اخبار ویژه
نعل وارونه اشرافیت سیاسی درباره انتصاب دامادها و فامیلها
رسانههای زنجیرهای وابسته به ائتلاف اشرافی حاکم بر دولت سابق، بازی تکرار پرحجم یک دروغ و جنجال گسترده برای واقعیت جا زدن آن را در پیش گرفتهاند.
روزی نیست که چندین روزنامه و صدها سایت و هزاران کانال در فضای مجازی، درباره انتصابات گسترده فامیلی در دولت جنجال نکنند. تیترهایی مانند «انتصابات فامیلی در دولت سیزدهم ادامه دارد»(روزنامه شرق)، «آموزش و پرورش هم داماد میشود»(روزنامه آرمان)، «انتصاب فامیلی؛ قطاری که هر روز با سرعت بیشتری شتاب میگیرد»(خبرگزاری خبرآنلاین) و... نمونههایی از این فضاسازیهای دروغین است.
اخیرا «محمد-م» از اعضای سردبیری خبرگزاری خبرآنلاین (وابسته به تیمی از مدیران دولت سابق) مدعی شد دولت رئیسی، دولت دامادهاست و اصولا انتصاب دامادها و برادرزنها، یک کار ارزشمند محسوب میشود. او این ادعا را بدون ارائه حتی یک سند منتشر کرد همزمان خبرآنلاین در ادامه خوشخدمتی به اشرافیت مدعی اعتدال و اصلاحات - که اتفاقا سابقه سیاهی در خویشاوندسالاری و فامیلبازی در دولت سابق دارند - مدعی شد «قطار انتصابات فامیلی در دولت جدید هر روز شتاب بیشتری میگیرد».
نویسنده ادامه میدهد: اواخر شهریورماه صحبتهایی در مورد انتصاب سیدعلی علمالهدی به ریاست دانشگاه پیامنور به گوش رسید که او در واکنش به این خبر گفته بود: «براساس عهدی که بسته شده هیچیک از نزدیکان آیتالله رئیسی در سمتهای اجرایی مسئولیتی نخواهند گرفت. از حدود یک ماه پیش شایعاتی مبنی بر انتخابم به عنوان رئيس دانشگاه از سوی دانشجویان مطرح شد و این شایعات هم بهدلیل اینکه بنده برادر همسر آقای رئیسی، رئیسجمهور هستم، قوت گرفت. در حالی که این نوع اخبار کذب است و بنده مسئولیت اجرایی ندارم و نخواهم داشت».[اذعان به دروغ بودن خبر!]
علاوه بر این در ماه گذشته گزارشی منتشر شد که نشان میداد در زمانی کوتاه تنها 180 انتصاب در حوزه معاونان وزیر، استانداران، مدیران سازمانهای بزرگ دولتی، مشاوران و روسای دانشگاههای مهم در دولت سیزدهم انجام شده که براساس آن لیست بیشترین سهم تغییرات برای وزارت ارشاد و بهداشت بود و تقریبا در تمامی وزارتخانهها تغییر رئیس حراست انجام شده بود.[چه ربطی به انتصاب دامادها و فامیلی دارد؟!]
از طرفی صحبتهایی در مورد استخدام داماد مصباحیمقدم منتشر شده بود که این عضو جامعه روحانیت مبارز گفته بود: «بنده چهار داماد دارم و هیچکدام چنین مسئولیتی ندارند.»[اعتراف به دروغ بودن خبر!]
خبرآنلاین در پایان به موضوع حکم مشاوری شهردار تهران برای داماد خود (که لغو شد) اشاره میکند بیآنکه توضیح بدهد این موضوع چه ربطی به دولت دارد؟!
در همین حال روزنامه «جمهوری اسلامی» در ادامه خدماتدهیاش به اشرافیت معارض دولت جدید مینویسد: «واکنش رئیسجمهور رئیسی به اعتراضات رسانهها درباره انتصابات فامیلی در بدنه قوه مجریه، با استقبال افکار عمومی مواجه شد، ولی انتظار مردم این است که در این انتصابات تجدیدنظر شود. برخلاف آنچه آقای رئیسجمهور دیروز در این زمینه گفت، باز هم اخباری درباره انتصابات فامیلی بهویژه انتصابات «دامادمحوری» شنیده میشود که مأیوسکننده است».
نویسنده این تحلیل باسمهای هم سندی جز «شنیده میشود»، ارائه نکرده و حال آنکه رئیسجمهور از مدیران و وزرا خواسته بود درباره اخبار کذب منتشر شده روشنگری کنند.
در همین حال زهرا نژادبهرام عضو سابق شورای شهر در ادعایی بیسند گفته: «انتصاب دامادها و باجناقها[!] ظاهر خوبی برای دولت ندارد».
موضوع دیگری که خالی بودن دست جنجالکنندگان را میرساند، فضاسازی درباره گزینه پیشنهادی رئيسجمهور برای تصدی وزارت آموزش و پرورش است؛ که از جمله باعث شد روزنامه اجارهای آرمان یزد به قول معروف گودرز را به شقایق ربط دهد و تیتر بزند «آموزش و پرورش هم داماد میشود». واقعیت چیست؟! گزینه پیشنهادی دولت، برادر داماد آقای زاکانی است. عنایت کنید نه حتی داماد زاکانی بلکه برادر داماد او! خب این موضوع چه دخلی به ادعای دروغین انتصاب دامادها در دولت دارد؟!
ادعای دیگری که تکذیب شد، ادعای انتصاب دامادهای حجتالاسلام مصباحیمقدم در دولت بود. وی در پاسخ به این سوال که آیا از خویشاوندان شما هم در دولت جدید پست گرفتهاند؟ عنوان کرد: بنده برای هیچیک از بستگانم واسطه نشدم. اگر مواردی هم در فضای مجازی منتشر شده است مبنی بر اینکه فلانی خویشاوند مصباحیمقدم است، دروغ محض است. آنها چنان بهطور قاطع، اینگونه دروغها را مطرح میکنند که مثلا فرد خودش هم باورش میشود ولی حقیقت ندارد و کذب محض است. من از خویشاوندانم کسی را به مسئولیت نرساندهام. حقیقت این است که VOA و ظاهرا BBC و منافقین به صورت بسیار گستردهای انتشار دادهاند که داماد مصباحیمقدم مسئولیت فلان پست مهم را برعهده گرفته است. بنده چهار داماد دارم و هیچکدام چنین مسئولیتی ندارند.
فضاسازی پادوهای رسانهای اشرافیت مدعی اعتدال و اصلاحات علیه دولت جدید در حالی است که طیف حاکم بر دولت سابق، مصداق بارز خویشاوندسالاری و فامیلبازی در انتصابات و همچنین ایجاد موقعیتهای رانتخواری محسوب میشدند. از دستیار ویژه رئيسجمهور که به خاطر مفاسد مالی در زندان به سر میبرد، تا داماد وزیر صمت(و رفاه) و دختر آن یکی وزیر صمت، و انتصابهای کذایی برای دامادهای برخی مقامات ارشد دولتی و عضویتهای غیرقانونی در هیئت علمی و...
فضاسازی علیه دولت جدید به خاطر بیکفایتی دولت سابق!
یک روزنامه زنجیرهای اذعان کرد: «مردم کلا از اصلاحطلبان مأیوس شدهاند».
به نظر میرسد همین آگاهی از سرخوردگی مردم و ضمنا اقبال 72 درصدی به آقای رئيسی در نظرسنجیها، علت عقدهگشایی بیملاحظه افراطیون مدعی اصلاحات، علیه دولت نوپا باشد.
روزنامه آفتاب یزد در یادداشتی نوشت: ناامیدیِ حاکمِ حاصل از عملکرد دولت دوازدهم بر بخش عظیمی از جامعه بهعنوان پشتوانه جریان اصلاحطلبی سبب شد تا حامیان این جریان در کنشهای سیاسی گوشه عزلت گزیده، آن بر سرِ اصلاحطلبان و جریان اصلاحطلبی آید که بهزعم کسانی چون راقم سطور، نه اصلاحطلبان که اصلاحطلبی به مسلخ رفت و جنازهاش تشییع شد. این امر سبب شد تا اقلیتی نسبتاً ثابت(به نسبت واجدین شرایط رای) بهعنوان پایگاه اجتماعی جریان اصولگرایی بتوانندکاندیداها / کاندیدای موردنظر خود را بدون دغدغه رقابتهای انتخاباتیِ مجلس یازدهم و ریاستجمهوری سیزدهم بر دو قوه قانونگذاری و اجرایی کشور بنشانند.
مدیریت منفعل و ناکارآمد دولت دوازدهم و انگشت نهادن بر ضعفهای آن - اعم از وابسته یا غیروابسته به تحریمها و برجام - از سوی وابستگانِ به جریان اصولگرایی و در شیپور دمیدن مدام در فضای یأسآلود ایجاد شده از یکسو، تبلیغات گسترده و تلقین شده به بدنه اجتماعیِ جریان اصولگرایی مبنی بر اینکه بیش از ۷۰ درصد معضلات و مسائل معتنابه کشور، بالاخص در حوزه اقتصادی، حاصل سوءمدیریت و ناکارآمدی دولت وقت است و با روی کار آمدن دولت همسو با جریان مذکور چنان گشایشی در امور صورت خواهد گرفت که توافق در برجام نه تنها تاثیری آنچنان بر اقتصاد و وضعیت معیشتی مردم نخواهد داشت که گزینه آخر رفع اندک مشکلات مرتبط با آن خواهد بود از سوی دیگر، سبب شد تا هر چه از مزرعه اصلاحطلبی ناامیدی رویید در مزرعه جریان اصولگرایی بذر امید کاشته شود.
نویسنده میافزاید: اکنون که قریب به ۳ ماه از جلوس آقای رئیسی بهعنوان نماینده جریان اصولگرایی بر کرسی دومین جایگاه قدرت کشور با کولهباری از امیدِ وعده داده شده به آینده روشن در تبلیغات انتخاباتیِ ایشان و حامیانشان میگذرد با معرفی آخرین وزیر جا مانده از دولتِ متشکل از افرادی که اکثریت آنها منتقدان زیادی را نسبت به تواناییها و تخصص و سوابق اجرایی بههمراه دارند، هرچند زودهنگام است که بتوان نظری قطعی در خصوص عملکرد هر یک از آنها ارائه داد، ارزیابی عملکرد آنها از سوی کارشناسان میتواند آغازی باشد برای به چالش کشیدن برونداد آنچه را که بر طبل تبلیغاتی برنامهها و اهداف ایشان در دفاع از برنامههای خود در جلب رضایت و رای اعتماد مجلسِ همسو با خود ارائه دادهاند.
طولانی و پیوسته بودن سفرهای استانی آقای رئیسی و هیئت دولت در طول سه ماه گذشته به منظور آشنایی بیشتر و گشودن گره از مشکلات مردم، انتظارات فراوانی را برای تودههای مردم (بخوانید هوادارانش) به وجود آورده و میآورد که ممکن است در سیاستگذاریهای کلانِ سیاست مُدرن به دلایل متعددی اعم از کارشناسی یا بودجه و... یا به فراموشی سپرده شود و یا قابلیت اجرایی نیابد و با گذشت زمان کورسوهای امید را به ناامیدی بدل کند.
با عنایت به آنچه آمد این سوال پیش میآید که آیا با ادامه روند کنونی، دولت سیزدهم میتواند بذر امیدِ کاشته شده در مزرعه خود را درو نماید یا نتیجه عملکردش در پایان چهار سال همان خواهد بود که بر بدنه اجتماعی جریان اصلاحطلبی در طول دولت دوازدهم آمد؟ و... و آیا رئیسی برای جریان اصولگرایی به مثابه همانی خواهد بود که روحانی برای جریان اصلاحطلبی؟
در یادداشت روزنامه زنجیرهای، حاوی یک خبر قطعی و یک تحلیل باسمهای (آرزوی عقدهگشایانه) است. ناامیدی مردم از افراطیون مدعی اصلاحات و اعتدال، یک خبر قطعی است که در اثر سوءمدیریت 8 ساله آنها و فاصلهگیری اشرافی از مردم اتفاق افتاده است. اما کپی کردن همین ناامیدی نسبت به مدعیان اعتدال و اصلاحات و مشابهتسازی با دولتی که دو ماه و نیم بیشتر از تشکیل آن نمیگذرد، صرفا انگیزههای خباثتآلود برای انداختن دولت از چشم مردم را نشان میدهد و حال آنکه به شهادت نظرسنجیهای داخلی و خارجی (از جمله مؤسسات گالوپ و دانشگاه مریلند و ایسپا و...) میزان محبوبیت و مقبولیت آقای رئیسی در همین دو ماه افزایش یافته و به بالای 70 درصد رسیده که علت آن همت دولت به حضور در میان مردم، مهار بحران کرونا و واکسیناسیون، جدیت در مبارزه با فساد و بستن گلوگاههای آن، صداقت و صراحت با افکار عمومی و... است. ضمنا مردم فرق رئیسجمهوری که با مردم صادق است و به هنگام بروز مشکل در میان و کنار مردم است، با دولتمردانی که با مردم همراه و روراست نبودند را کاملا
درک میکنند.