تمهیدات ایران برای جلوگیری از ورود جهش جدید کرونا به کشور
رئیسمرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت تمهیدات ایران برای جلوگیری از ورود جهش جدید ویروس کرونا به کشور را تشریح کرد.
به گزارش ایسنا، محمدمهدی گویا، گفت: این سویه جدید کرونا اگر منتشر شود با نگرانی که در این رابطه وجود دارد ممکن است برخورد با آن سخت باشد. چند هفته طول میکشد تا شخصیت سویه جدید کرونا با جهشهایی که داشته مشخص شود تا بتوان با قطعیت نظر داد.
گویا افزود: فعلا شواهد نشان داده است که باید عوارض شدیدتری در پی داشته باشد به همین دلیل ما هم تمهیدات ویژه به کار گرفتیم.
وی تاکید کرد: به افرادی که قصد مسافرت به آفریقای جنوبی، بوتسوانا، نامیبیا، زیمبابوه، لسوتو و اسواتینی را دارند توصیه میکنم سفر خود را به تاخیر بیاندازند. ما همه اطلاعرسانیها را در فرودگاه و تمام مرزهای زمینی، هوایی و دریایی در اختیار میگذاریم یعنی بدون آگاهی از کشور خارج نخواهند شد.
رئیسمرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت با تاکید بر اینکه نهایت سختگیری اعمال خواهد شد، اظهارداشت: ما پرواز مستقیم از این کشورها نداریم و اعلام کردیم برای ورود فرد غیر ایرانی از این کشورهای یاد شده به ایران ممانعت ایجاد خواهیم کرد و ایرانیانی هم که میخواهند مسافرت داشته باشند تا دو نوبت تست PCR منفی نداشته باشند باید در مبادی مرزی در قرنطینه بمانند. حتی ممکن است فردی تا ۱۴ روز در قرنطینه مرزی بماند. این اطلاعرسانیها به مردم و سفارتخانههای ما در این کشورها انجام میشود.
گویا ادامه داد: تمام توصیههای بهداشتی برای این سویه جدید هم موثر است.
سویه جدید کووید19 واکسنگریز است
همچنین عضو ستاد ملی مقابله با کرونا با بیان اینکه سویه جدید کرونا (اومیکرون) واکسنگریز است، گفت: اقدامات پیشگیری برای مقابله با این سویه جدید کرونا باید در کشور سختگیرانه شود و رعایت شیوهنامههای بهداشتی ضروری
و الزامی است.
مسعود مردانی در گفت وگو با ایرنا اظهار داشت: سویه جدید کرونا در آفریقای جنوبی چند هفتهای است که شیوع یافته و در هشت استان این کشور به سرعت همه گیر شده است.
مردانی افزود: جهشهای کروموزومی سویه جدید کرونا دو برابر دلتا ویروس است و سرعت انتشار آن بسیار بالاست و اکنون این سویه جدید در مکزیک و هنگکنگ نیز شیوع یافته و همه گیری آن خطرناک است.
وی با بیان اینکه جامعه جهانی تحت تاثیر اومیکرون قرار گرفته، ادامه داد: بر اساس گزارش سازمان جهانی بهداشت، این سویه نسبت به سویههای دیگر که تاکنون ظاهر شدهاند، بسیار متفاوت است و میزان جهش در آن بسیار بالا است که به این معناست واکسن کووید، ممکن است اثرگذار نباشد.
تصمیم گیری در ستاد ملی مقابله با کرونا
عضو ستاد ملی مقابله با کرونا با بیان اینکه امروز (یکشنبه) در ستاد ملی مقابله با کرونا برای انجام اقدامات پیشگیرانه در مورد سویه جدید کرونا (اومیکرون) تصمیم گیری خواهد شد، گفت: با توجه به شیوع این نوع ویروس مردم علاوهبر انجام واکسیناسیون بیش از گذشته ملزم به رعایت شیوه نامههای بهداشتی از جمله استفاده از ماسک، دوری از تجمعات، شستوشوی دستها با آب و صابون یا مواد ضدعفونیکننده هستند و باید از سفرهای غیرضروری پرهیز کنند.
مردانی افزود: با توجه به اینکه ایران اکنون در وضعیت خوب مدیریت و کنترل کرونا است، شیوع اومیکرون میتواند همه معادلات ما را بهم بزند، کادر درمان مانند گذشته تاب و توان رویارویی و مقابله با این بیماری را ندارند، به همین دلیل از مردم میخواهیم حتما واکسن کرونا را تزریق کنند و شیوه نامههای بهداشتی را رعایت کنند.
گفتنی است؛ شیوع نوع جدید کرونا موسوم به «اومیکرون» نگرانیهای جهانی در پی داشته تا جایی که سازمان بهداشت جهانی روز جمعه، پنجم آذر، برای بررسی این سویه جدید نشست اضطراری برگزار کرد. همزمان با اقدام سازمان بهداشت جهانی برای قراردادن سویه جدید ویروس کرونا (اومیکرون)، در ردیف ویروسهای «با قابلیت سرایت بالا» و «نگرانکننده»، تلاشهای جهانی برای مهار این سویه جدید تشدید شده است.
«اومیکرون»، که یکی از تغییریافتهترین موارد جهش ویروس کرونا محسوب میشود، برای اولین بار در آفریقای جنوبی کشف شد و از آن زمان در بلژیک، بوتسوانا، سرزمینهای اشغالی فلسطین و هنگکنگ شناسایی شده است.
علاوهبر کشورهای عضو اتحادیه اروپا، بریتانیا و روسیه، آمریکا و کانادا هم اعلام کردهاند که ورود مسافران از کشور آفریقای جنوبی و هفت کشور دیگر جنوب آفریقا را تعلیق میکنند. این اقدامات در حالی صورت میگیرد که ایمنیشناسان هشدار دادهاند که احتمالا اقدامات برخی کشورها جهت اعمال محدودیتهای سفر برای جلوگیری از انتشار جهانی «اومیکرون» خیلی دیر باشد.