kayhan.ir

کد خبر: ۲۳۵۶۷۲
تاریخ انتشار : ۱۱ بهمن ۱۴۰۰ - ۲۰:۱۳
برگزاری مسابقات کشتی فرنگی در اهواز

جام تختی را به صورت بین‌المللی برگزار کنید

 
 
 
مسابقات کشتی فرنگی جام تختی قرار است به میزبانی اهواز برگزار شود.
چهل و دومین دوره رقابت‌های بین‌المللی کشتی فرنگی جام تختی، روزهای 3 تا 6 اسفندماه سال جاری به میزبانی استان خوزستان و در شهر اهواز برگزار می‌شود. این مسابقات به‌عنوان مرحله سوم چرخه انتخابی تیم ملی کشتی برای حضور در رقابت‌های قهرمانی آسیا (مغولستان)، بازی‌های آسیایی (چین) و رقابت‌های جهانی (صربستان) نیز محسوب می‌شود.
اسامی کمیته فنی دعوت شده به این رقابت‌ها به شرح زیر است:
محمد بنا، غلامرضا قصاب، حمید باوفا، ایرج اسفندیاری‌فر، بهروز حضرتی‌پور، طالب نعمت پور. علی محمدی، مدیر فنی تیم‌های ملی کشتی فرنگی نیز در این مسابقات حضور خواهد داشت.
جام تختی یک رویداد داخلی است؟
جام تختی در سال‌های نه چندان دور جزو رویدادهای مهم و حتی تاثیرگذار در رنکینگ اتحادیه جهانی کشتی بود، جاییکه کشتی‌گیران بزرگ جهان برای حضور در این مسابقات عازم ایران می‌شدند.
روند نزولی کیفیت جام تختی از چند سال گذشته آغاز شد، جاییکه دیگر چهره‌های مطرح خارجی بنا به دلایل مختلف از حضور در این جام بزرگ و پرسابقه خودداری کردند و ادامه این روند کار را به جایی رساند که جام تختی در حال حاضر صرفا به یک رویداد داخلی تبدیل شده و فدراسیون کشتی برای اینکه کمی از اعتبار از دست رفته جام تختی را بازگرداند، از آن به عنوان یکی از مراحل انتخابی تیم ملی نام می‌برد.اما مهم‌ترین نکته درباره چرایی نزول کیفی جام تختی، مشکلات مالی برای دعوت تیم‌های خارجی و ناتوانی فدراسیون کشتی از پرداخت هزینه‌های دعوت از تیم‌های مطرح کشتی جهان بوده است.
اما نکته‌ای که فدراسیون کشتی باید به آن دقت داشته باشد این است که در صورت برگزار نشدن این مسابقات به صورت بین‌المللی، جایگاه کشتی ایران در جهان و اتحادیه جهانی کشتی، باز هم پایین‌تر می‌آید، چرا که در زمانی که ما نمی‌توانیم میزبان رقابت‌های جهانی، آسیایی و حتی جام جهانی باشیم، حداقل باید میزبان یک رقابت بین‌المللی در سطح دنیا باشیم تا اعتبار کشتی ایران در بین سایر کشورهای صاحب قدرت کشتی دنیا پایین‌تر نیاید.
قطعا در شأن کشتی ایران نیست که مسابقاتی که بیش از چهل سال قدمت دارد به صورت داخلی برگزار شود و نام و نشانی از کشتی‌گیران خارجی در آن نباشد. بر اساس اعلام خبرگزاری ایسنا هزینه‌های بسیار بالای دلاری برای تهیه لایسنس کشتی‌گیران داخلی، باعث شده که فدراسیون کشتی از برگزاری بین‌المللی این مسابقات صرف نظر کند.
با توجه به چرخه انتخابی تیم ملی ۳ نفر برتر رقابت‌های قهرمانی کشور، ۳ نفر برتر رقابت‌های انتخابی جام تختی به همراه نفرات حاضر در تیم‌های ملی جوانان، امید و ارتش‌ها جمعا ۹ نفر در هر وزن مجوز حضور در این مسابقات را دارند که جمع کشتی‌گیران ایرانی در این مسابقات را در ۱۰ وزن به عدد ۹۰ می‌رساند که حدودا نیمی از این تعداد در نهایت به رقابت‌های آسیایی مغولستان، بازی‌های آسیایی چین، جهانی صربستان و امیدهای جهان در سال ۲۰۲۲ اعزام می‌شوند که بر همین اساس باید لایسنس داشته باشند و فدراسیون کشتی نیز عملا بابت ۵۰ کشتی‌گیر باید هزینه تهیه لایسنس را بپردازد.  هزینه لایسنس هر کشتی‌گیر حدود ۳ میلیون تومان است که در نهایت تهیه لایسنس برای ۴۰ کشتی‌گیر دیگر هم که قطعا شانس حضور در چرخه و اعزام به تورنمنت‌های بین الملی را دارند چیزی در حدود ۱۲۰ میلیون تومان است که در نهایت این رقم در برابر هزینه‌های کلان برگزاری مسابقات بزرگی همچون جام تختی چندان به چشم نمی‌آید.
بدون شک اگر این مسابقات به صورت بین‌المللی برگزار شود، حداقل ۴۰ داور ایرانی نیز می‌توانند در این مسابقات کنترل درجه شوند و از حضور آنها در سایر کشورها و از خروج ارز از کشور نیز جلوگیری شود و این می‌تواند هم به سود داوران کشورمان باشد و هم به سود فدراسیون چراکه هم داورانش کنترل شده‌اند و هم مسابقات به صورت بین‌المللی و در شأن نام ایران برگزار خواهد شد. با توجه به اینکه ایران با کشورهای صربستان، بلغارستان و عراق تفاهم نامه همکاری دارد می‌تواند از حضور کشتی‌گیران این کشورها در این تورنمنت استفاده کند، ضمن اینکه قطعا تیم‌های دیگر مثل ارمنستان و قرقیزستان نیز علاقه زیادی دارند تا مقابل کشتی‌گیران مطرح کشورمان قرار بگیرند و به این ترتیب سطح برگزاری مسابقات نیز بالاتر خواهد رفت تا چرخه انتخابی تیم ملی نیز با کیفیت بالایی برگزار شود و داوری آن نیز تحت تأثیر داوران ایرانی نباشد تا به این ترتیب این مسابقات از سوی نماینده اتحادیه جهانی کشتی و سایر داوران خارجی قضاوت شود تا هیچ حرف و حدیثی درباره داوری مسابقات انتخابی تیم ملی پیش نیاید.
 با توجه به حضور حمید بنی تمیم به عنوان یک پیشکسوت خوشنام کشتی در راس ورزش خوزستان و تسلط وی بر برگزاری مسابقات کشتی، لزوم چاره‌اندیشی در تامین هزینه‌ها و توجه به نکات فوق ضروری بنظر می‌رسد تا در نهایت شاهد یک رقابت بین‌المللی جذاب با حضور کشتی‌گیران مطرح داخلی و خارجی باشیم تا خروجی آن هم برگزاری یک جام در حد و‌اندازه نام جهان پهلوان تختی و هم تشکیل یک تیم ملی قدرتمند در رویدادهای مهم پیش رو باشد.