کد خبر: ۲۳۴۹۱۹
تاریخ انتشار : ۰۱ بهمن ۱۴۰۰ - ۲۱:۳۶
در جریان بازدید از خودروهای آسیب‌دیده تصادف زنجیره‌ای بهبهان

وزیر صمت: خودروسازی کشور کیفیت و قیمت مناسبی نداشته است

وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: متاسفانه صنعت خودروسازی ایران در طول سال‌های گذشته از نظر کیفیت و قیمت عملکرد و روند مناسبی نداشته است.

به گزارش روابط عمومی وزارت صمت، سیدرضا فاطمی امین در دومین روز از سفر خود به خوزستان، روز جمعه در جریان بازدید از خودروهای آسیب‌دیده از حادثه تصادف زنجیره‌ای بهبهان - اهواز با ابراز تاسف از وقوع این حادثه تلخ افزود: 58 خودرو در این حادثه آسیب دیدند که تنها 17 خودرو کیسه هوا داشتند و از این 17 خودرو کیسه هوای یک خودرو فعال شده است.
وی گفت: باید دید که از این 17 خودرو چند خودرو کیسه هوای روشن داشتند چون معمولا ناآگاهی وجود دارد و دربعضی از خودروها کیسه هوا خاموش است.
وزیر صنعت، معدن و تجارت ادامه داد: در مورد الزامات ایمنی و کیفیت خودرو باید بیشتر دقت کنیم.
فاطمی امین ادامه داد: وزارت صمت تاکید ویژه در افزایش تولید و متعادل شدن قیمت خودرو در کشور دارد ضمن اینکه کیفیت خودروها باید قابل قبول باشد.
وی افزود: در خصوص تصادف زنجیره‌ای جاده بهبهان - اهواز مکاتبه‌ای با وزیر راه و شهرسازی انجام شده تا در کمیسیون ایمنی راه ها این حادثه رانندگی به دلیل تعداد بالای خودروها به دقت بررسی شده و عوامل این حادثه کارشناسی شود.
وزیر صنعت، معدن و تجارت با تاکید بر بررسی کیفیت خودروهای آسیب‌دیده در این حادثه همچنین پیگیری تخلفات صورت گرفته ادامه داد: درخصوص کیفیت خودروهای تولید داخل و یا خودروهای وارداتی بی‌کیفیت نیز بیشتر از گذشته توجه خواهیم کرد.
گفتنی است 20 دی ماه امسال در تصادف زنجیره‌ای جاده بهبهان- اهواز پنج نفر جان باختند و 41 نفر مصدوم شدند.
بازار خودرو رانتی است
سید‌رضا فاطمی امین همچنین با بیان اینکه «در خصوص خودرو دو بازار و دو قیمت داریم»، گفت: یکی قیمت بازار آزاد است که التهاب دارد؛ دیگری قیمتی است که خودروسازان براساس آن محصولات را به‌فروش می‌رسانند که فاصله زیادی با بازار دارد، همین امر یک رانت 20 تا 150 میلیون تومانی را به‌وجود آورده است. وزیر صنعت، معدن و تجارت علت آشفتگی بازار خودرو را همسان نبودن عرضه و تقاضا عنوان کرد و افزود: 500 هزار دستگاه کمتر از نیاز تولید می‌کنیم که به‌سرعت برطرف خواهد شد؛ نکته دیگر این است که خودرو به کالای سرمایه‌ای تبدیل شده است؛ به این معنا که بسیاری از افرادی که خودرو می‌خرند، به آن نگاه سرمایه‌ای دارند. وی خاطرنشان کرد: یک ماه قبل ثبت‌نام خودرو در یکی از شرکت‌های خودروساز انجام شد که برای 10هزار خودرو، چهار میلیون نفر ثبت‌نام کردند این در حالی است که این چهار میلیون ثبت‌نام، واقعی نیست؛ کل نیاز بازار خودروی ایران، یک‌میلیون و 500 هزار دستگاه در سال است که نشان می‌دهد بازار خودرو، یک بازار واقعی نیست بلکه رانتی و سوداگرانه است. فاطمی امین ادامه داد: اول باید تولید را افزایش دهیم که امسال این اتفاق رخ خواهد داد و تا پایان امسال، 130 هزار دستگاه بیشتر از سال گذشته عرضه خواهد شد؛ 130 هزار دستگاه هم برای سال آینده پیش‌فروش می‌شود که مجموعاً 260 هزار دستگاه امسال بیشتر عرضه می‌شود. وی تصریح کرد: صنعت خودروی ما بیمار است و ناکارآمدی‌های زیادی دارد؛ البته این ناکارآمدی‌ها به یکی دو سال اخیر برنمی‌گردد بلکه ناشی از انباشت ناکارآمدی‌ها در یک دوره طولانی بوده است. من قول دو ساله برای رفع ناکارآمدی‌های صنعت خودرو می‌دهم، یک دوره سه ساله برای اجرای 9 پروژه‌ای که شروع کرده‌ایم نیاز داریم ولی نتایج آن بعد از دو سال مشخص می‌شود؛ سال آینده قرعه‌کشی نخواهیم داشت و به این سمت می‌رویم که بیش از نیاز داخلی، خودرو تولید کنیم که قرعه‌کشی را از بین خواهد برد.