وزیر کشور: اعضای FATF خودشان پولشو و قاچاقچی هستند
سرویس سیاسی-
احمد وحیدی گفت: آقایانی که FATF را درست کرده و ادعا میکنند ناظر بر فعالیت بانکهای بینالمللی هستیم، چرا مانعی برای اقتصاد و گردش مالی مواد مخدر ایجاد نمیکنند؟
احمد وحیدی وزیر کشور سهشنبه در نشست تخصصی برنامه تحول راهبردی مبارزه با مواد مخدر با یادآوری اینکه اقتصاد مواد مخدر از جمله اقتصادهای مهم در دنیا است و به راحتی و به سادگی از سوی کسانی که از آن منتفع میشوند کنار گذاشته نخواهد شد، خاطرنشان کرد: مافیای جهانی به راحتی جریان پولشویی را در دنیا اداره میکند و اقتصاد پررونقی را از این جهت سامان میدهد. ضمن اینکه ادعای شفافیت بانکهای جهانی در مقابله با پولشویی ادعایی نادرست است زیرا مگر میشود اقتصاد
پررونقی درخصوص مواد مخدر وجود داشته باشد و ادعای شفافیت بانکها بشود اما جلوی پولشویی مواد مخدر گرفته نشود.
مدعیان مقابله با پولشویی
درباره اقتصاد مواد مخدر کاری نمیکنند
وی با تاکید بر اینکه انگار این پولهای موادمخدر دستی جابهجا میشود، تصریح کرد: همین آقایان که FATF را تشکیل دادهاند و میگویند همه سیستمهای بانکی در دست ما است چرا مانع اقتصاد مواد مخدر نمیشوند.
وزیر کشور تاکید کرد: با مشاهده این روند، حق داریم به آنها بدبین باشیم زیرا این افراد در بانکها نفوذ دارند و کسانی هستند که در سازمانهای تحت عنوان نظارت بر پولشویی و آنچه که در پالرمو مصوب شده، عمل نمیکنند.
وحیدی با بیان اینکه آمریکاییها بیش از ۲۰ سال در افغانستان بودند اما کشفیات مواد مخدر بیشتر شده و جلوی کشت مواد مخدر و مزارع گرفته نشده، تصریح کرد: حق داریم به عملکرد آمریکاییها بدبین باشیم زیرا جلوی چشم قدرتاشغالگری که ۲۰ سال افغانستان را در کنترل داشت این تولیدات رشد کرد. ضمن اینکه قبل از ورود تا بعد از ورود آمریکاییها، کشت و تولید مواد مخدر حداقل چهل برابر رشد کرده است.
وزیر کشور افزود: متاسفانه همانها هم با وجود اینکه متهم درجه یک هستند مورد سؤال و بازخواست قرار نمیگیرند و آقایی تحت تأثیر فلان لابی، جمهوری اسلامی را محکوم به قاچاق مواد مخدر میکند. اما اینها مانع نمیشود که جمهوری اسلامی با تمام توان در این میدان نباشد.
وحیدی خاطرنشان کرد: کشوری که در دنیا با تروریسم برخورد میکند ایران است اما نحوه نگاه برخی کشورها به این پدیده را میبینیم که بهجای مبارزه با تروریسم، به آن کمک میرسانند همانند فجایعی که در افغانستان رخ داد.
بیش از ۷۰ درصد پولشویی دنیا
در اروپا و آمریکا
لازم به ذکر است که FATF یا همان کارگروه ویژه اقدام مالی (در پولشویی) یک سازمان فرادولتی است که در سال ۱۹۸۹ با ابتکار گروه جی ۷ (آمریکا، انگلیس، فرانسه، آلمان، ایتالیا، ژاپن و بعدها کانادا) و با هدف مبارزه با پولشویی تأسیس شده است.
ادعای FATF این است که برای مبارزه با پولشویی شکل گرفته اما بر اساس گزارش خبرگزاریها و به نقل از منابع رسمی، اولاً) بیش از ۹۰ درصد بانکهای بزرگ اروپایی و همچنین کشور کانادا بهطور سیستماتیک به پولشویی آلوده هستند و حتی کشور استونی، «بهشت پولشویی جهان» یا «پایتخت پولشویی جهان» لقب گرفته است و ثانیاً) این کشورها که عمدتاً عضو رسمی FATF هستند هیچگاه در لیست کشورهای پرخطر (لیست سیاه FATF) قرار نگرفتهاند!
طبق گزارش والاستریت ژورنال، دوسوم بانکهای کانادا استانداردهای پولشویی را رعایت نمیکنند و این کشور مهد پولشویی در آمریکای شمالی به شمار میرود. شرایط نامطلوب پولشویی در کانادا در حالی است که این کشور عضو رسمی نهاد FATF است.
بر اساس گزارشها، بیش از
۷۰ درصد پولشویی دنیا یعنی سالانه حدود ۱ تریلیون و ۴۰۰ میلیارد دلار در اروپا و آمریکا پولشویی انجام میشود و این در حالی است که سازمان FATF که آمریکا و کشورهای مهم اروپایی مانند انگلیس، آلمان، فرانسه و کانادا در آن عضویت دارند و به عبارتی پایهگذار آن بودهاند، هیچ نقشی در افشا و مقابله با آن ندارد!
هدف تحریم کنندگان ایران
توسعه بیکاری و فقر و اعتیاد است
وحیدی در بخش دیگری از اظهاراتش با تاکید بر اینکه مواد مخدر ارزشهای انسانی را پایین میآورد و تولید و اقتصاد را از بین میبرد، اظهار داشت: هزاران مشکلات و آسیبهای اجتماعی و فرهنگی در پس آن پیدا میشود؛ یکی از پدیدههای امروز که باید به نحوه و راهکارهای مقابله با آن بیاندیشیم همین پدیده اعتیاد و مواد مخدر است و ایران با همه قوا جلوی آن میایستد.
وزیر کشور با بیان اینکه اعتیاد پدیدهای چند وجهی است، گفت: وقتی بیکار زیاد شود معتاد بیشتر و معتاد بیشتر جرائم بیشتر میشود و کسانی که تلاش میکنند اقتصاد ایران را با تحریم به زانو درآورند و از فرای مرزها دنبال بسته شدن فعالیتهای تولیدی و کارخانجات ما هستند باعث افزایش بیکاری و افتادن در خطر اعتیاد میشوند. پس اگر آمریکا را متهم کنیم کاراشتباهی نکردهایم زیرا با تحریم میخواهد بیکاری ایجاد و معتاد زیاد شود.
وحیدی با یادآوری اینکه مبارزه بحثی جدی است و حوزههای آن متنوع است و از مبارزه با کاشت، انتقال، جریان عمدهفروشی و خردهفروشی تا مقابله با مصرف و زنجیرهای را شامل میشود، ادامه داد: برای مقابله با کاشت باید دیپلماسی ما فعال شود و نباید دولتها اجازه دهند در داخل سرزمینها مواد مخدر و روانگردانها تولید و کشت شوند. با جریان جدیدی که در افغانستان مواجه هستیم و حاکمان جدید آن، جلوگیری از کاشت گیاهان مواد مخدر و جلوگیری از انتقال را خواستاریم.
وزیر کشور درباره قاچاقچیان هم گفت: به قاچاقچیان نباید رحم کرد؛ این افراد از نازلترین و پستترین شخصیتهای ممکن هستند که برای منافع مادی خود با جان انسانها بازی میکنند و حجم زیادی از مردم را با این عارضه درگیر میکنند.
وی تاکید کرد: شاید بتوان گفت قاچاقچیان از تروریستها هم بدتر هستند زیرا با جریان مواد مخدر قشر زیادی را درگیر میکنند اما تروریست نهایتاً چند نفر را میکشد. بنابراین نباید به این افراد رحم کرد و باید با قدرت با آنها مقابله کرد. هم دستگاههای اطلاعاتی و هم امنیتی ما باید با قاچاقچی که میخواهد خباثت کند، برخورد کنند.
وزیر کشور درباره ضربه به بنیانهای اقتصادی قاچاقچیان هم اظهار داشت: باید همه جریانات اقتصادی که به مواد مخدر وصل هستند با قدرت زیر ذره بین قرار گیرند و ضربه بخورند.
وحیدی: اظهارات
رئیسجمهور آذربایجان
یک نوع بحرانآفرینی است
وحیدی دیروز در حاشیه نشست تخصصی روند برنامه تحول راهبردی مبارزه با مواد مخدر درباره اظهارات بیپایه رئیسجمهور آذربایجان مبنی بر اینکه «ارمنستان بهمدت 30 سال با کمک ایران، مواد مخدر به اروپا قاچاق میکرده است»، اظهار کرد: این اظهارات را هیچکس در دنیا تأیید نمیکند، آمارهای رسمی وجود دارد که 90 درصد کشفیات مواد مخدر در دنیا توسط جمهوری اسلامی ایران انجام میشود و برخی از کشورهای مدعی، کمتر از یک درصد کشفیات دارند.
وزیر کشور افزود: این ادعا خوب نیست، نه با حُسن همجواری سازگار است و نه با یک سیاستورزی درست تطابق دارد، یک نوع بحرانآفرینی است که بیشتر نگران هستیم دستهای دیگری بهدنبال برهمزدن روابط کشورهای همسایه باشند و از این منظر میخواهند چنین کاری را شکل دهند.
وی متذکر شد: جمهوری اسلامی ایران تاکنون بیش از 3 هزار شهید و 12 هزار جانباز و میلیاردها میلیارد هزینه در بحث مقابله با مواد مخدر داشته و در این راه سینه سپر کرده است تا مواد مخدر به جاهای دیگر منتقل نشود، لذا امیدواریم اظهارات خلاف واقع خود را اصلاح کنند.