دولت سیزدهم، بزرگداشت مفاخر ملی را با «نظامی» آغاز میکند(اخبار ادبی و هنری)
نشست رسانهای هفته بزرگداشت حکیم نظامی روز گذشته (سه شنبه سوم اسفند) با حضور محمود شالویی، دستیار وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، امیر عبدالحسینی دبیر ستاد بزرگداشت و احسان آقایی، رئیسموزه هنرهای معاصر تهران در محل سالن آمفی تئاتر این موزه برگزار شد.
محمود شالویی دستیار وزیر ارشاد و رئیسستاد بزرگداشت حکیم نظامی گنجوی با بیان اینکه موضوع حکیم نظامی در حال حاضر یکی از مهمترین موضوعات در حوزه فرهنگی و ادبی ایران است، بیان کرد: حکیم نظامی شاعر شناختهشدهای در ایران، جهان اسلام و در سرتاسر عالم است و کمتر کسی را میتوان پیدا کرد که با حکایت و داستانهای حکیم نظامی آشنا نباشد. نامهای لیلی و مجنون، خسرو و شیرین و شیرین و فرهاد در همه جا با شعر، ضربالمثل و قصههای گوناگون شناخته شده است، ولی نکته اینجاست که نام، سرگذشت و حتی افکار واندیشههای سراینده داستان این شخصیتها آنچنانکه باید معرفی نشده است. بنابراین وظیفهای خطیر برعهده همه ادبدوستان و اهالی فرهنگ و هنر کشور است تا هرچه بیشتر نسبت به معرفی این شخصیت والا به نسل جوان کشور و مردم سراسر دنیا تلاش کنند.
براساس گزارش فارس، وی با اشاره به اینکه از ۲۱ اسفند در سراسر کشور برنامههای متعددی در راستای معرفی حکیم نظامی به مرحله اجرا در میآید، افزود: خوشبختانه با شروع فعالیت دولت سیزدهم و همتی که دولت در همه زمینهها به ویژه بهبود معیشت اقتصادی به خرج داده، در حوزه فرهنگ نیز رویکرد ویژهای دارد و در بازدید اخیر رئیسجمهوری از موزه هنرهای معاصر و دیدار با جمعی از نخبگان و برگزیدگان هنرهای تجسمی، مقرر شد حمایتهای جدی از حوزه هنرهای معاصر به ویژه هنرهای تجسمی صورت گیرد، بنابراین با عنایت به رویکرد هنرگرایانه دولت سیزدهم سنگ بنای بزرگداشت تمام مفاخر علمی، هنری، فلسفی و... کشور در حوزههای مختلف گذاشته شد که از زمره آن میتوان به حکیم نظامی گنجوی اشاره کرد. رئیسستاد بزرگداشت حکیم نظامی گنجوی با بیان اینکه وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در زمان طرح موضوع برگزاری گرامیداشت حکیم نظامی گنجوی با اشتیاق کامل نسبت به برگزاری آن، دستور تشکیل ستاد ویژه این برنامه را صادر کرد، اظهار داشت: در اجرای برنامههای این ستاد اغلب دستگاههای دولتی از جمله وزارت امورخارجه، سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، وزارت میراث فرهنگی و گردشگری، شهرداری تهران، وزارت علوم و وزارت آموزش و پرورش همکاری خوبی داشتهاند و لازم به ذکر است نامهای از طرف وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به وزارتخانه آموزش و پرورش مبنی بر اهمیت ویژه در موضوع بزرگداشت حکیم نظامی ارسال شد که علاقهمند به مشارکت دانشآموزان در این موضوع هستیم. بنابراین با هماهنگی وزارت آموزش و پرورش، مسابقه مقالهنویسی با عنوان «درباره حکیم نظامی گنجوی چه میدانید؟» با اهدای جوایز نفیس از طرف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به یکصد مقاله نویس برتر دانشآموزی اطلاعرسانی شده است.