منصور هادی در عربستان گرفتار و خوار و خفیف شده است
مقام دولت مستعفی یمن فاش کرده که ریاض و ابوظبی به رئیسدولت مستعفی(منصورهادی) اجازه بازگشت به یمن را نمیدهند و مدام او را خوار و خفیف میکنند. ائتلاف سعودی به بهانه به قدرت رساندن همین منصورهادی، به یمن حمله کرده است!
منصورهادی رئیسجمهور مستعفی و فراری یمن در سال 2015 از عربستان خواست تا با حمله به یمن وی را بار دیگر به قدرت برگردانند. البته ائتلاف سعودی به بهانه این درخواست به یمن حمله کرد اما در طول نزدیک به 7 سال گذشته موفقیتی کسب نکرده است. در این میان منصورهادی یکی از بزرگترین بازندگان جنگ یمن لقب گرفته چرا که در درجه اول اعتبار خود را نزد مردم یمن و دنیا از دست داده و وی را به عنوان خائن میشناسند ودر درجه دوم وی با وجود اینکه در ریاض ساکن است اما هیچ جایگاهی نزد عربستان و امارات ندارد و مدام تحقیر میشود. در همین ارتباط «عبدالعزیز جباری» معاون رئیسپارلمان دولت مستعفی یمن، شامگاه چهارشنبه، در گفتوگو با شبکه «بلقیس» به افشاگری درباره عربستان و امارات پرداخت. معاون رئیسپارلمان دولت مستعفی یمن گفت که قدرت تصمیمگیری از یمنیها در این کشور سلب شده است و در شهرهای این کشور شبهنظامیانی به وجود آمدهاند که با خواست و اراده غیریمنیها در حال فعالیت هستند. عبدالعزیز جباری در ادامه فاش کرد که امارات و عربستان ضمن اهانت به «عبدربه منصورهادی» رئیسدولت مستعفی یمن، او را خوار و ضعیف و همچنین تهدید کردهاند و اجازه بازگشت او به یمن را نمیدهند.
معاون رئیسپارلمان یمن همچنین با اشاره به اینکه بیانیه اخیر تنها بخشی از حقایق یمن را فاش کرده است، اظهار داشت که بیگانگان نمیتوانند از کشور یمن دفاع کنند و در حال حاضر افرادی غیر از یمنیها این کشور را مدیریت میکنند. وی به بیانیه بیسابقه خود و «احمد بن دغر» رئیسشورای مشورتی یمن اشاره دارد که روز اعلام کردند گزینه نظامی در یمن شکست خورده و زمانش رسیده که به جنگ در یمن پایان داده شود. عبدالعزیز جباری در ادامه اضافه کرد: «ما بر حاکمیت و جمهوری بودن یمن حساس هستیم و این حق ماست که تلاش کنیم و کشورمان را از جنگ و هرج و مرج دور کنیم.» جباری بیان کرد که حل بحران یمن باید از راه گفتوگوی سیاسی و مسالمتآمیز باشد و صلح بدون وجود کشور محقق نخواهد شد. معاون رئیسپارلمان دولت مستعفی همچنین فاش کرد که عربستان و امارات به دولت منصورهادی اجازه صادرات گاز و نفت و مسلح سازی ارتش را نمیدهند آن هم در شرایطی که اقتصاد این کشور در حال فروپاشی است و مردم یمن قربانی این اقدامات شدهاند. عبد ربه منصورهادی رئیسدولت مستعفی که سال ۲۰۱۲ پست ریاستجمهوری را در یمن بر عهده گرفت، در پی تحولات یمن در سال ۲۰۱۵، از این منصب استعفا کرد؛ اما پیش از استعفا، دوره قانونی ریاست او به پایان رسیده بود. وی ابتدا به عدن رفت و با پس گرفتن استعفای خود، عدن را به عنوان پایتخت دولت خودخوانده خود اعلام کرد. منصورهادی سپس از عدن به عربستانگریخت و برای مقابله با انصارالله از این کشور کمک خواست. پس از آن بود که ائتلاف سعودی به بهانه بازگرداندن آنچه آن را دولت قانونی خواند، در سال۲۰۱۵ جنگ علیه یمن را آغاز کرد. خبر دیگر اینکه فعالان ۶۰ گروه حقوق بشری از مجمع عمومی سازمان ملل خواستار احیای کمیته ویژهای شدهاند که مأمور تحقیق درباره جرائم جنگی احتمالی در جنگ یمن بودهاند. «کن راث» از فعالان دیدهبان حقوق بشر گفت: «در یمن، خلأ مرگباری برای مسئولیتپذیری وجود دارد و دلیل آن این است که عربستان، تنها مکانیسم موجود [برای تحقیقات] را از بین برده است.» راث تصریح کرد مقامهای عربستان با باجدهی، اعمال زور و روشهای دیگر توانست در ماه اکتبر(مهرماه) شورای حقوق بشر سازمان ملل را مجاب کند تحقیقات سازمان ملل درخصوص ارتکاب جرائم جنگی در یمن را تعطیل کند. راث برای موثق کردن اظهاراتش به گفتههای دیپلماتهایی اشاره کرد که گفته بودند عربستان از اندونزی خواسته در ازای حفظ دسترسی شهروندان مسلمان این کشور به مکه مکرمه به رأیگیری درخصوص ادامه تحقیقات مذکور رأی منفی بدهد.
این گزارش در حالی منتشر شده است که «برنامه جهانی غذا» شاخه کمک غذایی سازمان ملل متحد و بزرگترین نهاد انسانی جهان در زمینه امنیت غذایی و رفع گرسنگی در اواخر مهرماه اعلام کرده بود که مردم یمن با کمبود شدید مواد غذایی مواجه شدهاند و به خوردن برگ درختان روی آوردهاند. این نهاد مرتبط با سازمان ملل متحد در حساب کاربری خود در شبکه توئیتر اعلام کرده بود که با توجه به جنگ و فروپاشی اقتصاد در یمن هیچ نشانهای مبنی بر کمرنگ شدن بحران این کشور وجود ندارد و این مسئله باعث شده که گرسنگی در این کشور چند برابر شود.