مدیرکل دفتر سلامت جمعیت و خانواده وزارت بهداشت:
حجم جمعیت سالمند در ایران به سرعت درحال افزایش است
مدیرکل دفتر سلامت جمعیت و خانواده وزارت بهداشت گفت: در سال 95، هفت میلیون و ۴۰۰ هزار سالمند داشتیم که این رقم امسال به بیش از 8 میلیون و 400 هزار رسیده است.
به گزارش وبدا، سید حامد برکاتی اظهارداشت: ایران از سال 1355 تا به امروز که یک جمعیت کاملا جوان با متوسط سن 22 سال بود به یک جمعیت میانسال با سن 32 سال رسیده به این معنا که کشور ما 10 سال پیر شده است.
برکاتی افزود: آینده نگاری سازمان ملل برای سال 2050 میلادی کشورها تصویر میکند که در آن چهار منطقه آمریکای شمالی، اروپای غربی، آسیای جنوب شرقی و اقیانوسیه (نیوزیلند) سالمندان بالای 30 درصد خواهند داشت. متاسفانه وضعیت جمعیتی ما در آن سالها به همین شکل خواهد بود. البته مهم این است که ما در این حوزه با کشورهای غربی تفاوت داریم. آنها ابتدا توسعه پیدا کردند و سپس پیر شدند، اما ما در طی روند توسعه پیرخواهیم شد و پیری جمعیت در ایران فرآیندهای توسعه کشور را کند خواهد کرد. حجم تولدها در دهه 60 به طور متوسط حدود دو میلیون و 100 هزار نوزاد بود یعنی یک گروه جمعیتی حدود 22 میلیون نفری که در سال 1420 سالمند خواهند بود. وی با اشاره به ضرورت ترمیم وضعیت جمعیت کشور، گفت: حجم جمعیت سالمند ما به سرعت درحال افزایش است. در سال 95، هفت میلیون و ۴۰۰ هزار سالمند داشتیم که این رقم امسال به بیش از 8 میلیون و 400 هزار رسیده است به این معنا که در یک بازه زمانی پنج ساله حدود ۱۵ درصد به آمار سالمندان کشور اضافه شده است. مدیرکل دفتر سلامت جمعیت و خانواده وزارت بهداشت با بیان اینکه رشد جمعیت کشور کمتر از سال۱۳۹۸ به کمتر از یک درصد رسیده و سال گذشته کمتر از 0.7 بوده است و این درحالی است که رشد سالمندان در سالهای اخیر،سالانه، 3 درصد است، عنوان کرد: این آمار نشان دهنده این موضوع است که نسبت رشد جمعیت سالمندان حدود چهار برابر رشد جمعیت عمومی است. درصورتی که شرایط همینگونه ادامه پیدا کند به جایی خواهیم رسید که نسبت جمعیت مولد یعنی بین 15 تا 65 سال کشورمان نسبت به دوطیف جمعیت دیگر بسیار بسیار کم خواهد شد.