه از ایالات متحده، تضمین کتبی دریافت کرده است که تحریمها مانع همکاری در چارچوب توافق هستهای ایران نخواهد شد. در شرایطی که تضمین کتبی مطلوب روسیه دریافت شده است، مدعیان اصلاحات همچنان کارشکنی و بدعهدی مستمر آمریکا در برجام را نادیده میگیرند و روسیه را مانع توافق جا میزنند. این وضعیت نشان دیگری از پادویی مدعیان اصلاحات برای آمریکا است.