800 هزار آمریکایی جان دادند؛ 500 میلیون نفر در جهان به شدت فقیر شدند
سرویس خارجی-
آخرین گزارشها از وضعیت شیوع کرونا و تلفات جانی و مالی آن در جهان حاکی است در آمریکا شمار فوتیها از 800 هزار نفر فراتر رفته و سازمان جهانی بهداشت نیز گزارش داده 500 میلیون نفر در دنیا، زیر سایه کرونا «به شدت فقیر شدهاند.»
دادههای وبگاه «ورلد امترز» نشان میدهد تعداد مبتلایان به ویروس کرونا در سراسر جهان از مرز
270 میلیون و 510 هزار مبتلا گذشته و شمار فوتیها نیز به بیش از 5 میلیون و 324 هزار فوتی رسیده است. بر اساس دادههای این وبگاه آمریکا همچنان با بیش از
50 میلیون و 800 هزار مبتلا و 517 هزار فوتی در صدر جدول جهانی تعداد مبتلایان و فوتیهای کرونا قرارداد. بر اساس گزارش رویترز در سال 2021 (سال جاری میلادی) بیش از
450 هزار نفر در آمریکا به دلیل ابتلا به کرونا جان خود را از دست دادهاند و از ابتدای همه گیری کرونا، 57 درصد از آمریکاییها که به علت بیماری جان خود را از دست دادهاند، کرونا گرفته بودند. از سوی دیگر، تعداد قربانیان کرونا در آمریکا در سال 2021 از مجموع قربانیان کرونا در سال 2020 نیز فراتر رفته است. دادههای مرکز کنترل و پیشگیری بیماریهای آمریکا نشان میدهد تعداد قربانیان ویروس کرونا در سال گذشته میلادی، 385 هزار و 343 نفر بوده است.
همچنین آمریکا در میان 7کشور صنعتی جهان، بدترین شرایط را از نظر سرانه مرگ و میر به دلیل ابتلا به کرونا را دارد. آمارهای منتشر شده حاکی از آن است که 14 درصد از قربانیان کرونا در سرتاسر جهان آمریکایی بوده و 19 درصد از موارد ابتلا به این ویروس نیز در آمریکا گزارش میشود. این کشور به زودی از مرز 50 میلیون ابتلا از آغاز این همه گیری
عبور خواهد کرد.
رویترز هم گزارش داده، آمریکا در میان کشورهای ثروتمند که به واکسن دسترسی دارند نیز بالاترین سرانه مرگ و میر را داراست. نرخ مرگ و میر به دلیل ابتلا به کرونا در آمریکا 3برابر کانادا و 11 برابر ژاپن است.آمار قربانیان در آمریکا در حالی منتشر میشود که سویه جدید ویروس کرونا موسوم به «امیکرون» تاکنون در ۵۷ کشور جهان از جمله آمریکا شناسایی و ردیابی شده است. سازمان جهانی بهداشت تاکید کرده تحلیلها نشان میدهد که جهشهای موجود در سویه «امیکرون» فعالیتهای خنثیکننده آنتی بادیها و در نتیجه ایمنی طبیعی بدن را کاهش میدهد. با این حال سازمان جهانی بهداشت همچنین گفته که به اطلاعات بیشتری برای تعیین میزان اثربخشی واکسنها علیه سویه امیکرون نیاز است.
500 میلیون فقیر
سازمان جهانی بهداشت نیز در گزارشی اعلام کرده که در دوران همهگیری کرونا 500 میلیون نفر در سرتاسر جهان دچار «فقر شدید» شدهاند.
به گزارش فارس، بر اساس بیانیه مشترکی که توسط سازمان جهانی بهداشت و بانک جهانی منتشر شده، همه گیری کرونا، خدمات بهداشتی در سرتاسر جهان را با اختلال مواجه کرده و بدترین بحران اقتصادی را بعد از سال 1930 رقم زده و حتی پرداخت هزینههای درمانی را برای مردم سختتر کرده است.«تدروس آدهانوم» مدیرکل سازمان جهانی بهداشت در این رابطه میگوید: «تمامی دولتها باید فورا تلاشها برای دستیابی مردم به خدمات بهداشتی و درمانی بدون نگرانی از پیامدهای اقتصادی آن را از سرگرفته و شتاب بخشند.» «تدروس» از دولتها درخواست کرد تا تمرکز خود را بر سامانههای خدمات بهداشتی قرارداده و به سوی پوشش بهداشتی سراسری بروند. آمریکا یکی از کشورهایی است که موضوع مراقبتهای بهداشتی و درمانی پوشش سراسری برای تمامی شهروندان ندارد.همه گیری کرونا، اوضاع را بدتر کرده و پوشش ایمن سازی برای نخستین بار در ده سال گذشته با افت مواجه شده است.