kayhan.ir

کد خبر: ۲۳۸۷۰۹
تاریخ انتشار : ۲۵ اسفند ۱۴۰۰ - ۲۰:۵۲
در نامه تولیدکنندگان مرغ به رئیس جمهور مطرح شد

3 پیشنهاد بــرای اصـلاح سیاست ارز تــرجیحی

 
 
 
نمایندگان تولیدکنندگان مرغ در نامه‌ای به روسای قوا سه پیشنهاد برای اصلاح سیاست ارز ترجیحی مطرح کردند.
به گزارش خبرگزاری فارس، اتحادیه مرکزی مرغداران میهن، انجمن صنفی تولیدکنندگان جوجه یک‌روزه و اتحادیه سراسری تعاونی‌های کشاورزی مرغداران گوشتی ایران در نامه‌ای خطاب به رئیس‌جمهور، رئیس مجلس شورای اسلامی و رئیس قوه قضائیه درخصوص حذف ارز ترجیحی و آثار آن در صنعت دام و طیور کشور نوشتند: در حال حاضر تعداد ۶۳۰ واحد تولیدی مرغ مادر گوشتی، ۱۸ هزار واحد تولیدی مرغ گوشتی و ۲۰۲۰ واحد تولیدی مرغ تخم‌گذار در صنعت طیور کشور برای تأمین جوجه یک‌روزه، مرغ و تخم‌مرغ مشغول به فعالیت هستند که علاوه بر ایجاد اشتغال فعال برای بخش بزرگی از آحاد جامعه نقش حیاتی در تأمین پروتئین مورد نیاز مردم و امنیت غذایی کشور 
دارند.
در ادامه این نامه، برای حذف ارز ترجیحی پیشنهادات زیر مطرح شده است:
۱) تغییر نرخ ارز در شش ماهه دوم سال به‌دلیل وجود شرایط مطلوب‌تر برای تطبیق تولیدکننده با تغییرات کلان به‌صورت مرحله‌ای و تدریجی به‌گونه‌ای که ارز یکی از نهاده‌ها حذف و در مرحله بعدی نهاده دیگر حذف شود یا نهاده‌های مشمول ارز ترجیحی به میزان ۵۰ درصد کاهش یابد و ۵۰ درصد باقیمانده با ارز نیمایی عرضه شود.
۲) تدوین برنامه مصوب و آماده اجرا برای حمایت از تولیدکننده در سه محور تأمین سرمایه در گردش، خرید تضمینی و پرداخت مشوق‌های صادراتی.
۳) تعیین زمان دقیق و چگونگی اجرای اصلاح نظام یارانه‌ای کشور جهت اطلاع و برنامه‌ریزی فعالین بخش.
تشکل‌های ملی صنعت طیور کشور در نامه خود به رئیس‌جمهور، آمادگی خود را جهت شرکت در نشست‌های کارشناسی و همه‌گونه همکاری و همراهی با دولت محترم در راستای سربلندی کشور و تأمین پروتئین مورد نیاز مردم اسلامی اعلام می‌کند.
مشکلی در تأمین نهاده‌های دامی نداریم
همچنین، وزیر جهادکشاورزی در جلسه قرارگاه امنیت غذایی اظهار کرد: ما مشکلی در تأمین نهاده‌های دامی نداریم. در شش ماهه سال 1400 نسبت به مدت مشابه، 53 درصد توزیع نهاده دامی افزایش‌ یافته و هرماه یک میلیارد دلار ارز ترجیحی برای تأمین نهاده اختصاص داده‌ شده است. وزارت جهاد کشاورزی تا روز آخر وجود ارز ترجیحی، این نوع ارز را برای خرید نهاده تأمین خواهد 
کرد.
سیدجواد ساداتی نژاد با بیان این‌که در سال‌های گذشته تعطیلی کشتارگاه‌ها پنج‌روزه بوده است، ادامه داد: امسال تعطیلی در کشتارگاه‌ها نخواهیم داشت و تنها یک روز اجازه تعطیلی به‌‌شرط ایجاد نوبت خواهند داشت. ساداتی‌نژاد با یادآوری این نکته که در آستانه عید نوروز هیچ سالی، این آرامش را در بازار نداشته‌ایم، خاطرنشان کرد: در شش ماهه دوم سال 1400 نسبت به مدت مشابه سال گذشته، از صف های چندین کیلومتری مرغ و روغن و... و توزیع مرغ با کدملی خبری 
نیست. 
او ادامه داد: دلیل این پایداری و آرامش؛ در کنار هم بودن تمام زنجیره تولید، تأمین و توزیع محصولات کشاورزی و رصد روزانه و مدام تولید و بازار است و یکی از اولویت‌ها و وظایف ما حفظ این پایداری است.
وزیر جهاد کشاورزی در رابطه با تأمین میوه شب عید گفت: میوه شب عید که براساس مصوبات خریداری‌شده در تمام استان‌ها ذخیره شده است و وزارت جهاد کشاورزی بر نحوه خرید، کیفیت محصولات، ذخیره‌سازی و توزیع در بازار نظارت کامل دارد.