افزایش تعداد فوتیهای روزانه کرونا در کشور به 148 نفر
اکثر جانباختگان اُمیکرون واکسننزدهها هستند
مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی وزارت بهداشت در اطلاعیهای از شناسایی 25 هزار و ۸۱۲ بیمار جدید کووید۱۹ در کشور در شبانهروز گذشته خبر داد.
به گزارش وبدا در این اطلاعیه آمده است: «تاکنون ۶۱ میلیون و ۵۶۸ هزار و ۱۲۸ نفر دُز اول، ۵۴ میلیون و ۸۱۲ هزار و ۶۷ نفر دُز دوم و ۲۱ میلیون
و ۲۷۹ هزار و ۶۹۵ نفر، دُز سوم واکسن کرونا را تزریق کردهاند و مجموع واکسنهای تزریق شده در کشور به
۱۳۷ میلیون و ۶۵۹ هزار و ۸۹۰ دُز رسید. در شبانهروز گذشته نیز ۳۲۵ هزار و ۵۸۸ دُز واکسن کرونا در کشور تزریق شده است. از 23 تا ۲۴ بهمن ماه ۱۴۰۰ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۲۵ هزار و ۸۱۲ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که دو هزار
و ۵۴۳ نفر از آنها بستری شدند و مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۶ میلیون و ۸۰۶ هزار و ۲۶۵ نفر رسید. متاسفانه در طول این مدت، ۱۴۸ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به ۱۳۳ هزار و ۷۱۸ نفر رسید.
خوشبختانه تا کنون ۶ میلیون ۲۹۸ هزار
و ۷۲۷ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستانها ترخیص شدهاند. سه هزار و ۳۷۴ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در بخشهای مراقبتهای ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند. تاکنون ۴۶ میلیون و ۶۲ هزار و ۷۰۳ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده است. در حال حاضر ۲۴۷ شهرستان در وضعیت قرمز، ۱۱۲ شهرستان در وضعیت نارنجی و ۸۹ شهرستان در وضعیت زرد قرار دارند.
اکثر جانباختگان اُمیکرون واکسننزدهها هستند
عضو کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: اغلب بستریها و مرگ و میرها مربوط به کسانی است که یا واکسن نزدهاند یا بیماریهای خاص و زمینهای مانند فشار خون، دیابت و نقص ایمنی دارند.
سید احمد طباطبایی در گفتوگو با خبرگزاری فارس، با اشاره به فعالیت خطرناک اُمیکرون در بدن مبتلایان به این واریانت، اظهارداشت: زمانی که بیماری ویروسی وارد بدن میشود، تمام اعضای بدن را ممکن است درگیر کند، دستگاه تنفسی فوقانی یکی از آن بخشهایی است که احتمال درگیری آن به کرونا بسیار بالا است. طباطبایی افزود: دستگاه تنفسی فوقانی شامل بینی،گلو و حلق در واریانت اُمیکرون بسیار در معرض خطر هستند و بیماران با علائمی مانند گلودرد، سوزش گلو، سرفههای شبیه به خروسک و گاهاً با علائم سردرد مواجه میشوند.
احتمال پوستهاندازی اُمیکرون
وی ادامه داد: خوشبختانه دستگاههای تحتانی شامل نای، نایژه و ریه کمتر در سویه امیکرون درگیر میشوند، به همین خاطر ممکن است میزان بستریها و طول بیماری کمتر باشد اما متأسفانه سرعت انتشار بسیار بالایی دارد. دبیر بورد ریه اطفال کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا تأکید کرد: از جهت شدت درگیری، برگشت ناپذیری و بروز صدمات،کرونای دلتا بسیار قویتر از بیماریهای دیگر بود، این در حالی است که عوارض اُمیکرون در حال حاضر نسبت به دیگر سویهها کمتر است، چرا که این واریانت به تازگی کشف شده و بسیاری از عوارض و علائم آن نامعلوم است و ممکن است در آینده شاهد پوستهاندازی این سویه باشیم.
بیمارستانها مملو از بیماران اُمیکرون
طباطبایی با اشاره به وضعیت کنونی بیمارستانها در پیک ششم گفت: متأسفانه بیمارستانها مملو از بیماران امیکرون هستند، به ویژه بیمارستانهای کودکان که بسیاری از خانوادهها برای بستری کردن فرزندانشان مراجعه میکنند. وی یادآور شد: اگر کودکان مبتلا به تنگی نفس، تنفس تند، کبودی، کاهش سطح اکسیژن بدن شوند، باید نگران بود.
زمان کامل بهبودی بیماران اُمیکرون
این عضو کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا ادامه داد: بیماری امیکرون، سه تا پنج روز برطرف میشود اما اگر خانوادهها نگران هستند با مراجعه به پزشک میتوانند اطمینان کنند که کودکشان در معرض خطر جدی نیست.
طباطبایی تأکید کرد: بهترین راه مقابله با سویه امیکرون، استراحت، مصرف مایعات و پرهیز از تماس با دیگران، عدم حضور در مدارس و رعایت فاصله گذاری اجتماعی است.
ویروس اُمیکرون پس از 5 روز توانایی سرایت ندارد
رئیسمرکز بهداشت خوزستان با بیان اینکه ویروس اُمیکرون پس از پنج روز توانایی سرایت از فرد بیمار را ندارد گفت: مطالب منتشر شده در فضای مجازی مبنی بر انتقال این ویروس از مبتلایان به اُمیکرون تا ۲۵ روز صحیح نیست.
به گزارش خبرگزاری ایرنا، سیدمحمد علوی در یک برنامه تلویزیونی اظهار داشت: با توجه به اینکه دوره بیماری در سویه اُمیکرون کوتاهتر است، مدت مرخصی کارکنان به پنج روز کاهش یافته است.
وی درخصوص مدت زمان انتقال اُمیکرون از بیماران مبتلا به دیگر افراد افزود: در گذشته میزان مرخصی افراد شاغل دو هفته بود تا موجب انتشار بیماری در محل کار نشوند اما اکنون مبتلایان به اُمیکرون از زمان مثبت شدن تست، باید پنج روز در منزل بمانند.
آمار مراجعان کرونایی به بیمارستانهای تهران
در حال افزایش است
فرمانده ستاد عملیات مقابله با کرونای کلانشهر تهران هم با بیان اینکه، پایتخت در وضعیت قرمز کرونایی قرار دارد، گفت: آمار مراجعان بستری و سرپایی کرونا به بیمارستانهای تهران همچنان در حال افزایش است.
علیرضا زالی روز یکشنبه اظهارداشت: آمار مراجعان سرپایی در روز گذشته (شنبه) ۱۸ هزار و ۸۰۰ نفر بود که عدد قابل ملاحظهای است. زالی با بیان اینکه، شهر تهران همچنان دارای وضعیت قرمز کرونایی است، افزود: دو شهر استان تهران دارای وضعیت نارنجی و مابقی شهرهای استان تهران در وضعیت قرمز کرونایی قرار دارند. وی ادامه داد: تا صبح یکشنبه تعداد بیماران بستری در مراکز درمان استان به چهار هزار و ۲۵۰ نفر رسیده است که از این تعداد حدود هزار و ۱۱۰ نفر در بخش مراقبتهای ویژه بستری هستند.
استفاده ۵۵درصدی از ماسک در شرایط اُمیکرونی
در هفته ۱۰۳ همه گیری کرونا در کشور طبق اعلام وزارت بهداشت، در اواسط پیک ششم کرونا با سویه اُمیکرون به سر میبریم. در چنین شرایطی متاسفانه میانگین استفاده از ماسک در اماکن عمومی حدود ۵۵ درصد است.
با این حال، میزان رعایت پروتکلهای بهداشتی در کشور در هفته منتهی به ۲۳ بهمن ماه ۱۴۰۰ (از ۱۳ تا ۲۳ بهمن ماه)، بالغ بر ۵۷.۷۱ درصد بوده است؛ آماری که قطعا نمیتواند در پیشگیری از اوجگیری مجدد کرونا آن هم با واریانت به شدت مسری اُمیکرون موثر باشد.
خطر برگزاری مهمانی
وزير بهداشت در حاشیه جلسه هیئت دولت گفت: خانوادهها از حضور در مراسمهای غیر ضروری خودداری کنند.
عیناللهی افزود: یک نفر مبتلا به سویه امیکرون میتواند کل بستگان را در یک مهمانی مبتلا کند.