kayhan.ir

کد خبر: ۲۳۱۰۵۶
تاریخ انتشار : ۰۸ آذر ۱۴۰۰ - ۲۲:۲۳
نماینده سابق ایران در صندوق بین‌المللی پول:

دولت قبل توجهی به همسایگان و آسیایی‌ها نداشت

نماینده سابق ایران در صندوق بین‌المللی پول گفت: دولت سابق در هشت سال گذشته نگاه به غرب داشت و اساسا نگاهی به کشورهای همسایه‌ها و کشورهای آسیایی نداشت.

به گزارش ایسنا، محمد آقاقوام درباره پیشینه سازمان همکاری‌های اقتصادی اکو گفت: اکو در سال ۱۳۴۳ شمسی و در قالب سازمان توسعه منطقه‌ای توسط ایران، پاکستان، ترکیه و با حضور انگلیس و آمریکا تشکیل شد. آن سازمان در واقع بازوی اقتصادی پیمان امنیتی و سیاسی «سنتو» بود که آمریکا برای مهار نفوذ شوروی در خلیج فارس ایجاد کرد.
او با بیان اینکه بعد از انقلاب اسلامی، سازمان همکاری‌های اقتصادی معلق شد، اظهار کرد: در سال ۱۳۶۳ ایران با یک ابتکار عمل اکو را مجددا احیا کرد با این تفاوت که اهداف سیاسی آن که در راستای منویات آمریکا و انگلیس بود حذف و تحت عنوان سازمان همکاری‌های اقتصادی راه‌اندازی شد.
نماینده سابق ایران در صندوق بین‌المللی پول با اشاره به پیوستن کشورهای جدا شده از اتحاد جماهیر شوروی به اکو گفت: امروز ۱۱ کشور عضو اکو هستند. صرف نظر از اینکه در پانزدهمین اجلاس سران اکو چه گذشته است، این سازمان ظرفیت‌های گسترده‌ای برای همکاری بین اعضا دارد. این ظرفیت‌ها به حدی گسترده است که حتی دانشکده اکو داریم که هم‌اکنون فعال است.
آقاقوام با اشاره به این موضوع که زمینه‌های استفاده از ظرفیت کشورهای عضو اکو بسیار زیاد و متعدد است، اظهار کرد: گسترش تجارت و ایجاد قراردادهای پولی یک ظرفیت مناسب است. برای انجام تجارت‌ها اکو می‌تواند یک پول واحد تشکیل دهند یا بصورت دو جانبه بین کشورها انجام شود. همچنین استفاده از شبکه راه‌ها بین کشورها نیز می‌تواند از دیگر ظرفیت‌هایی باشد که کشورها از آن بهره ببرند.
او درباره عدم تحقق بسیاری از اهداف سازمان اکو گفت: در هشت سال گذشته دولت سابق نگاه به غرب داشت و اساسا نگاهی به کشورهای همسایه‌ و کشورهای آسیایی وجود نداشت.
نماینده سابق ایران در صندوق بین‌المللی پول درباره ایجاد مناطق آزاد در ایران با هدف گسترش همکاری با کشورهای عضو اکو تصریح کرد: بیش از ۳۰ منطقه آزاد ایجاد کرده‌ایم اما فقط سه یا چهار منطقه آزاد فعالیت درست و صحیحی دارند و بقیه آنها تبدیل به «هاب»‌های واردات و کالای قاچاق شده‌اند.