kayhan.ir

کد خبر: ۲۳۴۹۸۵
تاریخ انتشار : ۰۲ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۹:۲۹
پاسخ پلیس راهور به اظهارات معاون ایران خودرو:

تست تصادف خودروها را شفاف اعلام کنید تا مردم بدانند سوار ارابه مرگ نشده‌اند!

 

در پی انتشار خبر معاون کیفیت ایران خودرو در خبرهای روز جاری پیرامون بازنشدن ایربگ‌ها در حادثه جاده بهبهان به رامهرمز‌، پلیس راهنمایی و رانندگی مطالبی را برای تنویر افکار عمومی منتشر کرد.
به گزارش سایت راهور، در اطلاعیه پلیس راهور درباره اظهارات مطرح شده از سوی معاون کیفیت ایران خودرو آمده است:«برابر اظهارنظر کارشناسان فنی مهندسی پلیس راهور‌، سازندگان خودرو موظف به رعایت استانداردهای ابلاغی در مورد ایمنی کیفیت و سلامت خودرو هستند، همچنین استفاده از قطعات غیراستاندارد توسط تولیدکنندگان خودرو ممنوع می‌باشد.
در بخشی از صحبت‌های معاون کیفیت ایران خودرو آمده است، بازشدن ایربگ تابع شرایط تعریف شده برای واحد کنترل‌کننده الکترونیکی کیسه هوا شامل سرعت و زاویه تصادف و جنس مانع در لحظه وقوع حادثه است.
در پاسخ به این اظهارات باید بیان داشت: اولا ایشان توضیح دهند، سرعت خودروها در این تصادف چقدر بوده است؟ ثانیا، زاویه تصادف و نوع برخورد را در این حادثه چگونه تعیین می‌کنند و از کجا و به وسیله کدام فرمول به این نتیجه رسیده‌اند؟
معاون کیفیت ایران خودرو در بخش دیگری از صحبت‌های خود بیان نموده‌اند، به طور قطع بازنشدن ایربگ‌ها مورد تایید و مطابق با استاندارد است! در حالی‌که باید از ایشان پرسید، این تاییدیه بر اساس کدام استاندارد، کدام آزمون و تست تصادف به عمل آمده است؟ آیا بیان این مطلب از سوی ایشان، برای فرار از مسئولیت در این حادثه نمی‌باشد!؟ایشان می‌بایست تست تصادفی که برای این خودروها صورت گرفته و مدارک آن را به سازمان ملی استاندارد ارائه و بصورت شفاف اعلام نمایند تا مالکان خودرو بدانند که سوار بر ارابه مرگ نشده‌اند.
ایشان بیان داشتند، در تصادفات زنجیره‌ای که ضربه از قسمت عقب و جلوی خودرو است،‌ ایربگ در صورتی عمل می‌کند که زمان ضرب دیدگی قسمت جلویی نسبت به عقب زودتر اتفاق افتاده باشد. از ایشان باید پرسید پس در چه مواقعی کیسه هوا خودرو باید عمل نماید!؟ اگر اعلام می‌کنید ایربگ یک دستگاه از خودروها در این تصادف باز شده است، پس انتظار این است کیسه هوای بقیه خودروها نیز باید باز می‌شد.
مطالبه پلیس در راستای ارتقاء ایمنی وسیله نقلیه در واقع مطالبه مردم عزیز است و سازندگان این قبیل وسایل نقلیه بی‌کیفیت باید به مطالبات برحق مردم احترام گذاشته و به جای توجیه و فرافکنی و عدم قبول مسئولیت در جهت رضایت مشتریان خود و جلوگیری از اینگونه حوادث ناگوار، گام بر دارند.
پلیس راهنمایی و رانندگی ضمن حمایت از تولید داخل اعلام می‌دارد، سازندگان خودرو موظف به رعایت استانداردهای ابلاغی در امور کیفیت و سلامت سرنشینان خودرو هستند.
در پایان خاطر نشان می‌شود‌، اظهارات معاون کیفیت ایران خودرو رافع مسئولیت خودروسازان در حوادث و تصادفات رانندگی متاثر از نقص فنی وسیله نقلیه نخواهد بود و با توجه به تبصره۳ ماده۱۴ قانون رسیدگی به تخلفات رانندگی درخصوص تعیین سهم تقصیر، چنانچه نقص وسیله نقلیه در بروز تصادفات یا تشدید آن موثر باشد، پلیس حتما پرونده‌های اینچنینی را به مراجع قضایی ارسال خواهد کرد.»