kayhan.ir

کد خبر: ۲۳۰۵۷۴
تاریخ انتشار : ۰۱ آذر ۱۴۰۰ - ۲۲:۲۵
نیویورک تایمز خبر داد

هشدار آمریکا به اسرائیل؛ خرابکاری‌های شما باعث شتاب پیشرفت هسته‌ای ایران شده است

به گزارش روزنامه آمریکایی، مقام‌های این کشور به رژیم صهیونیستی هشدار داده‌اند حملات به تأسیسات هسته‌ای ایران «غیرسازنده» بوده و سبب تسریع برنامه هسته‌ای ایران شده است.

روزنامه آمریکایی «نیویورک‌تایمز» در گزارشی نوشت در ۲۰ ماه گذشته عوامل اطلاعاتی رژیم صهیونیستی، دانشمند ارشد هسته‌ای ایران را ترور کرده و انفجارهای بزرگی را در چهار تأسیسات هسته‌ای و موشکی ایران به راه انداختند به این امید که سانتریفیوژهای تولیدکننده سوخت هسته‌ای را فلج کنند و روزی را به تاخیر بیندازند که ایران ممکن است قادر به ساختن بمب باشد، اما مقامات اطلاعاتی آمریکا و بازرسان بین‌المللی می‌گویند که ایرانی‌ها بسرعت دوباره آنها را احیا کرده‌اند – اغلب با نصب ماشین‌های جدیدتر که می‌توانند اورانیوم را با سرعتی بسیار بیشتر غنی‌سازی کنند.به نوشته روزنامه آمریکایی، زمانی که کارخانه‌ای که قطعات کلیدی سانتریفیوژ را می‌ساخت، در اواخر بهار دچار آنچه انفجاری فلج کننده به نظر می‌رسید، شد که بسیاری از موجودی قطعات و دوربین‌ها و حسگرهای نصب‌شده توسط بازرسان بین‌المللی را از بین برد، تولید تا اواخر تابستان از سر گرفته شد. یکی از مقامات بلندپایه آمریکایی آن را طرح «بازسازی بهتر» تهران خواند.
نیویورک‌تایمز به نقل از چند مقام آگاه با بحث‌های پشت صحنه گزارش داد مقامات آمریکایی به همتایان اسرائیلی خود هشدار داده‌‌اند که حملات مکرر به تأسیسات هسته‌ای ایران ممکن است از نظر تاکتیکی رضایت‌بخش باشد، اما این حملات در نهایت نتیجه خلاف انتظار دارند. اما به ادعای این گزارش، مقامات اسرائیلی گفته‌اند که قصد کاستن از این اقدامات را ندارند، و هشدارهایی مبنی بر اینکه چنین اقداماتی ممکن است تنها بازسازی سریع برنامه ایران را تشویق کنند، نادیده گرفته‌اند. به ادعای نیویورک‌تایمز، این یکی از بسیاری از زمینه‌هایی است که در آن ایالات متحده و اسرائیل درخصوص مزایای استفاده از دیپلماسی به جای زور در قبال ایران اختلاف نظر دارند. در بخش دیگری از این گزارش بعد از اعتراف به ناکارآمدی چنین اقدامات خرابکارانه‌ای در کند کردن برنامه هسته‌ای ایران، به ناتوانی فشار تحریمی هم اذعان شده است.
نیویویک‌تایمز نوشته، به‌طور علنی، ایالات متحده اشاره کرده که اگر ایران در وین «سنگ‌اندازی» کند، ممکن است مجبور شود تحریم‌های جدیدی را در نظر بگیرد. «رابرت مالی» نماینده آمریکا در امور ایران، اخیراً با انداختن توپ در زمین ایران مدعی شد در حالی که انتخاب با ایران است که کدام مسیر را برود، ایالات متحده و سایر متحدانش باید برای هر انتخابی که تهران انجام می‌دهد آماده باشند. وی خاطرنشان کرد که بایدن و بلینکن هر دو گفته‌اند که اگر دیپلماسی شکست بخورد، «ما ابزارهای دیگری داریم - و از ابزارهای دیگر برای جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح اتمی استفاده خواهیم کرد».
خرید زمان
به گزارش این رسانه آمریکایی، در داخل کاخ سفید، در روزهای اخیر تقلاهایی وجود داشته برای بررسی اینکه آیا نوعی توافق موقت ممکن است برای محدود کردن برنامه هسته‌ای ایران قابل دستیابی باشد و در مقابل، ایالات متحده ممکن است تعداد محدودی از تحریم‌ها را کاهش دهد که مشکل را حل نمی‌کند اما ممکن است برای مذاکره زمان بخرد و در عین حال تهدیدات اسرائیل برای بمباران تأسیسات ایران را هم متوقف می‌کند.
طبق این گزارش، خرید زمان، شاید به میزان زیادی ضروری باشد. اما بسیاری از مشاوران بایدن در این خصوص تردید دارند که اعمال تحریم‌های جدید علیه مقامات ایران، ارتش یا تجارت نفتی‌اش - در کنار ۱۵۰۰ تحریمی که ترامپ تحمیل کرد - موفقیت‌آمیزتر از تلاش‌های گذشته به منظور تحت فشار قرار دادن ایران برای تغییر مسیر باشد.
به نوشته نیویورک‌تایمز، گام‌های تهاجمی‌تر که سال‌ها پیش موفقیت‌آمیز بودند، ممکن است نتیجه‌ای را که در ذهن دارند به همراه نداشته باشند. در داخل آژانس امنیت ملی و فرماندهی سایبری ایالات متحده، اتفاق نظر وجود دارد که اکنون انجام آن نوع حمله سایبری که ایالات متحده و اسرائیل بیش از یک دهه پیش انجام دادند، زمانی که به ادعای این روزنامه آمریکایی، یک عملیات مخفی با نام رمز «بازی‌های المپیک» سانتریفیوژها در سایت غنی‌سازی هسته‌ای نطنز را برای بیش از یک سال فلج کرد، بسیار سخت‌تر است. بر اساس این گزارش، مقام‌های فعلی و سابق آمریکایی و صهیونیست خاطرنشان می‌کنند که ایرانی‌ها از آن زمان به بعد سیستم دفاعی خود را بهبود بخشیده و نیروهای سایبری خود را ساخته‌اند، که دولت آمریکا هفته گذشته هشدار داد به‌طور فزاینده‌ای در داخل ایالات متحده فعال هستند.
آمریکا باید واقعیت‌ جدید توافق هسته‌ای را بپذیرد
پایگاه خبری شبکه «الجزیره» در خبری فوری نوشت که «علی باقری» مذاکره‌کننده ارشد ایرانی در گفت‌وگو با این شبکه گفته است: آمریکا چاره‌ای جز پذیرش واقعیت جدید توافق هسته‌ای ندارد. وی افزود: بازگشت به توافق هسته‌ای مستلزم تحقق اراده در سیاست آمریکا و اروپا است. اگر اروپایی‌ها در مقابل واشنگتن هیچ استقلالی در تصمیم گیری نداشته باشند، حضور آنها در مذاکرات چه فایده‌ای دارد؟
به نوشته الجزیره، وی تصریح کرد: تا زمانی که طرف مقابل متعهد نشود، هیچ دلیلی برای عقب‌نشینی ما از سیاست هسته‌ای وجود ندارد.
معاون سیاسی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران افزود: ما فعالیت‌های هسته‌ای خود را مطابق با مفاد توافق هسته‌ای ادامه و توسعه خواهیم داد. این دیپلمات ارشد ایرانی که قرار است ریاست تیم مذاکراتی ایران را در مذاکرات وین برعهده داشته باشد، در ادامه درخصوص تحولات و مسائل منطقه‌ای نیز تصریح کرد: مسائل منطقه فقط بین کشورهای منطقه مورد بررسی قرار می‌گیرد. وی پنجشنبه پیش اعلام کرده بود که موفقیت مذاکرات هشتم آذر در گرو «اراده جدی» و «آمادگی عملی» طرف مقابل برای «لغو تحریم‌ها» است. سعید خطیب‌زاده سخنگوی وزارت امور خارجه در نشست خبری گفت: بهتر است همه متمرکز شویم بر این‌که گفت‌وگوهای وین جدی باشد. طرف‌های مقابل به خوبی می‌دانند و باید باز هم بدانند که تمرکز ما بر رفع تحریم‌های یکجانبه، فراسرزمینی و غیرقانونی است که بر ضد ایران اعمال شده است.
اسرائیل: از توافق قوی‌تر با ایران حمایت می‌کنیم
وزیر جنگ رژیم صهیونیستی یکشنبه شب به وقت تهران گفت که از توافق طولانی‌تر و با نظارت دقیق‌تر با ایران حمایت می‌کند.
به نوشته وبگاه عروتص شوع
«بنی گانتز» وزیر جنگ رژیم اسرائیل در نشستی در دانشگاه کالیفرنیا گفت: من از توافق هسته‌ای که طولانی‌تر، قوی‌تر و با نظارت دقیق‌تر باشد، حمایت خواهم کرد. موشه یعلون، وزیر جنگ سابق رژیم صهیونیستی در اظهاراتی به انتقاد همزمان از توافق هسته‌ای و خروج آمریکا از آن توافق پرداخت.
یعلون، طی سخنرانی در کنفرانس امنیتی روزنامه هاآرتص گفت: «تصمیم دولت ترامپ برای خروج از توافق هسته‌ای ایران، با تشویق بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر سابق اسرائیل، اشتباهی بزرگ بود گرچه در زمان امضای توافق با ایران در دوران دولت اوباما نیز مخالف آن بودم». بر اساس این گزارش، وی در این‌باره توضیح داد: با نگاهی به سیاست دهه گذشته درباره ایران، اشتباه اصلی خروج از توافق بود. این توافق به خودی خود یک اشتباه تاریخی بود، اما خروج از آن بهانه‌ای برای ادامه [غنی‌سازی] به آنها داد. ترامپ تصمیم خروج از توافق در سال ۲۰۱۸ را با تشویق‌ها و تمجید نتانیاهو اتخاذ کرد. یوسی کوهن، رئیس سابق سازمان جاسوسی رژیم صهیونیستی (موساد) ادعا کرد که ایران از زمان خروج آمریکا از توافق هسته‌ای در سال ۲۰۱۸، اورانیوم بیشتری غنی‌سازی می‌کند.
کوهن با غیرممکن دانستن توافق آمریکا و ایران برای احیای برجام، مدعی شد تل‌آویو اجازه نمی‌دهد ایران به توانایی اتمی نظامی دست یابد.
به گزارش فارس، نشریه اینترسپت با اشاره به بی‌اعتمادی ایرانیان به وعده‌های دولت آمریکا نوشت، کاخ سفید در حال تشدید تلاش‌های پشت پرده خود برای هدف قرار دادن اقتصاد تهران است. جیمز ریش، سناتور جمهور‌ی‌خواه ایالت «آیداهو» در گفت‌وگو با روزنامه جروزالم‌پست در زمینه مذاکرات آتی رفع تحریم‌های ایران گفت،ایران پذیرای خطوط قرمز آمریکا در مذاکرات آتی نخواهد بود و این گفت‌وگوها اتلاف وقت است. همچنین منابع صهیونیستی نوشتند، در دستگاه‌ امنیتی این رژیم بدبینی زیادی درباره مذاکرات هسته‌ای وین وجود دارد چرا که برآوردها نشان می‌دهد آمریکا آماده امتیازدهی است.
به گزارش خبرگزاری‌ها، رافائل گروسی مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در خصوص سفرش به تهران گفت امیدوار است نتیجه این سفر ایجاد کانال گفت‌وگوی مستقیم برای ازسرگیری فعالیت‌های راستی‌آزمایی ضروری این نهاد در ایران باشد.