دعوا سر سهام بود؟(اخبار ادبی و هنری)
به رغم ادعاهای قبلی مدیریت سینمایی، تولید فیلم دختر رالیباز، این بار با مالکیت سازمان سینمایی دولت از سر گرفته میشود.
پس از چند ماه کشمکش بر سر پروژه «لاله» و تعلیق فرایند تولید این فیلم، اعلام شد که این پروژه میلیاردی با مضمونی فمنیستی و به کارگردانی کسی که حتی کارگردانی یک فیلم سینمایی را در کارنامه ندارد و دارای سوابق آشکاری در همکاری با فیلمهای مستهجن هالیوودی است، ادامه مییابد!
حجتالله ایوبی رئیس سازمان سینمایی پیش از این با ساخت این فیلم مخالفت کرده و گفته بود: «حق ملت ایران را از این فیلم میگیریم» چرا که قرار بود با بودجهای حدود هشت میلیارد تومان، فیلمی ساخته شود که به تعبیر روزنامه دیلی تلگراف انگلیس، شخصیت محوری آن، نمادی از مبارزه زنان ایرانی با جامعه مردسالار ایران است! اما سازمان سینمایی با تغییر موضع 180 درجهای درباره این فیلم، این بار قرار است خودش با صرفه هزینهای هنگفت و چند میلیاردی از پول بیتالمال درباره دختر رالیباز فیلم بسازد!
ساخت فیلم «لاله» در دولت قبلی با حمایت گروه موسوم به حلقه انحرافی و به کارگردانی اسی نیکنژاد تهیه کننده فیلمهای پورنو در آمریکا کلید خورده بود. اما با روی کار آمدن دولت جدید، از تداوم این طرح جلوگیری شد. تا اینکه علیرضا رضاداد، حَکَم این پروژه چند روز قبل اعلام کرد که این فیلم با مالکیت مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی وزارت ارشاد فیلمبرداری خود را از مهر سال جاری در پیش خواهد گرفت. در نامه رضاداد به حجتالله ایوبی رئیس سازمان سینمایی همچنین آمده که اسی نیکنژاد، کارگردان فیلم «لاله» 30 درصد از سود فیلم سهم خواهد برد.
گفتنی است، ساخت فیلم دختر رالیباز توسط نیکنژاد- که سابقه پررنگی در همکاری با هالیوود دارد- با استقبال غربیها مواجه شده بود. برخی از این رسانهها، فیلم «لاله» را علیه ارزشهای ارزشی و اسلامی معرفی کرده بودند. ادعاهای قبلی مدیران سینمایی به گونهای بود که گویی با این پروژه سینمایی مخالف بودند، اما معلوم شد که از ابتدا هم دعوا بر سر سود و سهام بوده و نه محتوا و مضمون این فیلم! گفتنی است، روزنامه کیهان پیش از این طی یادداشتی با عنوان «رد پای لاله از بیبیسی تا تهران» به قلم سعید مستغاثی در تاریخ 91/5/5 به افشای مسائل پشت پرده پروژه لاله پرداخته بود.