کاهش 90 درصدی قابلیت سرایت کرونا ظرف5 دقیقه
یک مطالعه جدید نشان میدهد ویروس کرونا ۹۰ درصد از قابلیت سرایت خود را پس از پنج دقیقه انتشار در هوا از دست میدهد.
به گزارش خبرگزاری ایرنا از روزنامه تلگراف، دادههای اولیه این مطالعه که توسط محققان دانشگاه بریستول در آمریکا انجام شد، نشان میدهد ذرات ویروس در هوا خشک میشود. محققان در این مطالعه میزان پایداری قطرات ۲-SARS-CoV ویروسی که باعث ابتلا به کووید میشود- را در طول زمان، از پنج ثانیه تا ۲۰ دقیقه،اندازه گیری کردند.
محققان مشاهده کردند توانایی ویروس در آلوده کردن انسانها در عرض پنج دقیقه پس از انتشار در هوا تا ۹۰ درصد کاهش یافت؛ زیرا هوا ذرات ویروس را خشک میکند و کمبود دی اکسید کربن در هوا باعث افزایش سطح pH ویروس میشود که این دو عامل، هر دو قابلیت سرایت ویروس را کمتر میکنند. یافتههای این مطالعه نشان میدهد ویروس برای مدت طولانی در خارج از محیط گرم و مرطوب سیستم تنفسی میزبان زنده نمیماند و قدرت سرایت خود را به سرعت در طبیعت از دست میدهد.
این مطالعه نشان میدهد در هوا با رطوبت ۵۰ درصد، مشابه رطوبت موجود در ساختمانهای بزرگ، تقریباً ۵۰ تا ۶۰ درصد از این ویروس قابلیت سرایت خود را از دست میدهد؛ اما در رطوبت بسیار بالاتر، قطره فوراً خشک نمیشود و برای مدت طولانی تری مایع باقی میماند، به این معنی که ویروس به مدت دو دقیقه پایدار و عفونی میماند. با این حال، حتی در این شرایط مساعد، ویروس پس از ۱۰ دقیقه ۹۰ درصد میزان سرایت خود را از دست میدهد. محققان خاطر نشان کردند که این یافتهها در مورد سه گونه کرونا که مورد آزمایش قرار دادند، یکسان است و ابراز امیدواری کردند که ظرف چند هفته همان آزمایش را در مورد سویه اومیکرون نیز آغاز کنند.
این یافتهها موید اهمیت انتقال ویروس در فاصله کم و فاصله گذاری فیزیکی و زدن ماسک به عنوان موثرترین ابزار پیشگیری از ابتلا به این بیماری است. تهویه فضا هر چند ارزشمند است، احتمالا تاثیر کمتری دارد.