kayhan.ir

کد خبر: ۲۲۹۸۲۹
تاریخ انتشار : ۲۲ آبان ۱۴۰۰ - ۲۱:۰۴

بحران در نهاد امنیتی رژیم صهیونیستی افسران ارشد موساد استعفا کردند

منابع رسانه‌ای رژیم صهیونیستی از تغییرات ساختاری در موساد و متمرکز شدن بر بخش‌های عملیات و فناوری خبر دادند و گفتند دلیل استعفای جمعی شماری از مقامات این سازمان، اعتراض به این امر است.
رژیم صهیونیستی با بحران‌های مختلفی مواجه است. این رژیم در برابر موشک‌های گروه‌های مقاومت خود را بی‌دفاع نشان داده است، فقر در سرزمین‌های اشغالی تبدیل به یک بحران شده و اختلافات سیاسی نیز مزید بر علت شده است. اما بحران در سازمان‌های اطلاعاتی نیز اکنون به چالش دیگری تبدیل شده است. در پی انتشار خبر استعفای شماری از مقامات بلندپایه در سازمان جاسوسی موساد رژیم صهیونیستی، جزئیات جدیدی از این امر در رسانه‌های این رژیم منتشر شد. رسانه‌های صهیونیستی، اخیرا اعلام کردند که سه افسر رده بالای موساد مسئول بخش جذب نیرو و مزدور، بخش فناوری و بخش موسوم به مبارزه با تروریسم موساد در واکنش به تصمیمات «دیوید بارنیا»، رئیس‌جدید موساد استعفا کردند. برخی منابع رسانه‌ای نیز اعلام کردند که قرار است، شمار دیگری از مقامات این دستگاه جاسوسی طی روزهای آتی در اعتراض به تغییرات و تعطیلی برخی از بخش‌های موساد و باز شدن بخش‌های جدید و تقویت برخی دیگر از بخش‌‌ها استعفا کنند.
بنا بر جزئیات جدید منتشر شده در رسانه‌های صهیونیستی، دلیل اصلی این استعفاها، ایجاد تغییرات ساختاری است که رئیس‌موساد از زمان تصدی پستش در ماه می‌ گذشته (خرداد ماه)، آغاز کرده است. روزنامه القدس العربی پیشتر نوشته بود که استعفای جمعی مقامات مسئول در موساد به دلیل تصمیمات رئیس‌این دستگاه برای ایجاد تغییرات ساختاری در موساد صورت گرفته است؛ امری که مقامات ارشد این سرویس با آن مخالفند.
ایتامار آیچنر خبرنگار بخش سیاسی وبگاه «وای نت»، طی گزارشی نوشت: «بارنیا از زمان تصدی پست [جدید] یک تغییر استراتژیک در کار این سازمان را هدایت کرد که ثابت می‌کند موساد به ویژه در مواجهه با تهدید ایران دچار رکود نیست.» در ادامه این گزارش به نقل از منابع آگاه موساد نوشت که دلیل اصلی استعفای مقامات موساد، ایجاد همین تغییرات است و اگر این تغییرات نبود، موساد نوک حمله سرویس‌های اطلاعاتی را در سراسر جهان از دست می‌داد.
بنا بر این گزارش، ​رئیس‌موساد قصد دارد که کار این دستگاه جاسوسی بر دو حوزه متمرکز شود: فناوری و عملیات. بارنیا احساس می‌کند که موساد در هر چیزی که به فناوری مربوط می‌شود، در مقایسه با سایر دستگاه‌های [اطلاعاتی] جهان عقب است. او جدا‌سازی سرویس فناوری و تقسیم آن به چندین «نوک حمله» را هدایت کرد، اهداف جدیدی را تعریف کرد و قابلیت‌ها و توانمندی‌ها را با توجه به شرایط حاکم بر جهان افزایش داد. بر اساس گزارش وای نت، در بخش عملیات، «بارنیا تصمیم گرفت بیشتر بر روی بخش‌های عملیاتی که همچنان در خط مقدم کار این سرویس قرار دارد، سرمایه‌گذاری کند و توانایی‌ها را از مناطق عملیاتی که نتایج قبلی را به ارمغان نمی‌آورد، بگیرد. در این طرح‌ها، بارنیا خواستار تقویت ارتباط بین حوزه‌های فناوری و عملیاتی شد.»
عرب ۴۸ با بازنشر این گزارش به زبان عربی نوشت که رئیس‌جدید موساد از می‌ماه گذشته با انتخاب «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر سابق رژیم صهیونیستی در این پست قرار گرفته است. وی که ۵۶ سال سن دارد، از سال ۲۰۱۹ نائب‌رئیس‌موساد بود و از زمان فاجعه اشغال فلسطین تاکنون دارای نام مستعار «دالیت» (حرف دال در زبان عبری) است. وی که انتظار می‌رفت مانند رئیس‌سابق موساد، روند ریسک پذیری تهاجمی را بر جمع‌آوری صرف اطلاعات ترجیح دهد، سابقه خدمت در یگان کماندوهای نخبه اسرائیلی در ستاد کل ارتش اسرائیل و تصدی چندین پست در بخش‌های مختلف موساد، از جمله ریاست بخش جذب جاسوس موساد و فعالیت در بخش شنود الکترونیکی را در کارنامه کاری خود دارد.