ایمنی ناشی از واکسیناسیون عمومی در آذرماه ایجاد میشود
بهرام عیناللهی در مصاحبه با خبرگزاری صدا و سیما افزود: حدود ۳ تا ۴ هفته بعد از دُز دوم ایمنی لازم ایجاد میشود یعنی فردی که دُز اول را تزریق میکند و یک ماه بعد از آن دُز دوم را تزریق میکند تقریباً دو ماه بعد از اولین تزریق به ایمنی لازم میرسد.
عیناللهی اظهارداشت: وضعیت ما از نظر واکسیناسیون بهتر شده است و امروز به ۹۴ میلیون دُز تزریق میرسیم و امیدواریم تا آخر این ماه بتوانیم تزریق دُز دوم را برای
۸۰ درصد جمعیت به اتمام برسانیم.
وی بیان داشت: در شهرهایی که اکنون قرمز شدهاند رعایت دستورالعملهای بهداشتی کمتر بوده، اما خوشبختانه تا الان شهرهای قرمز ما جزو شهرهای کم جمعیت هستند و ما براساس نسبت جمعیت به بستریها وضعیت شهر را اعلام میکنیم. وزیر بهداشت گفت: با توجه به سرد شدن هوا و بسته شدن پنجرهها مردم باید بیشتر رعایت کنند تا شاهد تکرار گرفتاریهای موج پنجم نباشیم، عادیانگاریها زیاد شده و مردم گمان میکنند کرونا تمام شده است در حالی که خطر همچنان وجود دارد و حتی آنهایی که واکسن زدهاند هم مبتلا میشوند، اما واکسیناسیون میتواند از وخامت حال بیماران و مرگ و میر بکاهد.
عیناللهی افزود: موج جدید کرونا در جهان آغاز شده است و ما شاهد افزایش مبتلایان و فوتیها در کشورهایی مثل آمریکا، روسیه و ترکیه هستیم.
روند افزایشی کرونا در 4 استان کشور
سرپرست مرکز فناوری اطلاعات وزارت بهداشت گفت: روند کرونا در چهار استان افزایشی است و باید با هوشیاری مانع بروز پیک ششم کرونا در سطح کشور شد.
به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، علی شریفی زارچی در مورد تغییرات رنگبندی شهرها و مقایسه آمار کرونا با توجه به واکسیناسیون اظهارداشت: از اسفند ٩٨ تاکنون پنج موج را پشت سر گذاشته ایم و بزرگترین آن موج پنجم بوده است؛ بهمن و اسفند ٩٩ در همه استانها به جز خوزستان وضعیت آرامی داشتیم. روند اکثر استانها نزولی است و سیستان و بلوچستان، قزوین، سمنان و یزد در دو هفته اخیر روند افزایشی نگرانکننده دارند.
شریفی زارچی ادامه داد: ٢٣ مرداد در اوج قله پنجم بودیم و پس از آن روند کاهشی شد و به همین دلیل رنگ شهرها تغییر کرد و اکنون در لبه پایین رونده موج پنجم هستیم و در ١٧ مهرماه همه شهرها در وضعیت آبی و زرد قرار گرفتند و تنها چند شهر وضعیت قرمز داشتند.
وی ادامه داد: در آبان ماه در برخی شهرها روند کرونا افزایشی شد و در سمنان، سیستان و بلوچستان، جنوب یزد برخی شهرها وضعیتشان قرمز شده است و اکنون در سر دو راهی قرار داریم و اگر در این شهرها کنترل جدی صورت گیرد و ادارات نکات را رعایت کنند؛ وضعیت خطرناک نخواهد شد و باید توجه داشت که اکنون نمیتوان تصور کرد در شهرهای قرمز مدارس باز شوند و باید با هوشیاری مانع بروز پیک ششم کرونا در سطح کشور شد. سرپرست مرکز فناوری اطلاعات وزارت بهداشت گفت: روند کلی کشور نزولی است و به همین دلیل تعداد شهرهای آبی افزایش پیدا کرد و از طرفی در برخی نقاط افزایش کرونا را داریم و به همین دلیل تعداد شهرهای قرمز هم افزایشی است.
شریفی بیان داشت: در استان گیلان به نسبت کل جمعیت بیشتر میزان افراد واکسینه شدند؛ کمترین میزان واکسیناسیون را در سیستان و بلوچستان را داریم و اکنون که روند واکسیناسیون به جوانان و نوجوانان در این استان رسیده روند واکسیناسیون نزولی است و با پدیده قرمز شدن شهرها در این استان مواجه هستیم.
وی گفت: موج پنجم از استان سیستان و بلوچستان و جنوب شرق آغاز و به شمالغرب کشور ختم شد. از ابتدای آبان در برخی شهرها به صورت پراکنده دوباره روندشیوع کرونا افزایشی شد. اگر بهموقع به داد شهرهای قرمز درگیر کرونا برسیم، وضعیت حادی را نخواهیم داشت.