برگزاری نشست سران ناتو در میان تظاهرات گسترده مخالفان جنگ
هزاران معترض به سیاستهای سازمان پیمان آتلانتیک شمالی همزمان با برگزاری نشست سران ناتو در ولز تظاهرات کردند.
به گزارش خبرگزاریها، هزاران نفر در حمایت از صلح و در اعتراض به جنگ و سیاستهای جنگطلبانه ناتو روز پنجشنبه با شروع نشست دو روزه سران سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) در ولز اقدام به تظاهرات در محل اصلی برگزاری این نشست کردند.
تظاهرکنندگان ضمن در دست داشتن پلاکاردهایی در نفی جنگ و نیز در دفاع از مردم فلسطین شعارهایی را علیه سیاستهای جنگطلبانه ناتو در برقراری صلح و نیز آزادی سرزمینهای اشغالی فلسطین سر دادند. ما از ناتوی هستهای تشکر نمیکنیم، نه به ناتو، جنگ کافی است و... از جمله شعارها و دستنوشتههای معترضان ضدناتو بود که از کشورهای مختلف خود را به انگلیس رسانده بودند.
این حرکتهای اعتراضی در شهرهای ولز، نیوپورت و کاردیف تحت شدیدترین تدابیر امنیتی برگزار شد.
در این نشست دو روزه علاوه بر باراک اوباما رئيسجمهور آمریکا، آنگلا مرکل صدراعظم آلمان و فرانسوا اولاند رئيسجمهور فرانسه 180 میهمان ویژه از جمله رهبران و مقامات ارشد بیش از 60 کشور جهان حضور داشتند.
در این نشست سران ناتو از روسیه خواستند تا سربازان خود را از اوکراین خارج کند و در عین حال رئيسجمهور آمریکا و همپیمانان غربی وی متعهد شدند تا از کیف حمایت کرده و تدابیر دفاعی خود در مقابل روسیه را در راستای بزرگترین تغییر راهبردی ناتو از زمان جنگ سرد تقویت کنند.
رهبران ناتو همچنین تصریح کردند که ائتلاف نظامی آنها برای دفاع از اوکراین که عضو این سازمان نیست از زور استفاده نخواهد کرد اما برای اعمال تحریمهای اقتصادی سختتر به منظور تغییر رفتار روسیه برنامهریزی کردهاند.
پوروشنکو رئیسجمهور اوکراین نیز در این نشست خاطر نشان کرد: تنها چیزی که ما اکنون برای صلح و ثبات نیاز داریم این است که روسیه سربازان خود را خارج کند و دوم اینکه مرزهایش را ببندد.رئيسجمهور اوکراین همچنین گفت: من آماده هستم تا بیشترین تلاش خود را برای متوقف کردن جنگ انجام دهم.
سرگئي لاوروف وزیر خارجه روسیه نیز بر مخالفت مسکو به منظور پیوستن به ناتو تاکید کرد و گفت: چنین کاری به امنیت آسیب خواهد زد. وی آمریکا را متهم به حمایت از طرف جنگطلب در کیف کرد.
اگرچه مسئله اوکراین محور نشست ناتو بود اما اوباما و دیگر رهبران اروپا از این گردهمایی بزرگ استفاده کردند تا به گفته خود ائتلافی علیه تروریستهای داعش ایجاد کنند.
سفیر آمریکا در ناتو گفت: کشورهای اروپایی نسبت به تعداد فزاینده شهروندان این قاره که در حال پیوستن به داعش هستند نگران هستند.وی افزود: کشورهای غربی درک میکنند که هزاران تروریست اروپایی در مسیر بازگشت هستند و این کشورها با یک تهدید امنیتی جدی روبهرو هستند.
طالبان پیش از آغاز این نشست در بیانیهای از سران ناتو در ولز خواسته بود با توجه به واقعیتها در افغانستان یک تصمیم معقول در مورد پایان اشغال در این کشور بگیرند.
به نظر میرسد که سران ناتو طی نشست دو روزه خود در ولز نتوانستند تصمیم قاطعی علیه روسیه بگیرند. مقامات ناتو آشکارا حمایت نظامی از اوکراین را رد کردند و حتی در مورد پذیرش این کشور در ناتو نیز حرف خاصی نزدهاند. پیش از این مسکو به غربیها در مورد پیامدهای عضویت اوکراین در ناتو هشدار داده بود.
اما آمریکا و اتحادیه اروپا اعلام کردند که تحریمهای جدیدی علیه روسیه در راه است؛ این تحریمها صنایع دفاعی و بخش مالی این صنایع در روسیه را نشانه میروند.
«بن رودز» مشاور امنیت ملی کاخ سفید در حاشیه اجلاس ناتو در ولز به خبرنگاران گفت: آمریکا آماده اعمال تحریمهای جدید علیه روسیه است. رودز جزئيات بیشتری در مورد این تحریمها به خبرنگاران ارایه نکرد.
وی گفت: واقعیت این است که روسیه باید هزینه دامن زدن به تنش (در اوکراین) را پرداخت کند؛ هر قدر روسیه تنش را بیشتر کند، ما هم فشار تحریمها را خواهیم افزود.
خبرها همچنین حاکی است، پنجشنبه همزمان با برگزاری اجلاس ناتو در ولز، ارتش روسیه رزمایش در دریای بالتیک را آغاز کرد.
در این رزمایش هلیکوپترهای ضد زیردریایی روس به اهداف فرضی خارجی حمله کردند. به نظر میرسد که مسکو با برگزاری این رزمایش، قصد داشته است به مقامات ناتو در ولز بفهماند هرگز از مواضع خود در ارتباط با اوکراین کوتاه نخواهد آمد.
«ولادیمیر پوتین» رئيسجمهور روسیه اخیرا یک طرح صلح هفت مادهای به طرفهای درگیر در اوکراین ارایه کرد. این طرح استقبال استقلالطلبان شرق اوکراین و مخالفت دولت «کیف» را به دنبال داشت.