kayhan.ir

کد خبر: ۲۳۱۱۲۷
تاریخ انتشار : ۰۹ آذر ۱۴۰۰ - ۲۱:۴۱
طالبان گزارش عملکرد 100 روزه منتشر کرد

آزادی بیانی که در افغانستان هست در خیلی از کشورهای منطقه نیست!

طالبان گزارش عملکرد 100 روز خود را منتشر کرده و در این گزارش مدعی شده آزادی بیان در افغانستان تحت حاکمیت طالبان در اغلب کشورهای همسایه وجود ندارد!

روز یکشنبه (24 مرداد) به دنبال پیشروی‌های سریع و مشکوک طالبان و سقوط اکثر ولایت‌های این کشور، «اشرف غنی» رئیس‌جمهور صد در صد غربگرای این کشور به همراه سایر مقامات این کشور فرار کرد و همزمان نیروهای طالبان وارد کابل شدند. سخنگوی طالبان روز سه شنبه (16شهریور ماه) اسامی اعضای دولت طالبان را اعلام کرد. از آن تاریخ به این سو، این کشور شاهد تحولات متعدد همراه با علامت سؤال‌های بزرگی بوده و طالبان نیز تلاش کرده نشان دهد، با طالبان گذشته تفاوت‌هایی کرده است، چرا که به خوبی می‌داند، بدون رسمیت یافتن در افکار عمومی جهان، نخواهد توانست دولتداری کند.
تحولات این 100 روز افغانستان نشان می‌دهد که خطر فروپاشی اقتصادی و احیای داعش به مهم‌ترین چالش‌های این روزهای این کشور بحران زده تبدیل شده است.گزارش سازمان ملل نشان می‌دهد که 97 درصد مردم افغانستان در خطر قرار گرفتن زیر خط فقر هستند، میلیون‌ها افغانی غذای کافی برای خوردن ندارند و طالبان نیز به نظر نمی‌رسد که توانایی این را داشته باشد که افغانستان را از این بحران عبور دهد. با این وجود طالبان با انتشار گزارشی دستاورهای خود را در حوزه‌های مختلف منتشر کرده است. در این گزارش از دستاوردهای اقتصادی خبری نیست اما در سایر حوزه‌ها ادعای مختلفی از سوی طالبان مطرح شده است.
در بخشی از این گزارش آمده: «در زمان حکومت مزدور، امنیت شهری با خطرات بزرگی رو‌به‌رو شده بود؛ دزدی‌های مسلحانه، گروگانگیری، دزدی‌های ماشین، موتور و تلفن همراه به اوج رسیده بود که با گذشت صد روز (از حاکمیت امارت اسلامی) امنیت شهری به ‌کنترل درآمد. در این رابطه ارگان‌های امنیتی اعلام کردند که طی این مدت 600 تن داعشی و سایر افرادی که ‌در جرایم دست داشتند دستگیر شدند، 82 تن آدم‌ربا دستگیر و 12 گروگان از چنگال آدم ربایان آزاد شدند، 208 تن از مجاهدین قلابی از صفوف مجاهدان اخراج، 67 تن سازنده اسناد جعلی دستگیر شدند.»
این گزارش می‌افزاید: «آموزش پس از یک وقفه کوتاه آغاز شد و روند آموزش دختران نیز به تدریج از سر گرفته شد که تاکنون این روند 75 درصد تکمیل شده است. دانشگاه‌های خصوصی در تمام ولایت‌ها به روی دانشجویان گشوده شدند، تلاش برای رفع مشکل دانشگاه‌های دولتی در جریان است که آن هم حل خواهد شد. سیستم اداری نیز به همت 500 هزار کارمند دوباره فعال شد، فساد و ارتشا در ادارات ازبین رفت، تمام عواید دولت که قبلا به جیب‌های شخصی سرازیر می‌شد اکنون به خزانه دولت واریز می‌شود.»
به گزارش تسنیم طالبان در این گزارش همچنین در حوزه آزادی بیان مدعی شده که: «رسانه‌های دولتی و شخصی در تمام کشور فعال هستند، برخی از رسانه که تعطیل هستند توسط مالکان‌شان تعطیل شده‌اند. در حال حاضر آزادی بیان که در افغانستان وجود دارد در اغلب کشورهای همسایه وجود ندارد.»
در پایان این گزارش درباره زنان نیز این‌طور آمده: «در تمام ادارات که به فعالیت زنان نیاز دارد، بانوان در آنها حضور دارند مانند آموزش و پرورش، دانشگاه‌ها، بهداشت، پلیس و برخی رسانه‌های صوتی و تصویری. همچنین درخصوص کار و فعالیت زنان در بخش‌های دیگر، بر مکانیسمی کار جریان دارد که حافظ عزت و حیثیت کارمندان زن باشد.»
ناپدید شدن 100 نیروی امنیتی
خبر دیگر از افغانستان اینکه بر اساس تحقیقاتی که سازمان دیده‌بان حقوق بشر انجام داده، بیش از ۱۰۰ تن از نیروهای سابق ارتش و پلیس افغانستان از زمان به قدرت رسیدن طالبان از سوی عوامل این گروه کشته یا ناپدید شده‌اند.
به گزارش ایسنا،‌ به نقل از نیویورک تایمز، این قتل‌ها بخشی از یک رشته ترورها و اعدام‌های خودسرانه‌ای که عمدتاً به عنوان «قتل‌های انتقام جویانه»در نظر گرفته می‌شوند و از زمان سقوط دولت اشرف غنی در ماه اوت (مرداد) در سراسر افغانستان اتفاق افتاده‌اند، در نظر گرفته می‌شوند.