kayhan.ir

کد خبر: ۲۳۵
تاریخ انتشار : ۰۲ آذر ۱۳۹۲ - ۰۹:۳۱
`«حوت» سريع‌ترين اژدر جهان

حيرت مقامات نظامي دنيا از تکنولوژي ساخت موشک در ايران

در اوايل سال ۸۵ بود که در جريان برگزاري رزمايش پيامبر اعظم(ص)3. ايران يک موشک زيرسطحي را با موفقيت آزمايش کرد. پس از آزمايش اين موشک، بسياري از مقامات نظامي و سياسي جهان انگشت حيرت به دهان گرفتند که ايران چطور به تکنولوژي ساخت چنين موشکي دست يافته است.

در اوايل سا85 بود که در جريان برگزاري رزمايش پيامبر اعظم(ص)3، ايران يک موشک زيرسطحي را با موفقيت آزمايش کرد. پس از آزمايش اين موشک، بسياري از مقامات نظامي و سياسي جهان انگشت حيرت به دهان گرفتند که ايران چطور به تکنولوژي ساخت چنين موشکي دست يافته است.
نگاهي به ويژگي‌هاي "موشک حوت” نشان مي‌دهد که غربي‌ها حق داشتند که به‌خاطر وجود چنين موشکي دچار تعجب و يا شايد  حيرت شوند.
«حوت» يک موشک زيرسطحي يا همان "اژدر” است که در دريا، از روي ناوچه، ناو و يا زيردريايي شليک مي‌شود. اين موشک سرعتي معادل ۱۰۰ متر در يک ثانيه، ۴ برابر بالاترين سرعتي که براي اژدرها به ثبت رسيده، سرعت دارد.
اين موشک به‌همت صنايع دفاعي کشورمان به‌صورت بومي ساخته شده و فناوري آن هم‌اکنون در اختيار دانشمندان صنايع دفاعي ايران است و يگان‌هاي دريايي سپاه پاسداران هم‌اکنون به اين موشک تجهيز شده‌اند.
اژدر اشکوال
در حال حاضر فقط روسيه با در اختيار داشتن موشک اشکوال (VA-۱۱۱ Shkval) قادر است که در اين عرصه با ايران رقابت کند. البته بنا بر اظهارات يکي از کارشناسان نيروي دريايي ارتش آمريکا، موشک حوت با اژدر اشکوال روسيه تفاوت دارد و نمونه ايراني از قابليت‌هاي برتري‌بخشي نسبت به موشک روسيه برخوردار است.
به گزارش تسنيم، اطلاعات منتشر شده از موشک حوت، نشان مي‌دهد که اين موشک قابليت اين را دارد که در عمق 100 متري دريا و توسط زيردريايي‌ها هم شليک شود. قدرت و سرعت بالاي اين اژدر، مؤلفه‌اي از قدرت ايران در دريا را به منصه ظهور رسانده است.
به‌گفته سردار علي فدوي فرمانده نيروي دريايي سپاه پاسداران اين موشک 360 کيلومتر در ساعت سرعت دارد؛ با چنين سرعتي و از سوي ديگر با توجه به حجم بزرگ و سرعت نه‌چندان بالاي ناوهاي هواپيمابر و کشتي‌هاي
غول‌پيکر آمريکايي در خليج فارس، شليک هم‌زمان ده‌ها فروند از اين نوع اژدر به‌راحتي مي‌تواند يک ناو هواپيمابر را از پاي درآورد.
سردار فدوي دراين‌باره گفته بود: اين اژدر داراي قابليت‌هاي بالا و منحصر به فردي است؛ موشک "حوت”، سلاحي است که معرفي آن در تاريخ رزمايش‌هاي دريايي بيشترين انعکاس را داشت و تمامي مقامات رسمي کشورهاي مختلف، آمريکايي‌ها و همچنين رسانه‌ها و خبرگزاري‌هاي مرجع در جهان به آن پرداختند.
با توجه به قدرت و سرعت بالاي "حوت” هيچ امکاني براي دفع و يا فرار از آن وجود ندارد چرا که اگر اين موشک از فاصله 1000متري شليک شود، در 10 ثانيه به هدف اصابت و آن را منهدم مي‌کند لذا فرصتي براي مقابله با آن "وجود ندارد”.
پس از آزمايش موفق موشک زيرسطحي حوت و چندين و چند نمونه از موشک‌هاي جديد ايران به‌ويژه جديدترين مدل از موشک شهاب در سال ??، رئيس وقت ستاد مشترک ارتش آمريکا گفته بود که اين آزمايش‌ها نشان داد ايران به فناوري بسيار پيشرفته‌اي دست پيدا کرده است.
روزنامه آمريکايي واشنگتن پست هم در همان زمان در گزارشي نوشت: ايران اژدر جديدي را آزمايش کرده که گفته مي‌شود از سرعت بسيار بالايي برخوردار بوده هيچ کشتي جنگي يا زيردريايي نمي‌تواند از حملات آن در امان بماند.
غير از اژدر فوق‌سريع حوت، ايران هم‌اکنون اژدرهاي ديگري همچون ياسين و کوسه را هم در اختيار دارد.
اژدرها اصولا با توجه به اينکه زير آب حرکت مي‌کنند، بايد قابليت‌هاي فراواني همچون قدرت پيشران بالا، وزن کم و در عين حال قدرت انفجاري زياد، اندازه کوچک و‌‌. . . داشته باشند تا بتوان آنها را به‌عنوان يک اژدر داراي شرايط مناسب معرفي کرد.
در مورد اژدر حوت با توجه به اندازه نه‌چندان بزرگ آن، سرعت بسيار بالا و قدرت انفجاري مناسب، اين موشک زيرسطحي توانسته نام خود را به‌عنوان بهترين اژدر جهان ثبت کند، اژدري که نه‌تنها آمريکا، بلکه کشورهاي صاحب فناوري‌هاي نوين نظامي هم تاکنون نتوانسته‌اند به فناوري آن دست يابند.