kayhan.ir

کد خبر: ۲۳۲۱۱۹
تاریخ انتشار : ۲۲ آذر ۱۴۰۰ - ۲۱:۰۷

ایران در رسانه‌های جهان

 
 
سرویس سیاسی- 
رسانه‌های بین‌المللی و منطقه‌ای روزانه اخبار و تحلیل‌های مختلفی را درباره ایران منتشر می‌کنند. ‌ترجمه گلچینی از این گزارش‌ها و تحلیل‌ها به معنای تایید محتوای آنها نبوده و صرفاً برای آشنایی مخاطبان با فضای رسانه‌های خارجی درباره کشورمان است.
تک‌تایمز:
 ایران قصد دارد تولید ناخالص داخلی خود را
 از طریق کاهش تولید نفت به میزان 8 درصد افزایش دهد
وبگاه «تک‌تایمز» نوشت: ایران اکنون در حال برنامه‌ریزی برای کاهش تولید نفت خود و توجه بیشتر به هزینه‌های دفاعی در پیش‌نویس بودجه سال 2022 تا 2023 این کشور است. 
خبرگزاری‌های ایرانی گزارش داده‌اند که در پیش‌نویسی که به تازگی منتشر شده است، رشد تولید ناخالص داخلی
8 درصدی برای ایران پیش‌بینی می‌شود. همچنین، ابراهیم رئیسی رئیس‌جمهور پیش‌نویس اولیه را برای رای‌گیری به مجلس تقدیم کرد که پیش‌بینی می‌شود تا قبل از آغاز سال 2022 رای‌گیری شود.
اما در ایران، سال نو بر خلاف کشورهای دیگر که سال نو از اول ژانویه آغاز می‌شود، از 21 مارس آغاز می‌شود.
برنامه ایران این است که بتواند 1.2 میلیون بشکه را در روز با قیمت پیش‌بینی شده 60 دلار در هر بشکه تولید کند. در بودجه آینده 2022- 2023 حدود 5 میلیارد دلار برای تقویت «ظرفیت‌های دفاعی و تحقیقات استراتژیک» اختصاص داده شده است. این رقم نسبت به تخصیص 4 میلیارد دلاری در سال گذشته بیشتر خواهد بود.
تایمز اسرائیل: 
شرکت اماراتی با ساخت نیروگاه در ایران موافقت کرد؛ یک پیروزی نمادین برای ایران 
روزنامه صهیونیستی «تایمز اسرائیل» در مطلبی نوشت: به‌طور فزاینده‌ای، تبعیت از تحریم‌های آمریکا علیه ایران می‌تواند به‌عنوان آزمونی برای روابط نزدیک امارات متحده عربی با ایالات متحده ظاهر شود.
در لبه تیز شکاف احتمالی بین متحدان، توافقنامه اخیراً توسط یک شرکت خصوصی امارات متحده عربی برای ساخت نیروگاه‌های حرارتی، خورشیدی و بادی گازسوز با ظرفیت مجموع 300 مگاوات در استان غنی از هیدروکربن ایران در خوزستان وجود دارد.
در وب‌سایت هلدینگ ‌اِی‌جی (AJ Holding) امارات، شرکت مستقر در دبی و فجیره که در سال 2020 تأسیس شده است می‌توان دید که این شرکت مجموعه‌ای است که شامل تقریباً 600 مگاوات پروژه‌های انرژی بادی و خورشیدی در شرق اروپا، بالتیک و خاور دور می‌باشد.
این توافق در حالی امضا شد که ایالات متحده هشدار داده بود در صورت شکست مذاکرات چندجانبه در وین با هدف احیای توافق بین‌المللی 2015 که برنامه هسته‌ای ایران را محدود می‌کرد، اجرای تحریم‌ها را تشدید خواهد کرد. 
یک هیئت آمریکایی انتظار دارد این هفته از امارات متحده عربی، یکی از شرکای تجاری بزرگ ایران بازدید کند تا به بانک‌ها، شرکت‌های پتروشیمی ‌و سایر شرکت‌ها هشدار دهد که مقامات آمریکایی شواهدی مبنی بر عدم پایبندی آنها به تحریم‌ها دارند و ممکن است آنها را جریمه کنند.
او گفت که همزمان با مذاکرات وین، انور قرقاش، مشاور دیپلماتیک رئیس‌جمهور امارات متحده عربی، خلیفه بن‌زاید، تأکید کرد که او «تحریم‌های بیشتر را راه‌حل نمی‌بیند... در حال حاضر تحریم‌ها به اندازه کافی علیه ایران وجود دارد.»
شیخ طحن بن‌زاید، مشاور امنیت ملی امارات متحده عربی و برادر ولیعهد محمد بن‌زاید، در بالاترین سطح در یک دهه اخیر، هفته گذشته در تهران با ابراهیم رئیسی رئیس‌جمهور ایران دیدار کرد.
علی آلفونه، پژوهشگر ارشد «موسسه کشورهای خلیجی» در واشنگتن، گفت: «من انتظار دارم که ایران درخواست‌هایی را ارائه دهد که انجام آنها برای امارات بسیار دشوار است. آنها می‌خواهند... از موسسات مالی امارات متحده عربی برای تجارت با جهان استفاده کنند. امارات متحده عربی باید خودش متوجه شود که آیا می‌خواهد به سپاه (سپاه پاسداران انقلاب اسلامی) در دور زدن تحریم‌های آمریکا کمک کند تا از خود در برابر حملات احتمالی آینده محافظت کند.» ‌ اشاره آقای آلفونه به این نگرانی بود که ایران در صورت شکست مذاکرات هسته‌ای وین، امارات و عربستان سعودی را در یک رویارویی نظامی احتمالی با اسرائیل و یا ایالات متحده هدف قرار دهد.
اسفندیار باتمانقلیج، رئیس اندیشکده بورس و بازار مستقر در لندن و عضو مهمان در شورای روابط خارجی اروپا، خاطرنشان کرد که پیش‌بینی می‌شود واردات ایران از امارات متحده عربی در سال 2021/2022 به 12 میلیارد دلار برسد. هم اینک امارات متحده عربی قطب اصلی صادرات مجدد به ایران است. 
باتمانقلیج اعتقاد دارد که افزایش قدرت هزینه‌کردن ایران در امارات با فروش نفت به چین که نقض تحریم‌های آمریکا با میانجی‌گری امارات و مالزی است، تقویت شده است. 
قرارداد انرژی‌ای جی هلدینگ، در صورت تایید، حداقل به ایران یک پیروزی نمادین می‌دهد، قراردادی با شرکتی از کشوری که نزدیک به ایالات متحده متحد است و تحریم‌های آمریکا را لغو می‌کند.
بعید است که امارات تحریم‌ها را به این صراحت لغو کند. احتمال بیشتری وجود دارد که این قرارداد نشانه دیگری برای ایران باشد که اگر به سهم خود در رفع تحریم‌های آمریکا عمل کند، چه چیزی ممکن است به وقوع بپیوندد. این پیامی‌است که تهران مدت‌هاست از آن آگاه بوده است. پس سؤال اینجاست که آیا چیزی از دیدگاه ایران تغییر کرده است؟ هیچ نشانه‌ای وجود ندارد که چیزی وجود داشته باشد.