kayhan.ir

کد خبر: ۲۳۶۲۴۳
تاریخ انتشار : ۱۹ بهمن ۱۴۰۰ - ۲۱:۲۹

تحرک سودجویان برای افزایش قیمت گوشت

 

قیمت گوشت قرمز که طی هفته‌های گذشته روند افزایشی گرفته در روزهای اخیر به رقم‌های نجومی رسیده و فعالان صنفی می‌گویند شیطنت‌های مافیای بازار گوشت دلیل اصلی این اتفاق است.
به گزارش خبرنگار مهر، بررسی‌های میدانی نشان می‌دهد که قیمت لاشه گوسفند درب مغازه بین ١۴٢ تا ١۴۶ هزار تومان، شعب عمده‌فروشی ١٣۶ هزار تومان، ران گوساله حدود ١٨٠ هزار تومان، سردست گوساله ١٧٠ هزار تومان، فیله گوساله ٣٣٠ هزار تومان، راسته گوساله ١٨٠ هزار تومان، ران گوسفند ١٨۴ هزار تومان، سردست گوسفند ١٨٠ هزار تومان، گردن گوسفند
١۴٢ هزار تومان و راسته مغز بی‌استخوان گوسفندی ٢٩٠ هزار تومان است.
براین اساس عده‌ای صادرات دام زنده را دلیل افزایش قیمت این کالای اساسی عنوان می‌کنند، برخی نیز معتقدند که مطرح شدن زمزمه‌های مبنی بر حذف ارز ترجیحی منجر به التهاب بازار شد و هر چند که دولت بعداً این مسئله را تکذیب کرد اما تعادل به بازار گوشت برنگشت. برخی نیز معتقدند که عرضه‌کنندگان گوشت در بازار دلیل التهابات فعلی هستند.
در همین راستا مدیرعامل اتحادیه دام سبک در گفت‌وگو با خبرنگار مهر گفت: علت اصلی گرانی وجود دلالان و واسطه‌ها و مافیای گوشت است که به دنبال افزایش قیمت گوشت قرمز هستند و بتوانند از شرایط ایجاد شده و حساسیت مسئولان نسبت به افزایش قیمت کالاهای اساسی سوءاستفاده کنند.
افشین صدردادرس، اضافه کرد: همین الان هم شرکت پشتیبانی امور دام در حال رایزنی برای واردات گوشت گوساله، گوشت گوسفندی و دام زنده است که واردات گوشت گوساله امکان‌پذیر است اما واردات گوشت گوسفندی و دام زنده توجیه اقتصادی ندارد.
این فعال صنفی ادامه داد: از مهرماه که مصوبه صادرات صادر شد میانگین قیمت دام زنده حدود ۵۵ هزار تومان بود و در حال حاضر به ۶٠ تا ۶١ هزار تومان رسیده که این اختلاف حدود پنج هزار تومان بیشتر نیست اما قیمت گوشت قرمز از کیلویی ١٢٠ هزار تومان به ١۶٠ هزار تومان و حتی قیمت‌های بالاتر رسیده است. بنابراین ۵ هزار تومان افزایش قیمت دام زنده تناسبی با ٣٠ تا ۵٠ هزار تومان افزایش قیمت گوشت قرمز ندارد و نشان‌دهنده شیطنت مافیای بازار گوشت است.
دادرس گفت: بهانه دیگری که ممکن است برخی افراد عنوان کنند بحث صادرات دام زنده است در حالی که در چهار ماه گذشته میزان صادرات دام زنده آنقدر ناچیز بوده که نسبت به جمعیت دام زنده کشور اصلاً به حساب نمی‌آید و علاوه بر این در مسیر صادرات کارشکنی‌های زیادی می‌شود و روند آن بسیار کند است بنابراین نمی‌تواند در افزایش قیمت گوشت مؤثر باشد.