kayhan.ir

کد خبر: ۲۳۱۸۴۷
تاریخ انتشار : ۱۹ آذر ۱۴۰۰ - ۲۲:۰۷

عراق پایان مأموریت نظامیان ائتلاف را اعلام کرد سنتکام: 2500 نظامی می‌مانند!

پس از اینکه معاون فرمانده عملیات مشترک ارتش عراق خروج رسمی نیروهای رزمی ائتلاف بین‌المللی از عراق را اعلام کرد؛ رئیس‌سازمان تروریستی سنتکام گفت آمریکا ۲۵۰۰ نظامی فعلی را برای مدتی معلوم در عراق نگه می‌دارد. این یعنی، خروج آمریکایی‌ها از عراق نه واقعی که، نمایشی است.

 

سرویس خارجی-

محافل غربی مدعی‌اند و دائم بر این طبل می‌کوبند که خروج نظامیان آمریکا از عراق باعث نفوذ فزاینده و شدید ایران در عراق می‌شود و ضمن اینکه، این خروج به معنای فرار آمریکا از منطقه تلقی می‌شود که یکی از برنامه‌های اصلی سردار شهید سلیمانی هم بود. لذا ماندن در عراق برای آمریکایی‌ها اهمیت سیاسی هم دارد. این وضعیت در کنار فرار رسوای این کشور از افغانستان، به خوبی حیثیتی شدن موضوع حضور آمریکا در منطقه را نشان می‌دهد.
این ادعا یا اتهام در حالی مطرح می‌شود که نگاه ایران به عراق، نگاهی استراتژیک و مبتنی بر تصور عراق به‌عنوان بازیگر منطقه‌ای تأثیرگذار و مستقل است؛ به گونه‌ای که بتواند نقش سازنده و مثبتی در ترتیبات سیاسی و امنیتی منطقه‌ای و روابط دو کشور ایفا نماید. ایران و عراق پس از اسقاطِ «صدام» توانسته‌اند روابط سیاسی و اقتصادی مناسبی برقرار نمایند که براساس تمایل و اراده رهبران و مردم هر دو کشور و با توجه به اصولی مانند احترام متقابل و مبتنی بر پیش‌زمینه‌های تاریخی و فرهنگی بوده است.
اصل ماجرا چنان‌که بسیاری از تحلیلگران به طور مستمر بر آن پای می‌فشارند، این است که آمریکا در پی حمله به عراق در سال 2003 میلادی تلاش کرد تا با مدیریت هوشمند منابع مختلف قدرت به اهداف و منافع از پیش تعیین شده خود دست یابد؛ از این رو نفوذ در ساختارهای عراق از جمله برنامه‌های اصلی آمریکا برای تأمین اهدافش بود.
اما بازگردیم به خبر اصلی، «عبدالامیر الشمری» معاون فرمانده عملیات مشترک ارتش عراق روز پنجشنبه گفت که ائتلاف آمریکایی نیروهای رزمی خود را در خارج از کشور مستقر کرده است. وی به روسیا الیوم گفت: «نیروهای رزمی ائتلاف بین‌المللی پس از ماه‌ها گفت‌ و گو و مذاکره از عراق خارج شدند.» از سوی دیگر، ژنرال «کنث مک‌کنزی» رئیس‌سازمان تروریستی سنتکام (فرماندهی مرکزی ارتش آمریکا) همان روز پنجشنبه گفت که آمریکا ۲۵۰۰ نظامی فعلی را تا آینده قابل پیش‌بینی (نه چندان دور) در عراق نگه خواهد داشت و همچنین ادعا کرد که انتظار حملات فزاینده علیه پرسنل آمریکایی و عراقی از سوی شبه‌نظامیان مورد حمایت ایران که مصمم به بیرون راندن نیروهای آمریکایی هستند را دارد.
به بخش دوم ادعاهای نقل شده از مک‌کنزی بازخواهیم گشت، اما آیا بخش اول سخنان او در تعارض با سخنان مسئولان عراقی نیست؟ بالاخره این نیروها که طبق مصوبه مجلس عراق باید از عراق خارج شوند، خارج می‌شوند یا نه؟ در پاسخ باید به اصل توافق بین دولت «مصطفی الکاظمی» با اشغالگران آمریکایی بازگشت. اگر این توافق نیمه‌ای پنهان از چشم ما دارد که از آن بی‌خبر هستیم، اما در همان بندهای نقل شده از این توافق، بر اساس گفته سرپرست وزارت دفاع آمریکا، آمده که کاهش نظامیان آمریکایی در عراق و افغانستان تا 2500 نفر تا 15 ژانویه 2021 (26 دی ماه) انجام خواهد شد. پس حرف‌ها از اساس تعارضی با هم ندارد، آمریکایی‌ها حدأقل هنوز قصد خروج کامل از عراق را گویا ندارند، بحث سر این است که چنان مسئولین عراقی به بخش خروج تأکید می‌کنند که آن بخش دیگر از قلم می‌افتد؛ این همان چیزی است که اعتراض نیروهای مقاومت عراقی را به دنبال داشته است.
در ثانی نیروهای مقاومت می‌پرسند که آیا به قول آمریکایی‌ها اعتمادی هست؟
حالا نگاهی بیندازیم به بخش دوم ادعاهای «مک‌کنزی» که او از نگرانی خود از حمله نیروهای مقاومت به نیروهای خود می‌گوید. برای پاسخ به این بخش سخنان اخیر معاون دبیرکل جنبش النجباء را مرور می‌کنیم: «نصر الشمری» معاون دبیرکل جنبش النجباء درخصوص اعلام پایان ماموریت نیروهای رزمی آمریکا در عراق گفت که به هیچ وعده آمریکا اعتماد نیست. وی در واکنش به این خبر در گفت‌وگو با المیادین گفت: «اگر نیروهای آمریکایی تا پایان سال جاری میلادی عقب‌نشینی نکردند، نمی‌توان آن را به غیر از اشغالگر معرفی کرد.» به گزارش فارس، وی گفت: «آمریکا تا واقعا از عراق نرود اشغالگر است و مقاومت ادامه دارد.» اینجا این موضوع مطرح است: «ضرورت خروج کامل آمریکایی‌ها». آمریکایی‌ها تا وقتی اشغالگر هستند باید انتظار همین برخورد را داشته باشند.
اما در مورد آن نکته که نیروهای مقاومت می‌گویند: «آیا به حرف آمریکایی‌‌ها اعتمادی هست؟» باید گفت که درست در همین زمان که بحث خروج آمریکایی‌ها مطرح است، «سلام الجزائری» از رهبران جنبش عصائب اهل الحق عراق، پنجشنبه، فاش کرد که ارتش آمریکا بزرگترین پایگاه اطلاعاتی خود را در پایگاه هوایی «عین الاسد» در غرب الانبار ایجاد کرده است. از این روست که «اکرم الکعبی»، دبیرکل جنبش النجباء عراق، تأکید می‌کند که آمریکا ابزارهایی در اختیار دارد که به سودش در عراق فعالیت می‌کنند؛ لذا مبارزه با این کشور، «وظیفه شرعی و ملی» است. او همچنین تأکید کرده که آمریکا به خاطر جنایاتی که علیه فرماندهان و ملت عراق مرتکب شده است، هزینه پرداخت خواهد کرد.
مرجع شیعیان نماینده سازمان ملل را رد کرد
خبر دیگر از عراق آن‌که برخی منابع عراقی خبر دادند فرستاده سازمان ملل در امور عراق در سفر اخیر خود به نجف اشرف خواستار ملاقات با حضرت آیت‌الله سیستانی بود، اما مرجعیت عالیقدر شیعیان وی را به حضور نپذیرفت. این منابع خبر دادند که دفتر آیت‌الله سیستانی اعلام کرده است که با درخواست «جنین پلاسخارت» برای دیدار با مرجعیت موافقت نشده است. این درحالی است که اخیرا پلاسخارت با حضور در نجف اشرف با «مقتدی صدر» رهبر جریان صدر عراق دیدار و گفت‌وگو کرد. گفتنی است، مواضع پلاسخارت درخصوص نتایج انتخابات عراق در طول چند هفته اخیر اعتراض بسیاری از گروه‌های عراقی را به دنبال داشته است. اعتراض‌ها به نتایج انتخابات تنها بین نیروهای مقاومت عراق نیست، ائتلاف «ایاد علاوی» هم خواستار ابطال کامل نتیجه انتخابات عراق شده است.