مشاور نظام صنفی کشاورزی:
حذف ارز 4200 تومانی منجر به خوداتکایی در تولید شکر شد
مشاور نظام صنفی کشاورزی و منابع طبیعی با بیان اینکه حذف ارز ۴٢٠٠ تومانی منجر به خوداتکایی در تولید شکر شد، از وزارت جهاد خواست هر چه سریعتر نرخ چغندر قند را اصلاح کند.
سید جعفر حسینی در گفتوگو با خبرگزاری مهر با اشاره به اینکه اصلاح قیمت چغندر قند در دستور کار شورای قیمتگذاری محصولات استراتژیک قرار گرفته اما هنوز تغییر قیمت در این خصوص انجام نشده است، افزود: برای سال زراعی ۱۴۰۰-۱۴۰۱ قیمت خرید تضمینی هر کیلوگرم چغندر قند بهاره ۱,۴۷۳ تومان و دو ریال تعیین شده در حالی که قیمت پیشنهادی ما ۱,۸۰۰ تومان بوده است.
وی با اشاره به اینکه تناسب قیمت در نرخگذاری محصولات استراتژیک برای سال زراعی جاری رعایت نشده است، گفت: قیمت خرید تضمینی دانههای روغنی که محصول رقیب چغندر قند هستند افزایش بیشتری داشته و همین موجب گرایش کشاورزان به کشت این محصولات و کاهش تولید چغندر قند خواهد شد.
مشاور نظام صنفی کشاورزی و منابع طبیعی افزود: همچنین بیتوجهی به تورم انتظاری در قیمتگذاری محصول چغندر قند بهاره با توجه به اینکه برداشت آن در پاییز آینده صورت میگیرد میتواند عامل مؤثری در عدم استقبال کشاورزان از کشت چغندر قند باشد.
حسینی با اشاره به اینکه امسال از محل تولید چغندر قند و نیشکر در مجموع حدود یک میلیون و ٨۵٠ هزار تن شکر در کشور تولید میشود، ادامه داد: با توجه به افزایش قیمت جهانی شکر هم اکنون تولید این محصول در کشور مزیت دارد و با تولیدی که انجام شده حدوداً تا تابستان سال آینده نیازی به واردات کشور
نداریم.
مشاور نظام صنفی کشاورزی و منابع طبیعی با اشاره به اینکه حذف ارز ۴٢٠٠ تومانی از واردات شکر تولید این محصول را در داخل کشور دارای مزیت بیشتری کرد، ادامه داد: تخصیص ارز ۴٢٠٠ تومانی منجر به واردات شکر ارزان قیمت و به صرفه نبودن تولید میشد در حالی که این کالا به دست مصرفکننده هم ارزان نمیرسید و با احتکار و کمبود شدید آن در بازار مواجه بودیم و به عبارتی تنها چند نفر از مزیت تخصیص ارز ۴٢٠٠ تومانی برای واردات این کالا بهرهمند شدند.
حسینی با اشاره به اینکه هم اکنون قیمت شکر تولید داخل درب کارخانه حدود ١٢ هزار و ۵٠٠ تومان است، ادامه داد: این رقم حدود چهار هزار تومان ارزانتر از شکر وارداتی است.
او از شورای قیمتگذاری خواست هر چه سریعتر اصلاح قیمت چغندر قند را تعیین تکلیف کند تا تولید این محصول در سالجاری دچار مشکل نشود.