ایران در رسانههای جهان
سرویس سیاسی-
رسانههای بینالمللی و منطقهای روزانه اخبار و تحلیلهای مختلفی را درباره ایران منتشر میکنند. ترجمه گلچینی از این گزارشات و تحلیلها به معنای تایید محتوای آنها نبوده و صرفاً برای آشنایی مخاطبان با فضای رسانههای خارجی درباره کشورمان است.
پایگاه آمریکایی: «اژدرهای ابرحفرهای»
سلاحی که نیروی دریایی ایالات متحده نمیتواند با آن رقابت کند
«کالب لارسون»، تحلیلگر امور نظامی و امنیتی در وبگاه «ناینتین فورتی فایو» نوشت: هم ایران و هم روسیه ادعا میکنند که اژدرهای ابرحفرهای دارند؛ اما آنها چیستند؟ و چرا نیروی دریایی ایالات متحده هیچ یک از این سلاحهای مرگبار را ندارد؟
اژدرهای ابرحفرهای پیشرانه راکت هستند و درون یک حباب هوا از میان امواج عبور میکنند. حبابی که این اژدرها در آن به پرواز درمیآیند توسط گاز ذخیره شدهای که از بخش جلویی اژدر خارج میشود تولید میشود و یک «توده» حباب ایجاد میکند که تقریباً به طور کامل اژدر را میپوشاند.
با حرکت در درون حباب، اژدرهای ابرحفرهای به طور قابل توجهی اصطکاک کمتری را تجربه میکنند و میتوانند به سرعت فوقالعاده بالایی - صدها مایل در ساعت - در زیر آب دست یابند. برای مقایسه، اژدرهای «سنتی» مانند اژدرهای مارک 46 و مارک 48 ایالات متحده تقریباً بین 30 تا 40 مایل در ساعت حرکت میکنند.
در حالی که حرکت ساده از درون یک حباب در یک خط مستقیم نسبتاً ساده است، مانور دادن بسیار پیچیدهتر است. در مصاحبهای با پاپیولر ساینس، یکی از مدیران برنامه در دفتر تحقیقات نیروی دریایی او گفت که هدایت این اژدر مشکل است، زیرا «وقتی که میچرخد، حباب انحراف پیدا کرده و دیگر متقارن نیست» بنابراین شما باید آن را با قراردادن حبابهای بیشتر در یک طرف جبران کنید. این کار با خارج کردن شدید گاز به سمت بیرونی اسپین انجام میشود. گفتنش آسان، اما انجامش سخت است. هرچه اژدر عمیقتر در آب فرو رود، فشار بیشتری توسط اقیانوس به آن وارد میشود و پوشش حباب کوچکتر میشود. برای جبران این امر، باید گاز اضافی به داخل حباب تزریق شود تا به اژدر کمک کند.
با در نظر گرفتن اصول اولیه، در اینجا اژدرهای ابرحفرهای تقریباً مشابه ایران و روسیه وجود دارد.
اژدر «حوت» ایران
ایران چندین بار اژدر ابر حفرهای «حوت» خود را آزمایش کرد که آخرین آن در سال 2017 بود. گفته میشود که اژدر حوت 6 مایل بُرد دارد. این آزمایش موشکی در تنگه پرترافیک هرمز انجام شد؛ جایی که بیشتر حملونقل نفت جهان از آن عبور میکند.
در گزارشی از فدراسیون دانشمندان آمریکایی به نقل از یکی از مقامات نیروی دریایی ایران آمده است: «حوت میتواند بزرگترین کشتیهای جنگی و هر کشتی دیگری را در سطح یا زیر آب منهدم کند و آن را به دو بخش تقسیم کند». اگرچه ایران هرگونه کمک خارجی را تکذیب میکند اما حوت احتمالاً مبتنی بر اژدر ابرحفرهای «اِشکفال» ساخته اتحاد جماهیر شوروی است و میتواند با سرعت 360 کیلومتر در ساعت یا حدود 230 مایل در ساعت حرکت کند.
ویآ-۱۱۱ اشکفال روسیه
روسیه مقدار زیادی سیستم تسلیحاتی را از اتحاد جماهیر شوروی به ارث برده است. یکی از این سیستمها اژدر ابرحفرهای است که اولین نوع خود در جهان است.
اشکفال بیش از 40 سال پیش اواخر دهه 1970 توسعه داده شده است. پرتاب اشکفال از طریق لولههای معمولی اژدر 533 میلیمتری انجام میشود، اما با یک موتور موشکی سوخت جامد به سرعت 370 کیلومتر در ساعت یا حدود 230 مایل در ساعت حرکت میکند. اشکفال به نظر میرسد که چالش فرمان را حل کرده است. یک نازل به جلوی اژدر چسبانده شده است که به نظر میرسد میتواند بچرخد، احتمالاً نشان میدهد که گاز فشرده داخل هواپیما میتواند در جهات مختلف برای کمک به چرخشها قرار گیرد.
فناوری اژدر ابرحفره ای، به ویژه در تسلط بر پیچها، پیچیده است. دفاع در برابر اژدرهای ابرحفرهای فوقالعاده دشوار خواهد بود. اما اگر بتوان بر این فناوری مسلط شد، ممکن است انقلابی در جنگ دریایی ایجاد کند.
تایمز اسرائیل: «نفتالی بنت» در لابی کردن علیه ایران
شکست خورده است
روزنامه صهیونیستی «تایمز اسرائیل»، در مطلبی نوشت: رهبر اپوزیسیون میگوید که رهبری کنونی در لابی کردن مؤثر جهان علیه ایران به روشی که خودش در زمان نخستوزیری انجام میداده، شکست خورده است.
بنیامین نتانیاهو، رئیس اپوزیسیون و رئیس حزب لیکود، در نشست فراکسیون حزب مذکور مدعی شد که ایران و جامعه جهانی دولت «ضعیف» اسرائیل را جدی نمیگیرند و اسرائیل را در حالی که علیه احیای توافق هستهای چندجانبه لابی میکند، «نادیده میگیرند».
نتانیاهو در نشست فراکسیون لیکود گفت: «ایران ضعف دولت را میبیند و همچنین جامعه بینالمللی که میخواهد به توافق خطرناک هستهای بازگردد، دولت را نادیده میگیرد».
نفتالی بنت، نخستوزیر، رویکردی به طور کلی در مورد ایران متفاوت از رویکرد نتانیاهو که ژوئن گذشته جایگزین او شد، اتخاذ نکرده است. بنت با بازگشت آمریکا به توافق مخالف است، همانطور که نتانیاهو مخالف است و در تماس هفته گذشته با آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا خواست که ایالات متحده فوراً از مذاکرات در وین با هدف احیای توافق به جای تسلیم شدن در برابر ایرانِ خواهانِ «باج گیری هستهای» خارج شود.