مدیرعامل شرکت سرمایهگذاری ملی:
مهمترین عامل ریزش بورس عملکرد ناموفق اقتصادی دولت است
مدیرعامل شرکت سرمایهگذاری ملی عملکرد ناموفق اقتصادی دولت را مهمترین عامل ریزش شاخص بازار سرمایه طی ماههای گذشته اعلام کرد.
علیرضا عسگری مارانی در گفتوگو با فارس، در مورد عوامل اصلی ریزشهای شاخص بورس در بازار سرمایه طی ماههای گذشته اظهار داشت: مصادیق بورس اکنون ارتباطی به موارد گذشته ندارد و موضوع بحث واقعی اقتصاد و مشکلات فعلی آن است.
وی گفت: دولت و مجلس هم کمک واقعی و موثری به حل مشکلات فعلی بازار سرمایه که ریشهای میشود، نکرده است.
عسگری مارانی با بیان اینکه برای از بین بردن رکود باید در سیستم اقتصادی روانسازی انجام شود، گفت: مدتهاست که شرکتها و بنگاههای اقتصادی با مشکلات عدیدهای از جمله مباحث مربوط به مالیات و ثبت صورتجلسات مواجه هستند.
وی گفت: با وجود اینکه در قانون بودجه، موارد مربوط به مالیات بر اساس تبصره 56 شرکتهای بدهکار در سال 92 مصوب شده، اما در سال جاری اجرا میشود و بسیاری از شرکتها را با چالش مواجه کرده است.
این کارشناس بازار سرمایه با تاکید بر اینکه قوانین دست و پاگیر و سختگیرانه دولتی باید هرچه زودتر حذف شوند، گفت: در شرایط رکودی وجود چنین قوانین سختگیرانهای منجر به تداوم رکود خواهد شد.
عسگری مارانی گفت: آقایان به جای اینکه این همه وقت با ابرقدرتها برای دریافت مطالباتمان بگذرانند، باید از پتانسیل صنایع داخلی استفاده کنند و به جای آن 5 وزیر صنعتی و نه 5 کشور بزرگ صنعتی را مجاب کرده و مشکلات صنایع مختلف را حل کنند، در آن صورت، اکنون با ارزش افزوده و سودآوری بیش از آن چیزی که در مذاکرات به دست آمده، عاید کشور میشد.
عسگری مارانی با تاکید بر اینکه متاسفانه به فکر تولید نیستیم، گفت: اگر از ابتدای دولت آقای روحانی پنجصنعت پیشرو کشور حمایت میشد، اکنون بخش عمدهای از مشکلات اقتصادی حل شده بود.
وی با اشاره به اشکالات نحوه اجرای اصل 44 قانون اساسی گفت: اخیرا سهام سنگآهن مرکزی واگذار شد و از روزی که فروخته شد، خریدار امکان دریافت پاسخ از مسئولان ندارد و این نمونه بارز عملکرد ناموفق در همین دولت فعلی است.
این کارشناس بازار سرمایه تاکید کرد: با وجود اینکه برخی شرکتها به بخش خصوصی واگذار شده است و دولت حدود 20 درصد سهام را در برخی شرکتها در اختیار دارد، باز هم مدیرعامل و مدیر در بخشهای پاییندستی انتخاب میکند.
وی افزود: تک تک عواملی که اشاره شد، بر روند بازار سرمایه اثرگذار است و مدیریت فعلی موجب شده تا چشمانداز مثبتی از آینده برای بازار وجود نداشته باشد.
عسگری مارانی با تاکید بر اینکه اخیرا با توجه به مشکلات صنعت سیمان مدیران این صنعت به وزارت آقای نعمتزاده نامه نوشتند، تا دو ماه به دلیل عدم امکان فروش محصولات تولید شده را متوقف کنند، گفت: به جرات میتوان گفت در 80 سال گذشته این اولین باری است که سیمان کشور با مشکل جدی فروش و انباشت کلینکر مواجه میشود.
وی گفت: علاوه بر این با وجود اینکه 6 ماه از سال میگذرد هنوز قیمت اوره داخلی نهایی نشده و وزارت نفت به یکباره صورتحساب برای شرکت پتروشیمی ارسال میکند که از نظر دنیای سرمایهگذاری جرایم کیفری برای آن در نظر میگیرند، چرا که اکنون بازار سرمایه به دلیل چنین تصمیماتی شدیدا متاثر شده است.
این کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه در کشورهای دیگر برای خروج از رکود و حل مشکلات صنایع لیدر حمایت میشوند، گفت: در همین دولت اوباما که 1500 میلیارد دلار بدهی به دلیل دو جنگ ایجاد شده بود، با حمایت از 3 صنعت بانک، بیمه و خودرو و استفاده از بنگاههای بزرگ آنان که لیدر محسوب میشوند، مشکلات تا حدی برطرف شد، بنابراین با وجود سادگی مطلب هنوز دولتمردان ما نتوانستند، به این درک برسند که باید برای خروج از رکود صنایع پیشرو و بزرگ حمایت شوند.
تداوم سقوط بورس
شاخص کل بورس تهران در پایان معاملات دیروز باز هم به وضعیت قرمز درآمد و با کاهش 157 واحدی به 71665 واحد سقوط کرد.
ارزش روز بازار هم با روندی رو به کاهش به کمتر از 325 هزار میلیارد رسید.
همچنین دیروز 312 میلیون و 187 هزار سهم به ارزش 100 میلیارد تومان داد و ستد شد که نسبت به سال گذشته کاهش چشمگیری نشان میدهد.
سهامداران بورس تهران طی 9 ماه اخیر با زیان هنگفتی مواجه شدهاند و دولت هم کار مهمی برای آنها نکرده است.