kayhan.ir

کد خبر: ۲۳۷۸۶
تاریخ انتشار : ۱۹ شهريور ۱۳۹۳ - ۲۱:۲۱

امضای 4 تفاهم‌نامه همکاری نفتی و صنعتی ایران با روسیه

4 تفاهم‌نامه همکاری میان وزارت نفت، وزارت صنعت، معدن و تجارت، شرکت‌های پتروشیمی و سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران با روسیه امضا شد.


بیژن زنگنه، وزیر نفت جمهوری اسلامی ایران پس از امضای این تفاهم‌نامه‌ها گفت: امیدوارم آنچه امروز شروع شده و تفاهمی که دو ماه قبل داشتیم، ما را به دوران جهش روابط اقتصادی دو کشور برساند.
زنگنه ادامه داد: جلسه‌ای در اتاق بازرگانی ایران برگزار شد که فعالان اقتصادی دو کشور بتوانند از نزدیک با هم در تماس باشند.
وی با اشاره به اینکه این اجلاس قدم اول بود و باید به شکل‌های مختلف ادامه پیدا کند، تصریح کرد: روسیه ظرفیت بزرگی در شاخه‌های مختلف نفت و گاز، فنی و مهندسی، تامین کالای اساسی و برق دارد که ما می‌توانیم در اجرای پروژه‌های مختلف با یکدیگر همکاری کنیم.
زنگنه گفت: ایران تمایل دارد ورود و صدور کالاها و خدمات، محصولات کشاورزی، کالاهای دامی، کالاهای مصرفی، خدمات فنی و مهندسی و دیگر همکاری اقتصادی را با کشور همسایه یعنی روسیه را گسترش دهد.
وی با اشاره به اینکه در این اجلاس مشترک 6 کمیته وظیفه بررسی همکاری مشترک اقتصادی و تجاری را بر عهده داشتند، تصریح کرد: ما در جلسات مختلف سعی کردیم تا مشکلاتی که بین ایران و روسیه وجود دارد، را برطرف کنیم.
زنگنه با اشاره به اینکه این کمیته‌ها شامل: صنعت، معدن، تجارت، کشاورزی، گردشگری، امور بانکی، فناوری و انرژی و امور مرزی بود، تصریح کرد: در این یادداشت تفاهم که به امضا رسید تمام موارد مو به مو بررسی شد تا بتوانیم در آینده همکاری اقتصادی خود و روسیه را افزایش دهیم.
به گزارش فارس، وزیر نفت با اشاره به اینکه خوشبختانه همه ساز و کارها در این یادداشت تفاهم دیده شده، تصریح کرد: یکی از مواردی که در این تفاهم‌نامه به امضا رسید، تبادلات مالی دو کشور بود که قرار است از طریق پول‌های ملی انجام شود.
وی ادامه داد: مسائل مربوط به گمرک، استانداردها، روادید و مسائل مربوط به نفت و انرژي مواردی است که در این تفاهم‌نامه دیده شده و قرار است در طول زمان به نتیجه نهایی برسد. پس از صحبت‌های وزیر نفت ایران، الکساندر نواک وزیر انرژي روسیه در این مراسم گفت: 40 شرکت روسی در این اجلاس شرکت کردند که بتوانند مقدمات بهبود روابط تجاری و اقتصادی بین ایران و روسیه را فراهم کنند.
وی با اشاره به اینکه روابط خوب اقتصادی و تجاری میان ایران و روسیه وجود دارد، تصریح کرد: از نظر سیاسی نیز ایران و روسیه روابط مناسبی دارند، به طوری که در آینده نزدیک قرار است، ملاقاتی بین رؤسای جمهور ایران و روسیه در مسکو صورت پذیرد.
نواک با اشاره به اینکه ما معتقدیم در آینده شاهد به وجود آمدن شاخص‌های مناسب همکاری اقتصادی بین ایران و روسیه وجود خواهد داشت، تصریح کرد: روسیه آمادگی دارد، محصولات و خدمات مورد نیاز ایران را به این کشور صادر و محصولات و خدمات مورد نیاز خودرا از ایران وارد کند.
وزیر روسی با اشاره به اینکه به طور کلی آنچه در این تفاهم‌نامه وجود دارد، همکاری دو جانبه است که می‌تواند موجب شکوفایی اقتصاد دو کشور شود، خاطرنشان کرد: بازار نفت و گاز ایران برای روسیه بسیار جالب است. به طوری که شرایط تحریم ایران موجب شد، تا محدودیت‌هایی برای شرکت‌های خارجی فعال در حوزه نفت ایران به وجود آید.
وی ادامه داد: اگر برخی از قوانین و مقررات در ایران بهبود یابد روسیه می‌تواند حرکت عظیمی در صنعت نفت ایران ایجاد کند، به طوری که هم‌اکنون برخی شرکت‌های فعال روسیه در حوزه صنعت و نفت در برخی دیگر از کشورهای جهان اقدام به توسعه این صنعت کرده‌اند.
نواک با اشاره به اینکه روسیه علاقه زیادی در زمینه احداث نیروگاه جدید برق و بازسازی نیروگاه‌های قدیمی ایران دارد، گفت: روسیه می‌تواند با احداث نیروگاه‌های جدید شرایط تولید برق در ایران را بهبود بخشد.
وزیر انرژی روسیه در پایان با تاکید بر اینکه تحریم‌های کشورهای غربی علیه این کشور مانع از توسعه همکاری‌ها با شرکای ایرانی نمی‌شود، از آمادگی بیش از 50 شرکت روسی در این زمینه خبر داد.
قیمت نفت هر چه بالاتر باشد بهتر است
وزیر نفت درباره این که آیا بحث ادغام وزارت نفت و نیرو و تشکیل وزارت انرژی مطرح است؟ گفت: در این زمینه چیزی نشنیده‌ام و درباره چیزی که نشنوم نمی‌توانم صحبت کنم. بیژن زنگنه در حاشیه اجلاس کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و روسیه در پاسخ به سؤالی مبنی بر این‌که آیا ایران برای صادرات نفت به عراق کمک می‌کند گفت: عراقی‌ها از ایران برای صادرات نفت درخواست کمک نکرده‌اند و ایران نیز به آنها کمک نکرده است.
زنگنه همچنین با اشاره به اینکه نابسامانی‌های ایجاد شده در عراق پروژه صادرات گاز به عراق را به تعویق می‌اندازد زیرا آن منطقه فعلاً در دست داعش است، گفت: درباره سوآپ نفت خام با روس‌ها صحبت نکرده‌ایم.
وی در پاسخ به سؤالی مبنی بر این که با توجه به دو رقمی شدن قیمت نفت، اوپک نباید نشست اضطراری برگزار کند گفت: برگزاری نشست اضطراری نیاز نیست.
زنگنه همچنین در پاسخ به این که قیمت نفت تا چه حدی پایین بیاید ایران به اوپک پیشنهاد برگزاری نشست می‌دهد اظهار کرد: ما نمی‌توانیم به اوپک پیشنهاد دهیم زیرا در محدودیت هستیم اما سایر کشورها زودتر از ما پیشنهاد خود را به اوپک ارائه خواهند داد.
وزیر نفت در پاسخ به سؤالی مبنی بر این‌که آیا از قیمت نفت 99 دلاری رضایت دارید؟ گفت: قیمت نفت هر چه بالاتر باشد بهتر است. وی در پاسخ به این‌که آیا در نشست آینده اوپک مسئله کاهش عرضه نفت خام در بازار مطرح می‌شود؟ گفت: نمی‌توان از اکنون برای چند ماه آینده صحبت و پیش‌بینی کرد. وزیر نفت همچنین در پاسخ به این که آیا در پی امضای سند همکاری بین ایران و روسیه شاهد سرمایه‌گذاری روس‌ها در پروژه‌های نفت و گاز ایران خواهیم بود اظهار کرد: سرمایه‌گذاری خیر، زیرا سرمایه‌گذاری قوانین خاصی دارد اما شرکت‌های روسی مایل به حضور در پروژه‌های نفت و گاز ایران هستد و اگر به تفاهم برسیم در شرایط رقابتی این کار انجام می‌شود.
وزیر نفت همچنین درباره مذاکره با روس‌ها بر سر تهاتر نفت خام و فرآورده‌های نفتی اظهار کرد: هیچ صحبتی درباره تهاتر نفت خام با روسیه انجام نشده است.
وزیر نفت در ادامه درباره پروژه صادرات گاز ایران به پاکستان و جریمه‌ای که پاکستان باید به دلیل عدم پایبندی به مفاد قرارداد پرداخت کند، اظهار کرد: فعلاً خط لوله‌ای توسط پاکستان احداث نشده تا گاز ایران به پاکستان منتقل شود.
زنگنه درباره این‌که آیا در صورت عدم اجرای این قرارداد توسط پاکستان این موضوع در دادگاه لاهه بررسی خواهد شد، تاکید کرد: هر قراردادی مرجع خودش را دارد اما با پاکستان بحث حقوقی جدی داریم.
وی افزود: طرف پاکستانی تقاضا کرده که زمان تحویل گاز دو سال و نیم به تعویق بیفتد.
وزیر نفت ادامه داد: در این زمینه به طور اصولی به پاکستان نه نگفته‌ایم و مذکرات با این کشور همچنان ادامه دارد.