گزارش سایت صهیونیستی «والا» از بحران اعتیاد، خودکشی و فرار در ارتش اسرائیل
سرویس خارجی-
رژیم صهیونیستی در طول چند دهه عمری که دارد، همواره سعی داشته با ارائه چهرهای مقتدر از خود به تخریب،تضعیف و ترساندن دیگر بازیگران منطقهای بپردازد. در این مسیر معمولا چهرهای بدون ضعف و با تواناییهای بالای اطلاعاتی امنیتی و نظامی از خود در رسانهها به نمایش گذاشته است. اما این تمام ماجرا نبوده و رژیم اسرائیل بدون روتوش با رژیم اسرائیل بزک شده بسیار تفاوت دارد.تاکنون بسیاری از محافل سیاسی و رسانهای صهیونیستی درخصوص بحرانهای فزاینده در ارتش این رژیم در سالهای گذشته هشدار داده و از مقامات سیاسی و نظامی تلآویو خواستار رسیدگی به موضوع شدهاند؛ اما دیروز خبرنگار نظامی وبسایت عبریزبان «والا» در مصاحبهای به واقعیات دیگری از بحران در قلب نیروی زمینی ارتش صهیونیستی پرداخت و گفت که فرماندهان نظامی به شدت نگران این وضعیت هستند. طبق این گزارش، نیروی زمینی ارتش رژیم صهیونیستی در شرایطی به سر میبرد که در دهههای گذشته شاهد آن نبوده و به خصوص در مانور اخیر میزان ناکارآمدی آن برای مقاومت غزه و لبنان بر ملا شد.
این وبسایت ریشه بروز بحرانهای مختلف در بدنه ارتش رژیم اسرائیل را «تغییرات رخ داده در جامعه اسرائیل در بخش پراکندگی جمعیتی، اجتماعی یا ایدئولوژیک و همچنین افزایش چند دستگی و گسترش نژادپرستی و نفرتپراکنی» در میان ساکنان سرزمین اشغالی دانسته است. به گفته «امیر بوخبوط» خبرنگار نظامی این وبسایت، میزان حضور ساکنان عرب زبان (مناطق ۱۹۴۸) در ارتش به شکل قابل توجهی کاهش یافته و تعداد نظامیانی که از ارتش فرار میکنند نیز، افزایش یافته است:
«به دلیل افزایش روحیه ملیگرایی و بیداری دینی در میان جامعه عربی به سختی میتوان جوانان عرب را برای ورود به خدمت نظامی قانع کرد. در خلال عملیات «نگهبان دیوار» (جنگ ۱۲ روزه غزه) جوانان عربی برای اولین بار راهها را بسته و به سمت مأموران سنگ پرتاب کردند. تا جایی که آویو کوخاوی رئیسستاد مشترک خواستار بررسی عمیق این موضوع و پیدا کردن راهحلی برای آن شد.» این خبرنگار حوزه نظامی، مقابله جوانان عرب مناطق ۱۹۴۸ با صهیونیستها را هم نشانهای مبنی بر «به باد رفتن طرح و آرزوهای «بن گورین» مؤسس رژیم صهیونیستی دانست، بدین صورت که او در پی این بود تا ارتش صهیونیستی نمایندگی تمامی طیفهای ساکن در سرزمین اشغالی را با خود داشته باشد، اما اکنون عربزبانان مناطق اشغالی به عاملی برای کاهش کارایی و توانایی ارتش رژیم اسرائیل تبدیل شدهاند؛ به عنوان نمونه در خلال جنگ ۱۲ روزه غزه رانندههای عربزبان ماشینآلات سنگین از انتقال نیرو و تجهیزات به سمت غزه خودداری میکردند.
نقش تبلیغات مقاومت فلسطین
وبگاه والا، در ادامه به نقل از منابع صهیونیستی دلیل این بیمیلی عربزبانان سرزمین اشغالی برای حضور در ارتش این رژیم را تبلیغات حماس و گروههای فلسطینی دانست و نوشت که «این گروهها گاهی اوقات تصاویر و آدرس سربازان عربزبان ارتش اسرائیل را در فضای مجازی منتشر میکنند یا چنین تبلیغ میشود که دانشجویان فلسطینی که در دانشگاههای فلسطینی درس میخوانند به دانشجویان دانشگاههای اسرائیلی ارجحیت دارند.»
سردرگمی فرماندهان ارتش
از سوی دیگر بحران فرار از پادگانها نیز به میزان کارایی ارتش رژیم صهیونیستی آسیب جدی وارد کرده است. طی تحقیقاتی به طور عمده یهودیان تندروی حریدی و اتباع اتیوپیایی از خدمت سربازی فرار میکنند. حریدیها در سالهای گذشته تجمعات گستردهای علیه قانون اجباری شدن خدمت سربازی برای این طبقه از یهودیان به راهانداختهاند. طبق این گزارش فقط ۳۰ درصد فراریان از پادگانها دستگیر شده و به سربازی اجباری بازگردانده میشوند و در کل فقط ۵۰ درصد جوانان اسرائیلی برای حضور در ارتش و سربازی اجباری تمایل دارند و همه اینها یعنی آنچه که در رژیم صهیونیستی «ارتش مردمی» خوانده میشود پایان یافته است. همزمان فرماندهان ارتش نمیدانند با افزایش موارد خودکشی و گسترش مصرف مواد مخدر و آزار جنسی در میان سربازان، چگونه برخورد کنند.