کیفی بودن کاروان فراموش شد!
نخستین جلسه هماهنگی ستاد عالی بازیهای آسیایی ۲۰۲۲ درخصوص انتخاب اولیه رشتههای اعزامی به بازیهایهانگژو 16 آبان ماه با حضور مسئولان کمیته ملی المپیک و وزارت ورزش و جوانان برگزار شد. در این جلسه درخصوص مباحث مختلفی صحبت شد که یکی از آنها اعزام کیفی کاروان به این بازیها بود؛ موضوعی که پیش از این مقام معظم رهبری به آن تاکید داشتند.
مقام معظم رهبری شهریورماه امسال بعد از بازیهای المپیک و پارالمپیک توکیو دیداری را با قهرمانان مدالآور داشتند که درخصوص مسائل مختلف از جمله اعزام کیفی کاروان به رویدادهای بینالمللی صحبتهایی مطرح کردند. ایشان فرمودند: «یک نکته دیگر که قبلاً هم این را من گفتهام و [روی آن] تکیه کردهام، مسئله کیفیسازی ورزش بینالمللی است. تکیه کنید بر اعزام در رشتههای مدالآور. ما در برخی از رشتهها استعدادهای خیلی خوبی داریم و مدالآوریمان خیلی خوب است و نیز بر ورزشکاری که احتمال مدالآوریاش وجود دارد؛ یعنی واقعاً تیم ملّی را، مجموعه ورزشهای بینالمللی را که از ایران عازم میشوند، با کیفیت بالا بفرستید. کمیّتها را هر چه بتوانید کمتر کنید بهتر است.»
با توجه به صحبتهای مقام معظم رهبری، مقامات ورزشی کشورمان در مصاحبههای مختلف اعلام کردند تیم اعزامی به بازیهای آسیاییهانگژو کیفی خواهد بود اما بعد از برگزاری جلسات متعدد و بررسی عملکرد رشتههای مختلف، رشتههایی در لیست کاروان قرار گرفتند که مدالآوری در سطح آسیا نداشتهاند. مروری بر وضعیت اعزام نیز دلالتی بر کیفی بودن یا راهبرد داشتن دیده نمیشود.
به عنوان مثال رشتههای سهگانه، بدمینتون، اسکیت، تنیس، دوچرخهسواری (پیست و جاده) و... مدالهایی در سطح آسیا نداشتهاند. ثریا آقایی با سهمیه فدراسیون جهانی بدمینتون و با انصراف یک ورزشکار شانس حضور در بازیهای المپیک را پیدا کرد اما این نکته را نباید فراموش کرد که بهترینهای بدمینتون در آسیا هستند و چین به عنوان میزبان یکی از قدرتهاست. یا رشته سوارکاری را میتوان در این خصوص مثال زد که هیچ جایگاهی در تورنمنتهای بینالمللی ندارد.
برخی رشتهها در این چند سال اخیر به قدری افت کردهاند که شانس بسیار کمی برای کسب مدال دارند مانند تیراندازی با کمان. شنا و شیرجه هم در سطحی نبودهاند که در آسیا جزو مدعیان و مدالآوران باشند. در برخی مادههای دوومیدانی هم رکوردها در حد رسیدن به فینال نیست. باتوجه به اینکه زمان برای اعلام رشتهها و نفرات اعزامی به بازیهای آسیایی وجود دارد، ستاد عالی میتواند بررسی بیشتری روی نفرات اعزامی داشته باشد تا در این شرایط اقتصادی که کشور دچار آن شده، آسیبی وارد نشود.
بر اساس اعلام خبرگزاری فارس موضوع تعداد همراهان هم همیشه از مشکلات این قبیل اعزامها بوده که باید به آنها نیز توجه داشت. توریستهایی که هیچ جایگاهی در ورزش و خروجی در کاروان ندارند و کارشان فقط گشت و گذارست. اعزامهایی بوده که در آن افراد با دریافت حق ماموریت دلاری، اما کاری در کاروان نداشته یا خروجی خاصی نداشتهاند که یک نمونه بارز آن بازیهای المپیک توکیو بود.