kayhan.ir

کد خبر: ۲۳۲۴۵
تاریخ انتشار : ۱۴ شهريور ۱۳۹۳ - ۲۲:۲۰
مخبر دزفولی در جمع خبرگان رهبری:

رشد آمار طلاق و کاهش ازدواج خانواده‌‌ها را تهدید می‌کند

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی ضمن ارائه گزارشی از فعالیت‌های این شورا نسبت به «رشد آمار طلاق و کاهش ازدواج» هشدار داد.

سرویس اجتماعی-

محمدرضا مخبر دزفولی دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی  در شانزدهمین اجلاس خبرگان رهبری طی سخنانی به ارائه گزارش وضعیت فرهنگی کشور و اقدامات انجام شده و برنامه‌های پیش روی شورای عالی انقلاب فرهنگی پرداخت و به سؤالات تعدادی از نمایندگان مجلس خبرگان در زمینه مسائل فرهنگی نیز پاسخ داد.
 دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: رهبر معظم انقلاب تدوین و تصویب «نقشه جامع علمی کشور»، «نقشه مهندسی فرهنگی» و «سند تحول بنیادین آموزش و پرورش» را جزء وظایف اصلی شورای عالی انقلاب فرهنگی مقرر فرمودند و امروز با نهایت خرسندی و سپاس از درگاه خداوند متعال این فرمایشات ایشان جامه تحقق پوشیده است.
 مخبر دزفولی ادامه داد: البته در مرحله اجرای این اسناد، ما نیازمند هماهنگی و همکاری همه نخبگان کشور و از جمله خبرگان ملت هستیم.
سبک زندگی سکولاریزه
مخبر دزفولی گفت: غرب با تحمیل سکولاریسم به همه جهان، حذف دین از صحنه اجتماع را دنبال می‌کند و به همین دلیل با ترویج معنویت‌های کاذب که غیرعقلانی و تکلیف گریز هستند، می‌کوشد تا دین را محدود و نابود کند.
وی افزود: غربی‌ها در حوزه خانواده ترویج روابط آزاد جنسی، شکستن حریم‌های خانوادگی، کاهش فرزندان را دنبال می‌کنند.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: در بخش اقتصاد تضعیف تولید ملی و ترویج مصرف بی‌رویه در صدر برنامه‌های غرب برای سایر کشور‌ها قرار دارد.
عضو هیئت علمی دانشگاه تهران گفت: تغییر «سبک زندگی» در حوزه‌هایی مانند خوراک و پوشاک و آمریکایی کردن همه جهان حتی اروپا، جزء اهداف کلان آمریکایی‌‌ها در سال‌های آینده است.
وی افزود: در داخل کشور هم متأسفانه حذف مسجد از عرصه فرهنگ و سوق دادن فرهنگ به سمت اماکن دیگر را دنبال کردند، که این رویکرد غلط آسیب‌های زیادی به ما وارد کرد.
مخبر دزفولی ادامه داد: البته پیش‌زمینه‌هایی مانند گسترش شهرنشینی، تخریب روستاها، گسترش وسایل ارتباط جمعی و شکل گیری فضاهای ارتباطی نوین، گسترش تحصیلات عالی، اشتغال بانوان و غیره هم محمل برخی از این آسیب‌‌ها و تهدید‌ها هستند که برنامه ریزی برای آنها می‌تواند این آسیب‌‌ها را به فرصت برای انقلاب اسلامی تبدیل کند.
رئیس ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور گفت: تغییر و تحول در مرجعیت‌های سنتی و شکل‌گیری یک «اخلاق زیستی» را نیز می‌توان به این پیش زمینه‌‌ها افزود.
وی افزود: در موضوع ترکیب جنسیتی دانشجویان کشور هم اکنون متناسب با نیازهای منطقه‌ای و با تدوین اسنادی مانند «آمایش آموزش عالی» شورای عالی تلاش دارد تا این ترکیب را متناسب کند.
خطر سقوط جمعیتی پایدار
عضو هیئت علمی دانشگاه تهران ادامه داد: در موضوع جمعیت، پس از یک کار مطالعاتی 4 ساله این نتیجه حاصل شد که روند جمعیت در کشور رو به سقوط جمعیتی دارد و گزارشی پیرامون این موضوع خدمت رهبر معظم انقلاب ارائه شد.
وی افزود: این سقوط نسل اگر ادامه پیدا کند، ما نیروی کار جوان که ریشه همه تحولات علمی و فرهنگی کشور و محافظ اصلی کشور است، را از دست خواهیم داد.
 مخبر دزفولی ادامه داد: طبق سیاست‌‎‌های جامع جمعیتی مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی مشوق‌های موثری برای افزایش جمعیت تعیین شده است که امیدواریم قانون مربوط به این موضوع در مجلس شورای اسلامی هم تصویب شود.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: غربی‌‌ها در حالی برای کشورهای اسلامی، کاهش جمعیت را ترویج می‌کنند که در کشورهای خودشان مشوق‌های فراوان و گوناگونی برای رشد و افزایش جمعیت مقرر کرده‌اند.
وی افزود: به عنوان مثال در کشور آمریکا برنامه ریزی برای این هدف است که در سال 2050 جمعیت این کشور به 800 میلیون نفر برسد.
عضو هیئت علمی دانشگاه تهران ادامه داد: اگر برای رفع خطر سقوط جمعیتی و انهدام نسل در کشور فکر جدی نکنیم، در سال 1450 شمسی در خوشبینانه ترین حالت 30 درصد جمعیت کشور ما کهنسال و محتاج به مراقبت هستند.
مخبر دزفولی گفت: البته مسائل اقتصادی در کاهش رشد جمعیت تاثیر دارند، اما مطالعات نشان می‌دهد عامل اصلی در کاهش جمعیت، تغییر در سبک زندگی و نگرش‌های فرهنگی جامعه است.
وی افزود: در حوزه خانواده یکی دیگر از تهدیداتی که با آن مواجه هستیم، افزایش سن ازدواج و روند رو به ازدیاد افرادی است که به سن تجرد قطعی رسیده اند.
تلاش برای فروپاشی نهاد خانواده
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: رشد نگران کننده آمار طلاق و کاهش ازدواج و تشکیل خانواده هم از سایر تهدیداتی است که کشور در حوزه خانواده با آن مواجه است.
وی افزود: اصلاح قوانین در راستای جلوگیری از طلاق‌های بی مورد و جدی گرفته شدن مشاوره قبل و بعد از ازدواج، که خبرگان ملت می‌توانند در این زمینه کمک رسان باشند، راه حل مناسب برای کاهش نرخ طلاق در کشور است.
عضو هیئت علمی دانشگاه تهران ادامه داد: در موضوع عفاف و حجاب، باید به این نکته نیز توجه کنیم که این موضوع یک موضوع ظریف و چند بعدی است که شامل ابعاد فرهنگی، اقتصادی و... می‌شود و بدون هماهنگی در این بخش‌‌ها موضوع عفاف و حجاب به نتیجه مطلوب نخواهد رسید.
مخبر دزفولی گفت: شورای عالی انقلاب فرهنگی تا جایی که توان داشته برای دستگاه‌های فرهنگی، اقتصادی و... تکالیفی را مقرر کرده است و اکنون نوبت این دستگاه‌‌ها است که گزارش عملکرد خود را ارائه کنند.
وی افزود: نظرسنجی‌‌ها نشان می‌دهد که نزدیک به 80 درصد از افراد جامعه به عفاف و حجاب اعتقاد راسخ دارند و اگر در این زمینه ناهنجاری مشاهده می‌شود، حاصل کم کاری‌های دستگاه‌‌ها است.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: در دسترس نبودن و نامطلوب بودن قیمت لباس مناسب یکی از مشکلات خانواده‌هابرای تهیه لباس است که باید با برنامه ‌ریزی حل شود.
الزامات پیوست نگاری فرهنگی
وی افزود: موضوع «پیوست نگاری فرهنگی» به عنوان یکی از مطالبات رهبر معظم انقلاب اسلامی که تحقق مهندسی فرهنگی تا حدود زیادی به تحقق آن بستگی دارد، هم به طور جدی توسط شورای عالی انقلاب فرهنگی دنبال می‌شود و همین جا از خبرگان ملت درخواست می‌کنیم شورای عالی انقلاب فرهنگی را در این زمینه یاری کنند.
مخبر دزفولی گفت: در موضوع بازی‌های رایانه‌ای، پس از آن که مقام معظم رهبری ماموریت ساماندهی این بخش را به شورای عالی انقلاب فرهنگی محول فرمودند، با مصوبه شورای عالی بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای به منظور سیاستگذاری و حمایت از این بازی‌‌‌ها تاسیس شد و هم اکنون کشورمان به برکت حضور جوانان مومن، متدین و مجهز به دانش روز در این زمینه توانسته بخشی از بازار جهانی را به خود اختصاص دهد.
 مخبر دزفولی گفت: اجرای سند دانشگاه اسلامی، تدوین الگوی سبگ زندگی اسلامی ایرانی، تدوین استانداردهای فرهنگی کالاهای وارداتی که کشور بیش از 50 سال است از فقدان این استاندارد‌ها رنج می‌برد، بخشی از برنامه‌های پیش روی ماست.دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در پایان گفت: اجرایی شدن سند مهندسی فرهنگی و ستادهای استانی اجرای نقشه مهندسی فرهنگی مهمترین برنامه شورای عالی انقلاب فرهنگی است که در این زمینه باید خبرگان ملت به شورای عالی انقلاب فرهنگی کمک کنند.